CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

CONFESIUNE - VOL. VI - XXIII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CONFESIUNE – Vol. VI  
  
(XXIII.)  
  
 
  
"O, Doamne! În lumea aceasta, toate au rostul lor! De la cea mai fină adiere de vânt răzbătând firișoarele de iarbă și plecându-le, încet, încet, sub mângâietoarea-i hlamidă cu care se învelesc toate vremurile, sub fusul visărilor depănând povățuirea, tuturor! - , către cea mai aprigă furtună, care le risipește pe toate, alcătuindu-le o nouă înfățișare, din Lucrarea Mâinilor Tale! O, Doamne! Cine, să le înțeleagă, pe toate acestea?!  
  
.. Și ce îndepărtată este, cu adevărat, desăvârșirea!!!..  
  
E toamnă. Aici, în clopotniță, am simțit într-o clipită, zvâcnetul vieții. Cu cât se micșorează mai mult, ființa mea, cu atât, toate se măresc, împrejuru-mi, arătându-mi tainele lor!.. Cu cât mai mult, aflu, despre toate acestea, cu atât mai mult, recunoașterea tuturor, de dincolo de-aceste văluri, îmi arată, de fapt, cât de puțin, am cunoscut! Niciodată, nu vor fi îndeajuns, toate acestea! Niciodată, nu se pot afla, cu adevărat, toate alcătuirile lor! Chipul lui Dumnezeu, este zugrăvit în toată Creația Sa - și toate dintr-însa, slăvesc Numele Său! Doamne! Despre ce desăvârșire, să poată cineva, măcar, a vorbi?!  
  
O!!! De ce n-am citit din pruncie, scrierile preabinecuvântate ale tuturor sfinților?! Să fi citit întreaga istorie – cea adevărată! – mărturisită din gurile sfinților! Din predaniile lor, să-mi fi făcut leagăn, într-această lume plină, arhiplină, de nebunie și răutate! Ori, dincolo de toate răutățile, de toată spurcăciunea și întinăciunea, pe care ai îngăduit-o Tu, Doamne, acum, abia acum, din toate acestea, să înțeleg, câte ceva – dincolo de cuvinte, dincolo de idei, dincolo de forme și manifestări, toate sunt pentru slava Numelui Tău Cel Sfânt! Toate nelegiuirile, de la un capăt al altuia al pământului, toate blestemățiile, toate ticăloșiile, hulele, blestemele, toate, toate, toate.. sunt nimicuri! Nimicurile lucrării diavolești, care să îndepărteze sufletele oamenilor, de la Tine! Toată ciuda aceasta a diavolilor, fiindcă ei nu mai au mântuire! Toată nemernicia și mândria lor, din invida aceasta care îi consumă, iar, și iar, și iar, de fiece dată când sufletele oamenilor, se mântuiesc! De fiece dată când se anunță mântuirea cuiva, un același chin, asupra diavolilor, un același plânset stins de vrajba lor, de răutatea lor fără de margini, de mândria lor, de însăși neputința lor! Neputința lor, în toată nebunia aceasta pe care lumea n-o mai poate înțelege, în toată amestecarea aceasta a chipurilor înșelării, în oceanul acesta împânzit de eres și fărădelege! Neputința lor, privind, de fiece dată, pe câte un suflet, cum pleacă la Tine, o, Doamne! Binecuvîntat, fie Numele Tău, în veci! Slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Iartă-mă, pe mine, netrebnicul, ticălosul și înainte păcătosul!.. Nu privi, Doamne, la păcatele mele, - și nici la fărădelegea mea, - și nici la nevrednicia mea, - ci ascultă, Doamne, ruga mea!..  
  
O, Doamne! Împărate Ceresc, Ziditorule, care cu Înțelepciunea Ta, toate le ocârmuiești, cu Legea-Ți, pre legea-ne, Adevărul în Biserica Ta, vestindu-L, lumii întregi! Slavă Ție, Doamne Iisuse Hristoase!"  
  
 
  
[]  
  
CONFESIUNE – Vol. VI  
  
2018 - 2019 ©Th3Mirr0r  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CONFESIUNE - VOL. VI - XXIII / Petrea Marian Iulian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3817, Anul XI, 13 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Petrea Marian Iulian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Petrea Marian Iulian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!