CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

CONFESIUNE - VOL. VI - XIV
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CONFESIUNE – Vol. VI  
  
(XIV.)  
  
 
  
"Vreau să gândesc, vreau să gândesc, vreau să gândesc, nu vreau să gândesc, nu vreau să gândesc, nu vreau să gândesc, - !.. – TĂCERE!!! - și toiagul, răsună, iarăși, frângând șirurile de gânduri; frământarea lor se putea vedea foarte ușor, sub pâlpâitul firav oglindindu-se de-a lungul oazei înfierbântate de lăcrămile cuvioaselor lumânărele, - unde, din când în când, câte-un pocnet surd, scăpăra murmurări scânteioase, de jur împrejur; ori, nimeni, nu părea a urmări toată minunățîia aceasta – în afară de ochii micuților copilași, aproape răpiți de-o visare, de după oglinjoarele lor sticloase, mate și pătrunse de sclipirea vieții, ca dintr-un fus, deșirându-le vinovăția lor, neștiința lor într-ale încercărilor vieții, ori jugurile care urmează de-a lungul anilor, din pricina lipsei de credință, sau mai degrabă, a faptelor doveditoare ale acesteia, și mai ales, a unei prefăcute smerenii care nu arată altăceva decât... ca și aici, dincolo de ochii temători, ai copilașilor nevinovați, o piesă de teatru, cu actorii adunați colea, lângă noi...  
  
Acuma, înțelegi, o, înnegritule suflet?! Spui că vrei să cunoști, toate acestea?! Dar ce te face a vrea, cunoașterea lor?! Privește la teatrul acesta ieftin, dinaintea-ți. Iată-te colea! Ia privește ici, în săcriu-aista frumușăl, ce ți l-or rădicat deasupra, la vedere! Spre învederarea-ți! Ia aruncă într-însul, o privire! Ei?! Vezi?! Iaca, dacă de pe când erai încă în viață, în loc de pătucul tău pufos, plin de mătăsuri și înflorări, moțocei-botocei-drăgănei, cănăfiori la obrăjori și baldachin – fără chin! - de șădeai colo, arlechin la circ, în fiecare dimineață, făr de-a te sinchisi la toată viața iasta, la minunăția vieții celei adivărate! – o! În locu-aistuia, de-ai fi avut tu minunățâia iastlaltă!!.. Eiiii?! Eihaaaaa! Di-ai fi avut-o, o, ticăloase, ce-ai mai fi cugetat tu, cu adevărat! Ce te-ai fi smuls, tu, nebune, de lumea aceasta pală, fadă, care pentru un pumn de bani pe care ți-l aruncă-n urma-ți, când te conduce pe așa-zisul-lor ultim drum, s-ar vinde unii pe alții, s-ar cocoța și pe stele, să-și slăvească cuceririle și chipurile tiranilor colonizatori! O-hooooo! De-ai fi avut tu, o așa minunățîie, de pat, luminate! Ce-ai mai fi gândit, tu, cu adevărat, la toate cele ale lumii – la lipsurile acestea din propria-le nesăbuință! Ai fi trăit cu adevărat, ca un stăpân peste propriile-ți pofte și patimi! Acuma, ticăloase, le înțelegi?! Ia zi, vrai să gândești?! Pre-a morții limbe, ia numai încearcă, iar eu cel cu straie negre, ca umbra, urmându-ți, striga-voi numele tău, nevoitorule! "  
  
 
  
[]  
  
CONFESIUNE – Vol. VI  
  
2018 - 2019 ©Th3Mirr0r  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CONFESIUNE - VOL. VI - XIV / Petrea Marian Iulian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3808, Anul XI, 04 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Petrea Marian Iulian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Petrea Marian Iulian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!