CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

CINA CEA DE SPAIMĂ de POMPILIU COMSA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CINA CEA DE SPAIMĂ 
  
Mă gândesc de câteva zile să comentez în felul meu ce spune prietenul Cezar Antohe: Doamne, ce viitor anterior am prins. Mai ales că trăim cu toţii într-o Românie devenită un mare wc pentru borfaşii care ne conduc. Bubele noastre sunt precum ciuma: tot ce au atins s-a infectat. Deşi se ştia din vremuri demult apuse, regretate de mulţi, cu stânga nici cruce nu poţi face. Spun asta mai ales că îmi place să locuiesc în visul altora. Pentru mulţi sunt din Alaska, pescar de guvizi. Omul toată viaţa cere şi din ce, are tot ar mai vrea. Răstimp în care instantaneu, fiul, deşi e ditamai bărbatul, începe să-mi plângă. Se poate întâmpla orice. Până să-i spun: un fleac, m-au recenzat, va mai trece multă apă pe Dunăre. În mijlocul căreia, mai nou, a apărut un banc mare de nisip pe care unii s-au grăbit s-o inscripţioneze cu o lozincă anti-psd. Când scriu de bine, cititorului trebuie să i se facă preventiv respiraţie artificială ca să nu moară de fericire. Am început să sap în schizofrenia asta de ceva timp. Cioran spunea că în România se iartă orice, mai puţin succesul. S-au înmulţit ţeparii. Mucles însă, nu vă pot da nume concrete, prea e avalanşă. ’’Las’ că merge’’ e un fel de supralege. Scriu rânduri ciunitite să poată arde mai repede. E târziu, e aproape degeaba. Dacă mă întrebaţi de azi, vomit. Viaţa şi moartea scriu aceeaşi secundă. Sunt prezent mereu pe baricadele scrisului ca un judecător inspirat al vremurilor noastre. Mă ştiu copii de pe strada mea ca pe un bătrân bolnav, dar cu creierul la purtător. În viaţă am fost fără să vreau primul dintre proşti în fiecare sală de examen. Pe vremea mea. He, he, he, de când aşteptam să apuc să zic şi eu treaba asta. 
  
De ceva timp sunt mereu atent să nu folosesc cuvântul ’’ţigan’’, pentru că e patria lor, şi uit de chestia cu ’’negri’’. Zilnic duc aceeaşi luptă năpraznică cu nimeni. În oglindă nu m-am putut privi. Poate acolo aş fi văzut o Românie. Visez un fir de ceaţă care uită să îmi cadă pe pleoape. Servim patria şi punctum. Şi uite aşa am ajuns să fiu victima unui viol moral. Dacă zic că nu-i aşa, am de-a face doar cu un zâmbet tâmp. Politicienii ţin în mâini coaiele confraţilor şi la o simplă tresărire sau mişcare a muşchilor, urlă de durere toţi. Sunt grele depărtările, tată. E şi mai grea aşteptarea. Am o viaţă compusă numai din muncă. Incredibil ce pot să facă oamenii polari. Io’, de exemplu, mă duc la lucru. Mai vine din când în când câte o zi a ta, copile, pe aici. Şi mă găseşte mai bătrân, mai al nimănui, mai al tuturora, dar mă găseşte. E viscol în iulie-august-august-iulie. Vai de acea biserică al cărui Dumnezeu e minciuna. Curând vinul se va îngusta în drumul spre must. Tac de prea multă silabă în cuvânt. Ca într-un basm ce cade din seringă. Sunt moştenitorul tuturor întrebărilor fără răspuns. Cu toate astea, sunt mulţi oameni trişti. Bine că nu mă număr printre ei. Viaţa mea e o continuă retragere. De aceea o dedic tuturor celor care suferă. Vorba lui Cezar, pe care ţi-am spus-o la început. Să închei cu o veste bună: la înmormântarea mea, toţi ziariştii gălăţeni vor avea parte de şapte salve de artilerie, fiind ofiţeri acoperiţi. Acum, lasă-mă să mă odihnesc, nu să dorm. Pot cădea în partea cealaltă.Cu plecăciune, Pompiliu 
  
Referinţă Bibliografică:
CINA CEA DE SPAIMĂ de POMPILIU COMSA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2795, Anul VIII, 26 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!