CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

DE 27 DE ANI UNIVERSITATEA ‘’APOLLONIA’’ IAŞI PROMOVEAZĂ EXCELENŢA de Prof.univ.Asoc.Pompiliu COMŞA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La orizont, în perioada 2-5 martie a.c. este ediţia cu numărul XXVI a Congresului Internaţional ’’Pregătim viitorul, promovând excelenţa’’, al Universităţii ieşene APOLLONIA, manifestare de mare prestigiu în lumea universitară şi culturală a României. După cum ne spunea Prof. univ. Dr. Vasile BURLUI, sufletul acestei manifestări, este impresionantă şi de aceastră dată prezenţa membrilor Academiei Române, Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Academiei de Ştiinţe Medcicale, Academiei de Ştiinţe a Republicii Mooldova, cum impresionantă este participarea grupului de colegi de la Artuklu University Turcia, precum şi a colegilor din Germania, Franţa, SUA, dar şi a multor personalităţi din ţară. Vor fi la Congres Hall Palas din Capitala Culturală a Moldovei, trei zile pline, care au fost precedate de o altă manifestare tradiţională a gazdelor, ’’Zilele Apolloniene’’. Din programul, ilustrat cu talent de Prof. univ. Dr. Constantin TOFAN , un program curpinzător cu 96 de pagini, am observat diversitatea de tematici a Congresului la care facem referire, Congres al cărui preşedinte de onoare este academicianul Constantin Gh.MARINESCU. Din sumar am reţinut şi Imnul Universităţii, ALMA MATER APOLLONIA, cu versuri şi muzica de Prof. univ. Dr. Vasile BURLUI şi aranjamentul muzical pentru cor mixt, aparţinând domnului Leonard DUMITRIU. Congresul va debuta cu Masa rotundă ’’Solomon Marcus-In memoriam. În slujba comunităţii’’, joi 2 martie, de la ora 10, în sala Mozart, moderată de Vasile BURLUI şi având ca invitaţi pe academicienii Irinel POPESCU şi Gheorghe PĂUN, Profesorii universitari Doctori Sanda GOLOPENŢIA şi Rodica ZAFIU, Conf. univ. Dr. Mina Maria-RUSU, alături de Lavinia SPANDONIDA, Smaranda LALESCU, Alexandru BANTOŞ. Se vor înmâna şi 13 distincţii unor personalităţi care s-au distins prin perseverenţă şi sacrificiu în slujba comunităţii din judeţele Iaşi, Botoşani, Galaţi (din judeţul de la Dunăre fiind recompensaţi Maricel BUSUIOC, directorul şcolii, Neculai HANŢĂ, primar între 2008 şi 2016, Marian MITROFAN, actualul primar, preotul paroh Valentin DINGĂ de la Biserica ’’Sf.Împăraţi Constantin şi Elena’’, toţi din Suceveni, alături de primarul oraşului Tg.Bujor, Laurenţiu Viorel GÎDEI).  
 
Ceremonia de deschidere are loc în după-amiaza aceleiaşi zile, în sala Chopin, prilej ca trei mari personalităţi să primească titlul de Doctor Honoris Causa. Este vorba de Prof. univ. Dr. SANDA GOLOPENŢIA, Academicianul IRINEL POPESCU şi Academicianul GHEORGHE PĂUN. Va urma un moment muzical susţinut de orchestra Simfonică a Universităţii Naţionale de Arte ’’George Enescu’’ din iaşi, dirijată de Conf. Univ. Dr. Bogdan CHROŞCĂ, ce va interpreta ’’Uvertura academică’’ de Johannes BRAHMS. De a doua zi, vineri, începe sarabanda celor 228 de comunicări, cu tematici care mai de care mai interesante. La categoria ’’Repere de medicină avansată’’, onorată cu 24 credite EMC, se va discuta despre digitilizarea actului medical-de la diagnostic la terapei, despre Tribuna practicianului (Medicină generală. Mediciană dentară, Tehnică dentară, Asistente de Medicină Generală, Balneo-fizio-kinetoterapie şi Recuperare, Biomateriale moderne). Rând pe rând îşi vor prezenta comunicările oaspeţi din Republica Moldova, Italia, Elveţia, dar şi din centre de prestigiu medicale din ţară, precum Tg.Mureş, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova, alături de invitaţi de la Bistriţa sau Moineşti. La fel de atrăgătoare sunt temele discutate în cadrul secţiunii ’’Dilemele comunicaţionale ale lumii contemporane. Componenta lingvistică a comunicării-româna globală’’, susţinută de invitaţi din Germania, SUA, Republica Moldova, Turcia, alături de personalităţi din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Bacău, Braşov, Moineşti şi Galaţi (dunărenii venind cu Lect. univ. Dr. Nicoleta CRÂNGANU de la Universitatea ’’Dunărea de Jos’’ care va vorbi despre ’’Mitologia din spatele unei revolte’’ şi Prof. univ. Dr. Constantin Frosin de la Universitatea ’’Danubius’’ care va prezenta un subiect drag Domniei- Sale, ’’Traducerea-între re creaţie şi revelaţie’’). Bine reprezentată este şi secţiunea cu genericul ’’Dialogul ştiinţelor în epoca revoluţiei informatice’’, onorată de invitaţi din SUA, Germania, Republica Moldova şi personalităţi de la Academia Română, din centrele universitare Bucureşti, Iaşi, Suceava, Bacău, Sibiu, de la Ministerul Educaţiei şi Învăţământului, dar şi din judeţul Galaţi (cum este cazul Prof. Dr. Zanfir ILIE cu ’’Scriitoarea Hortensia Papadat-Bengescu şi reflectarea profunzimii observaţiei umane’’, dar şi de Prof. univ. Asoc. Pompiliu COMŞA, care a pregătit împreună cu acad. Constantin Gh.MARINESCU, ampla comunicare despre ’’Profesorul universitar Dumitru Burlui (1920-1983), savant al chirurgiei româneşti şi internaţionale’’). Congresul Internaţional, unic în ţară şi nu numai prin amploare şi desfăşurare, se va încheia cu o serie de cursuri precongres, prezentări de firmă şi hands-on-uri, dar şi de o sesiune cu 11 postere.  
 
În concluzie, Capitala Ştiinţei şi Culturii româneşti, va avea în prag de martie ca sediu Universitatea APOLLONIA Iaşi, instituţie de învăţământ superior care confirmă paşii înainte pe care i-a făcut în ultimii ani, transformarea sa într-un bastion al culturii şi vieţii sociale din România. Felicitări organizatorilor, din rândul cărora trebuie neapărat s-o amintim şi pe secretarul ştiinţific, Şef lucrări Dr. Laura ROMILĂ. O echipă de profesionişti care fac numai lucruri deosebite.  
 
Pompiliu COMŞA  
 
Referinţă Bibliografică:
DE 27 DE ANI UNIVERSITATEA ‘’APOLLONIA’’ IAŞI PROMOVEAZĂ EXCELENŢA de Prof.univ.Asoc.Pompiliu COMŞA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2245, Anul VII, 22 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!