CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

BRAVOS NAŢIUNE! HALAL SĂ-ŢI FIE

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt multe chestii care ne enervează îngrozitor. Mai ales destinul politic al ţărişoarei noastre, strâmb ca pişatul boilor înhămaţi la conducere după hurducătura din 89. Naţia română are însă memoria scurtă. Înjurătura de mamă se transformă în amintire duioasă, între timp fiind posibile pariuri inedite pe câştigătorii primelor locuri de veci. Zilnic la televizor privim impasibili cum ne futem norocul coroborat cu destinul. Sunt convinsx că şi acel moment ne va prinde, asemenea lui Ion Iliescu, cu zâmbetul pe buze. Şliţul a rămas la putere să dea funcţii. De aceea apar pe bandă rulantă senatori de fală, de nici o scofală. De când vă spun că Băsescu e de vină pentru orice şi oricine? Micul ecran e plin de oi vorbitoare din balada Mioriţa. Jos dictatura papucului. Ca şi bătaia, caftul casnic este rupt din rai dovadă moaca de pocăiţi a celor care o fură metodic de la neveste. Acum românii au de apărat valorile democraţiei: bordurile, veseliile duminicale şi tocşourile politice. Un fel de Tatoiu versus Garoiu. Staborul a dat, romul a păpat, raţa s-a-necat. O reinterpretare a bancului ‘’Aveţi veceu în casă sau în curte? Ce-i ăla veceu?’’ De aceea confundăm încă victimele cu călăii. Trăiască regele! Doar să fie cu gheaţă. Odată era pe piaţă Dan Diaconescu care dădea fiecăruia 20.000 de euro de căciulă. Cui n-avea căciulă, îi dădea fular, se se spânzure. Somnul vine când că cam stăm degeaba. Lasă-v-aş gravide pe toate. Oana, ia-ţi zăvoare, fată, ca să scapi neviolată. Caprele se oifică greu, chiar şi pentru un Jiji Becali. Curvele stilate nu te mai îndeamnă la un număr, ci să cumperi un CNP. Altfel te alegi cu o ejaculare precoce. Am încălecat în rest pe-o şa şi iapa nu mai pleca. DNA, DNA, ce ai tu cu viaţa mea? Trebuie pusă multă ceapă, altfel chiftelele n-au niciun gust. Parlez vous francais? Parlesc, ciordesc, cerşesc. Nou înfiinţatul Institut al Prafului de pe Tobă admite p singură cutumă: corupţia e uleiul de la motorul politicii. Tu ziceai că este virgină şi acum iau pencilină. Să-nvârtim hora frăţiei pe la uşa farmaciei. Impotenţă sau lipsă de caracter. Pentru ce se întâmplă acum în România, până şi ţepele lui Vlad sunt inutile. Lumina monitorului vine de la răsărit. Iubire, bibelou de ţopârlan, Nihil nove sub fasole sau o baie de afumătură. Chiar dacă Răduleasca bagă vrăjeala cu prăjeală. Dacă voi nu ne vreţi, noi pe voi da. Nu contează cu ce începe partida: ori că e alb, ori că e negru. Demisec să fie! Cu plecăciune, Pompiliu Comşa  
 
Referinţă Bibliografică:
BRAVOS NAŢIUNE! HALAL SĂ-ŢI FIE / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2686, Anul VIII, 09 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!