CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

NU SUNTEŢI DUMNEZEU, MĂ!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: Nihil Sine DEO 
  
Hai cu ’neatza! E dimineaţă. Ziua a început să umble prin lume. E toamnă. E jumătatea lui noiembrie. E duminica votului. Termin tâmpeala cu umorul şi redevin cetăţean. Am votat ca o responsabilitate a mea. A noastră, a voastră. Se cereau secţii de vot mai multe întrucât ’’morţii-viii’’ sunt peste tot în jurul nostru care se înmulţesc şi votează. Doar imbecilii boicotează democraţia, anulându-şi votul. Ca un şoarece ce se ascunde în gaura indiferenţei. Morţii cu morţii, viii cu hârtiile. Am făcut ce a spus Camus în Ciuma: alegeţi acel rău care ne poate face cel mai puţin rău. Vin de acolo vin şi brusc m-am oprit în faţa dragului meu calculator. Simţeam nevoia să vă scriu, să mă spovedesc. Văd pe plasmă cum idioate rujate şi coafate ca pentru nunţi de mârlani se pozează înfulecând din sacoşele inscripţionate cu numele partidului. Muştele trag la miere ca la ... Trăim vremuri amare. Mă refer strict la români. La cei din ţara în care ne-am îngropat părinţii şi ne creştem copii şi nepoţii. 
  
Suntem la capătul unor dezbateri care n-au fost dezbateri. Dintre un albanez care şi când respira făcea poante şi un fost profesor parcă prins la copiat. Nu am perceput dacă sunt politicieni sau evadaţi de la balamuc. Pe peretele meu virtual, ca o dovadă de violenţă şi prostie, tot felul de agramaţi, semidocţi, vuvuzele ale galeriilor, pensionari visându-se în cârciumi jegoase din cartiere sordide, înjură. Fără argumente, fără ruşine. Proletculţi cu legitimaţie de facebook. Haite dezlănţuite. Cei care-l adulau ieri pe Băse îl vor sfâşia mâine pe Ponta sau Johannis. La ce popor avem m-aş bucura să iasă handicapatul de neamţ. 
  
Doamne, ce înaintaşi am avut. Să-și fi pierdut neamul acesta puterea de discernământ și puterea de-a naște conducători asemenea lor? Sper că încă nu este totul pierdut și avem capacitatea de-a renaște din propria cenușă, de-a ne găsi drumul și valorile, să nu ne mai fure gândurile și viața oameni care nu le merită. Eu sunt urmaşul lui Ştefan cel Mare. Cred că s-ar răsuci în mormânt să vadă atâta ipocrizie şi hoţie pe faţă. Câtă dreptate a avut mareșalul Ion Antonescu la aceea mascaradă din 6-17 mai 1946, numită pompos „Procesul Marii Trădări Naționale”, când Iuliu Maniu a depus mărturie împotriva mareșalului, iar acesta i-a reproșat: „Domnule Maniu astăzi sunt judecat eu, mâine vei fi dumneata!”, și așa a fost. Numai că mareșalul a murit demn, executat de călăii comuniști, iar Iuliu Maniu în pușcărie, în boală și suferință... Adevărații trădători ai nației i-au judecat pe marii patrioți ai nației. Acesta este cel mai elocvent exemplu de lipsă a unității românilor în fața pericolelor străine. Dumnezeu să-i ierte pe amândoi și să-i odihnească în pace. Doamne, ce ţară e asta în care popii seamănă vrajbă şi victimele votează cu călăii? De ce îi laşi, Doamne, pe popi să preacurvească politic, folosindu-se de numele Tău, învrăjbind acest popor? Şi de ce, Doamne, mehedinţenii, vasluienii, teleormănenii, oltenii şi vrâncenii, săracii şi obidiţii ţării, votează cu călăii lor? Cu cei care zilnic îi fură şi le iau de la gură şi puţinul ce li se cuvine? Făcându-i, practic, sclavii lăcomiei lor. Dă-ne un Semn, Doamne, că e doar prostia sau furtişagul lor mârşav şi nu blestemul Tău! Visăm la o viaţă mai bună atât cât pentru noi, dar mai ales tineretului. Doamne ajută ! Să auzim numai de bine. 
  
Doamne ajută ca românul nostru să se trezească din acest somn de moarte. Din tot sufletul mi-aş dorii să se schimbe ceva în bine şi în scumpa noastră ţară. Ar fi timpul. Prea multă suferinţă, prea mult timp. Acum înainte de Decembrie, acel Decembrie care-mi aduce aminte de hărmălaia inutilă, dar exploatată de securişti şi masoni, din 1989. M-am reconvins că schimbările sunt 85 % pentru ei şi restul pentru noi. De atunci ne-am învăţat cu umilinţa şi firimiturile aruncate de la masa bogaţilor. Manipularea este lege în această ţară. 
  
A început Postul Crăciunului. Nu este nimic de râs cu ce se întâmplă în ţară. Mizeria de sub preş a ieşit în stambă. Televiziunile ne-au dat liber la otrăvit suflete. Se înmulţesc oamenii urâţi exterior, care mai au şi răutăţi ca să fie insuportabili. Ce periculos devine în aceste momente dreptul de exprimare a opiniei când nu există nici cea mai mică posibilitate de a întreba oponentul, cum a zis marele Preda:’’Pe ce te bazezi, domnule?’’ Neamul românesc în foarte mare măsură trebuie să nu mai aștepte miloaga, neamul românesc să nu mai fie slugă, așa cum este în cea mai mare parte, așteptând de la stat ba una ba alta. Neamul de care vă spun ar trebui să mânânce demnitatea pe pâine și nu să stea după perdea şi să întoarcă spatele imediat cum e groasă la cur. Cercul urii se rostogoleşte mai departe. Sunt sigur: vor urma ani de război civil. 
  
Când sunteţi trişti, gândiţi-vă la un lucru pe care vi-l spun acum: stai că este ceva drac aici. Şi nu acceptaţi. Ştii şi tu, prietene cititor, că toate cele mai dure lovituri ţi le dau prietenii, nu duşmanii. Eu acum sunt imun, m-am vaccinat în timp. Vijelia pornită sub Băsescu nu i-a vaccinat însă, din păcate, pe mâncătorii de bomboane agricole. Ei nu cred şi basta! Ştii, eu nu fac partizanat politic de nici un fel, politica îmi repugnă. De felul meu, nu înghit sub nici o forma căcănăreala băloasa împroşcată din rărunchi de toată naţia politichiei româneşti sau de aiurea. Furtul şi şpaga aduse la rang de fală mă îngreţoşază şi mă revoltă. Toată şleahta asta de mâncători de rahat trebuie dată la hazna. Bun, au intrat la mititica câţiva, alţi câţiva sunt pe drum către pârnaie, dar cu ce ajută asta neamul românesc, dacă furtuna generată într-un pahar cu apă se va opri imediat după alegeri? Şi se va opri, indiferent de cine iese preşedinte. Toţi au despre toţi câte ceva prin sertare, iar dacă interesul poartă fesul, află că interesele poartă fesele! 
  
Sunt trist şi acum ştiţi şi de ce. Poate mă înţelegeţi. Cu plecăciune, 
  
Pompiliu COMŞA 
  
Referinţă Bibliografică:
NU SUNTEŢI DUMNEZEU, MĂ! / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1415, Anul IV, 15 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!