CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

ÎN LOC DE CEC ÎN ALB PENTRU MARELE ROMÂN, GENERALUL MIRCEA CHELARU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trăim o tragedie românească. Pe unionistul până în măduva oaselor MIRCEA CHELARU, născut pe 3 iulie 1949 în comuna Rediu din judeţul interbelic Iaşi, generalul de armată, eseistul, istoricul şi omul politic român care a îndeplinit vremelnic funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, l-am cunoscut cu mulţi ani în urmă şi vă mărturisesc cu mândrie că trecerea timpului ne-a cimentat prietenia. Să nu uit să vă spun că în martie 1990 a fost cel trimis de Statul Major General la Târgu Mureş unde a organizat şi condus intervenţia armatei în evenimentele de acolo, tot Domnia-Sa fiind ataşat militar aero şi naval al României în Iordania. Are o carieră didactică de invidiat, cum tot mai mulţi îşi amintesc cu plăcere perioada în care a fost comandant al Corpului 10 Armată ‘’Ştefan cel Mare’’ Iaşi. 
  
Nu este plăcut de inculţi şi hoţi, declaraţiile sale tranşante, cum a fost în cazul Armatei a XIV-a din Transnistria, aducându-i chiar sancţiuni nemeritate. E catalogat ca un închipuit adversar al comunităţii evreieşti, dar mai ales ca model de naţionalism. Vorbitor a patru limbi, fost lider de necontestat al Partidului Unităţii Naţionale din România, perioadă în care ne-am şi cunoscut, are opinii persoanele despre Revoluţia din decembrie, războiul din coordonate contemporane, dar mai ales despre politică şi geneza poporului român, despre ultima vorbind cu patos recent la ediţia cu numărul 25 a Congresului Internaţional ’’Pregătim viitorul, promovând excelenţa’’ organizat exemplar, ca de obicei, de conducerea Universităţii ’’Apollonia’’ din Iaşi, condusă de bunul său prieten, prof. univ. dr. Vasile Burlui, personalitate marcantă a vieţii universitare şi culturale din ţară şi străinătate. Este doar conaţionalul care a înălţat definitiv Tricolorul în faţa Cercului Militar Naţional. Nu ştiu personal de ce generalul nu este exploatat cum se cuvine de actualele autorităţi, în primul rând cele militare. În contextul regional cunoscut, România ar avea nevoie de ideile lui şi astfel am putea deveni o voce distinctă. Dar la ce să te aştepţi când România nu are azi nici armată, nici servicii secrete şi nici măcar economie de piaţă funcţională. Eminenta coliziune dintre Rusia şi America va găsi România complet nepregătită. Ca întotdeauna, înainte de marile conflagraţii mondiale din secolul XX. Restul e istorie ... 
  
Nu vreau însă să-l idolatrizez, deşi ar merita cu prisosinţă, dar de aici până la hăituirea sa pentru motive chipurile penale, vezi cazul apartamentelor primite de conducătorii armatei într-un dosar disjuns pentru abuz de serviciu, e cale lungă, extrem de lungă. 
  
Asta dintr-un singur motiv: naţionalismul strigat sau clamat continuu, deranjează. Dar asta nu-l împiedică să se exprime. Limpede, tranşant, concis, fie că este vorba de poporul român drept continuator al dacilor, nu al romanilor, până la subiectele zilei. Pentru mulţi ca mine, MIRCEA CHELARU rămân cuvintele unui ADEVĂRAT general al Armatei Române şi poate primi oricând de la noi un cec în alb chiar dacă trăim într-o Românie-moluscă vom merge până în pânzele albe alături de acesta, poate şi pentru că preempţiunile sale sunt ale cetăţeanului simplu care-şi iubeşte poporul şi ţara. Numai aşa putem vorbi de rezistenţa civică identitară prin cultură superioară şi înaltă spiritualitate. Cum preempţiunea dacică ne confirmă că-n aceste vremuri tulburi pe care le străbatem doar Armata rămâne reazemul Naţiunii. De regulă, mulţimile se ataşează sau se supun la două lucruri. La ordine şi la autoritate. Hai să facem ordine în casa noastră şi autoritatea care îi aduce beneficiul de viaţă este cea care devine legitimă şi recunoscută. Nu se pot mutila la nesfârşit identităţile. Nimeni nu ne-a cerut să-l îngropăm pe Nae Ionescu sau să-l conservăm în debaraua cadavrelor pe Eminescu. Luaţi labele murdare de pe această minte luminată de Dumnezeu, de pe simbolul românismului din 2015! 
  
Prof. univ. Asoc. Pompiliu COMŞA, 
  
Jurnalistul Anului din Provincie Radar de Media 2013, 
  
Reporter European 2012 
  
Referinţă Bibliografică:
ÎN LOC DE CEC ÎN ALB PENTRU MARELE ROMÂN, GENERALUL MIRCEA CHELARU / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1535, Anul V, 15 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!