CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

DOOOAAAMMMNNEEE, SALVEAZĂ ROMÂNIA CA UN FUM DE ŢIGARĂ, SUFLETUL 50 LATRĂ, SPERIETOAREO, LATRĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
România modernă de azi, în statusul actual, se datorează unor Cuza, Carol 1, Regina Maria, Antonescu, Regele Mihai. Şi v+o spune asta nu un fan al monahiei. Mai adăugaţi şi toate sufletele chinuite, batjocorite şi adormite DOAR pentru IDEI prin puşcăriile comuniste. Pe la Canal . Prin Bărăgan. Cocteilul nu poate fi servit fără Ceauşescu cu a lui Securitate. Başca Iliescu cu ale lui secrete. Este un stat tânăr cu vârsta de 100 ani. E normal să fim in Fierbere. Încă ne înjurăm ungurii din Ardeal. Incomparabil cu cei 300 ani ai Angliei sau 200 ai Germaniei sau SUA. Unde civilizarea s-a făcut cu FLUIERUL ŞI BASTONUL. Şi se laudă, pe bună dreptate, că sunt cu 100 ani înaintea noastră. Fiţi sigur că şi PUTIN a făcut analiza lui. Şi a văzut cât de trădătoare a fost Rusia prin ‘40. De asta nu se spune un CUVÂNT. Şi se ascund multe. Cum explică Rusia că a început războiul alături de nemţi şi l-a terminat cu aliaţii ? Cine pe cine a trădat? Nemţii că i-au atacat pe ruşi în ‘41 sau Stalin anterior cu năzbâtii de el ştiute? Întrebarea corectă ar fi ce fac ĂŞTIA pe viitor ca nouă, românilor, să ne fie mai bine ? Să avem o Românie mai puternică decât cea de azi ? Ce plan CINCINAL au ĂŞTIA? E reacţie normală ca la limba moldovenească să apară şi limba transnistreană. Ce soluţie au ĂŞTIA la năzbâtia asta? Că nu asta este componenta Casei Regale potrivite pentru noi, o întăresc şi o susţin. 
  
România e ţărişoara pe care străinii o confundă cu Ungaria sau Bulgaria. E locul în care closetul şi ciocanul de porumb ţin loc de wc şi hărtie igienică. Este arealul doldora de sicofanţi ascunşi sub masca omaneilor de bine. La noi primarii trăiesc ca-n America şi alegătorii ca-n Albania. E locul în care corupţia înseamnă viaţă. Străinii profitabilizează dezastrul nostru. De aceea seriozitatea şi competenţa par subiecte de băşcălie. Irosim prezentul spre a ne ascunde trecutul. Violurile noastre sunt de un primitivism precoce. Prostia scuză orice şi nu supără pe nimeni. Ca să ai succes trebuie să semeni cu Mitică Dragomir. De aceea poliţistul anului e arestat pentru corupţie. Dar România e destinul meu şi de destin n-ai cum să scapi. O iubesc cu ură şi pasiune. Taci cu tata, România mea, că o să creşti tu mare. În gaşca asta nu există sentimentul onoarei. Din ’45 aşteaptă bieţii români să înceapă odată redresarea. Ţi se decalibrează până şi ochiul de sticlă, vorbeşte cu cei de le tehnic să-l ducă la metrologie. Munca la patron aduce doar sentimentul urii. Întotdeauna ne-a fost rău când s-a împrietenit Germania cu Rusia. 
  
Indiferent de ce piţigăie propaganda securistă de genul Aici Pogonici. Băştinaşilor li se serveşte în paralel aperItiv de kkt portocaliu cu petale de trandafir roşu, ştiind că fiecare este la curul aplaudacilor. Mentalitatea sovietică zburdă pe coclaurile mioritice. Până şi faptul că în toată poliţia nu mai e unul care să gândească legal, ar trebuie să ne sperie. N-avem cum neam să înţelegem unde stă pitită normalitatea. Trăim într-un Ev Mediu consolidat de prezenţa baronilor. Şeful investigaţiilor pe dosare ale foştilor securişti este chiar un fost securist. Impostura e mai gravă decât corupţia. La butoane sunt cei care până mai ieri făceau fotosinteza evenimentelor politice, în ritm de boşorock. Politica românească ne dă viziuni mici. Am să ajung să spun: mă scuzaţi că locuiesc legal în casa mea. Coloana oficiaă a infinitului este extrem de scurtă. Alţii sunt tocmai buni de pus mâna pe România. 
  
Este o teribilă distanţă între ce declarăm că suntem şi ceea ce reuşim să fim. De fapt nici nu ştim pe ce lume suntem. Micile ecrane sunt pline de repere ale presei româneşti, care dacă n-ar fi existat, n-ar fi auzit nimeni de ele. Mulţi trag în democraţie fără somaţie.Toţi care s-au căpătuit au la bază un dosar şantajabil, fiind chemaţi la guvernare din stelele captive. Predomină gargarantul Constituţiei. În ’89 am trecut de la republica socialistă la republica securistică. Foarte mulţi români au ales anul acesta de Halloween să se deghizeze în cocalari. Şi să sărbătorească Convenţia Anuală a Gherţoiului. Puştanii folosesc doar labtopuri şi visează să stea cândva cu burta pe carte. O, ce veste eronată! Pentru asta însă nu deschid un volum, nu citesc ziare, fac doar sex şi-şi spun între ei bancuri handicapate. Bell street boys, cele mai tari lanţuri pentru boschetari. Democraţia e prea scumpă pentru un popor atât de sărac cu duhul. A devenit clar pentru toată lumea că Liviu Dragnea are o gravă problemă psihiatrică. Şi o expertiză medicală în privinţa lui e demult necesară. Cu toate ăstea sunt destui cu afirmaţii scăpate prin gard de la Spitalul 9, Secţia periculoşi. Dacă nu ajunge el la puşcărie va face din România puşcărie pentru români. Procedează ca Ludovic al XV-lea şi marchiza de Pompadour. Apres nous, le deloge. După noi, potopul. La Cotroceni în poartă spumegă un domn cu freză decalotată spre chel, mai exact o gură spartă. Bărbatul cu trei ţâţe nu mai sperie pe nimeni, iar toamna-i mică. Caracterul unora e plastilina convinşi că binele înfrânge. Când anafura mucegăieşte trebuie îngropată cât mai adânc să n-o scurme şobolanii sau câinii, deşi la inflaţiea asta de îngeri ce mai contează un şobolan cu aripi sau un câine în zbor? Ţară, ţară, vrem popor! 
  
Cu plecăciune, Pompiliu Comşa 
  
Referinţă Bibliografică:
DOOOAAAMMMNNEEE, SALVEAZĂ ROMÂNIA CA UN FUM DE ŢIGARĂ, SUFLETUL 50 LATRĂ, SPERIETOAREO, LATRĂ / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2772, Anul VIII, 03 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!