CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

REPORTER LA PUNCT FIX

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Suntem în sala de mese a SRI-ului. Ca la grădiniţă, se fac primele bastonaşe pe şerveţele. Acestea se pot folosi mai târziu. Nimeni nu vorbeşte, dar toată lumea ascultă. Şi notează ce vrea. Până la urmă tot va vorbi unul. Până şi cei care tac, scriu după dictarea ofiţerului superior. Toţi pereţii sunt ochi şi urechi. La wc, cu jeturile îndreptate aiurea, fiecare poate lectura în voie plăcuţa din faţă: ’’Nu vă pişaţi pe perete, riscă să ne ruginească microfoanele!’’ Şi aici se intră doar pe bază de delaţiune. După micul dejun, nimeni nu ştie în ce colectiv va fi infiltrat şi pentru ce. Abia după prânz, se va stabili la o ucigătoare fanta lista cu norocoşii spioni trimişi la locul de muncă. Zilnic dispar de la toalete mii de role de hârtie igienică în scopul refolosirii. A venit şi fotograful de pe teren. Ni se fac foto faţă/profil. Viitorul bate la uşă, barem să găsească pe cineva acasă. Plecăm la bere. Şeful ne-a ameninţat că dacă nici de data asta nu venim cu informaţii noi, data viitoare ne va trimite pe toţi în cimitir. S-a aflat de ultimă oră că şi morţii vobesc, nu numai votează. Sau ciripesc, mă rog. Ducerea răului în derizoriu este ultimul nivel de putrefacţie a unei societăţi. Mai mult de atât nu se poate. Mi-a şoptit asta pe blat Negruţa, pisica ce se plimbă printre picioarele secretarelor noastre. Bine că nu spune tot ce vede. Analfabeţia este funcţional endemică. E loc şi pentru mai rău, deşi l-au angajat abia ieri pe tovarăşul Rău paznic la noi. Intră şi el în ADN-ul mitocondrial. Iese soarele şi pe strada lui. Deşi la ceaţa pe care o are în cap, nu îl va vedea clar. Niciodată. La şedinţa de azi voi propune că dacă bolnavul nu învaţă limba maghiară să nu mai fie îngrijit. Restul să-şi facă aţibilduri. Costă doar 10 euro. Drinţa ca alţii să hotărăască pentru nu va creşte. Câţiva prieteni vor să-şi vândă sufletul pe nimic. Ştim, nu e nimic nou. Respectăm istoria. Lupii singuratici sunt mai uşor de vânat. E al dracului de scump preţul ca să fii bun. Chiar dacă la pălăria mea de paie mi-am pus două microfonae direcţionale. Foarte rar găseşti persoane cu care să faci parte din acelaşi film, cu excepţia desenelor animate. Dacă vreţi şi vă dă mâna, puteţi lua aceste rânduri drept pamflet. Dar m-aş mira. Pe bune. Cu plecăciune, Pompiliu Comşa 
  
Referinţă Bibliografică:
REPORTER LA PUNCT FIX / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2765, Anul VIII, 27 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!