CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

OCHII PLÂNG A NEPUTINŢĂ de POMPILIU COMŞA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt egoist. Plâng de mila mea. Nici nu ştiu cum fac pagina întâi când viaţa şi moartea scriu aceeaşi secundă. E târziu, e aproape degeaba. Sunt singur în mijlocul unei mulţimi. Mor puţin câte puţin în mijlocul lor încercând să cumpăr de undeva linişte. Aş fi vrut să particip la Marea Unire, dar mi s-a oferit insipidul rol de a semna prezent doar la centenar. Am mulţi aşa-zişi prieteni care mă citesc doar cu un ochi, dar ţipă din gură de şarpe că ştiu ce este valoarea. Scriitor nu-i acela care scrie, ci acela care e citit. Pun şi câştig pariuri cu tutele şi tâmpiţii. Nu mă înţeleg, dar mă scuipă de la înălţimea genunchiului broaştei la care vieţuiesc. Nelăpădarea de Satana e valabilă şi pentru cei care merg la Mormântul Sfânt. E criză până şi-n pamflet. Demolatorii ideii de stat naţional îşi văd liniştiţi de treabă. Situaţia se agravează, stare uşor de constatat şi la grătarele din spatele blocurilor. Sigur, alături mai respirăm şi câţiva care păstrăm ferestere spre altădată. Dar timpul nu are răbdare. Nici un gram, nici un moment. Nimeni nu mai păstrează discreţia şi decenţa. Sunt bătrân ca Dumnezeu ca să le mai arăt documente împotrivă. Rata inflaţiei ei o stabilesc. De aceea anul acesta n-am mâncat încă cireşe. Şi nu sunt singurul. Dă-ne Doamne, Învierea. Iartă-ne păcatul pentru vină. Nemulţumitul trăieşte foarte nefericit. Asta în timp ce ne părăsesc marii români. O mulţime de ochi privesc prevestitori de rău prin ferestrele cerului. Plecările se produc cu demnitate şi pe nesimţite. Dar cine să mai simtă din masa asta amorfă? N-avem cu ce umple vidul lăsat. Din spatele zidurilor diurn vă trimit micile mele poveşti. Un fel de fabule cu morala înghesuită între coperţi. Pentru că am vocaţie de constructor, adaug cărămidă cu cărămidă pentru un nume care se va împlini şi impune în peisajul literar român, dar pentru asta supăr pe mulţi ameţiţi din domeniu. Fiecare stă după colţ pândind clipa când poate să bage cuţitul în mine. Sunt avertizat că aşa-zişii prieteni, cărora le-am trimis bani nemeritaţi de medicamente, mi-au jurat răzbunare, dar nu ştiu că sunt o stâncă tare. Batista la nas, la primul atac voi răspunde aşa cum am învăţat la mineri. Pentru vremuri puturoase, am batiste aşişderea. Amicilor, nu votaţi contra voastră, o să vă iasă pe nas povestea. Puteţi să vă lăsaţi cumpăraţi, că aveţi multe nevoi. Dar nu vă lăsaţi prostiţi. În genunchii care mă dor de cât venin mi-aţi turnat simt sechele din răutatea voastră. Sunt un simplu om pe nişte scări. Într-o lume plină de urmări, plâng şi scriu. Despre Eminescu şi Securitate. Nimeni nu trăieşte cu adevărat. Chiar şi cei cu orgolii hipetrofiate. Sărmanii care nu înţeleg nimic din nimic. Ia plătiţi, vagabonzilor, consumaţia. Siktir.  
 
Pompiliu Comşa  
 
Referinţă Bibliografică:
OCHII PLÂNG A NEPUTINŢĂ de POMPILIU COMŞA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2692, Anul VIII, 15 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!