CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Literatura > Beletristica >  

CONFESIUNE - VOL. VI - II
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CONFESIUNE – Vol. VI  
  
(II.)  
  
 
  
"Realizăm uneori că universul acesta, deși l-am studiat de milenii, - ori, alții, l-ar fi studiat, pentru noi, a ni-l exprima, ori imprima noțiuni despre orânduirea sa, - nu este tocmai ca după așteptările noastre, - în sensul că nu noi suntem centrul universului, și nici universul însuși, nu ar răspunde după propriile noastre nevoințe, ori vreo închipuire; adeseori, chiar, totul este dincolo de așteptări – mereu, parcă ne mai surprinde cu câte ceva, - sau, brusc, tocmai apare ceva nou, pentru noi!.. Dincolo de înțelegerea noastră, transformările acestuia, ne contrâng – tocmai! – într-a căpăta noțiunea de visare, - ca precum aceea, cu ochii deschiși...  
  
Doar că.. acesta, dinaintea-ne, are pleoapele trase, peste adâncimea aceea de nepătruns... Ca precum de aici, din sicriul împrejmuit de marama-i albă, înflorată, ceva ne-ar spune că nu aici, se termină totul. Sau, cel puțin, nu pentru toți, rezultatul este la fel... Însă indiferent de tot ceea ce se întâmplă dincolo de realitatea aceasta văzută, percepută, prin propriile simțuri, acel-ceva care se derivă dincolo de capacitățile relativ-umane, senzoriale, lumea nevăzută își face uneori simțită prezența. Cum?! Aceasta se exprimă mai ușor printr-o trăire, mai degrabă decât a putea fi redată de propriile cuvinte, - deși, nu se poate nega nici expresivitatea formei care derivă experiența...  
  
Ah, da! Așa este! Experiența!..  
  
De fiece dată când cineva se află în sânul lumii, și realizează despre lumea nevăzută care se derivă dincolo de simțurile sale, capătă acea viziune aparte, asupra a tot ceea ce înseamnă viață! Viețuirea însăși, deși i se restrânge, datorită interacțiunii cu aceste tărâmuri, îi conferă acel simț al receptivității, asupra unei Realități, dincolo de cuvinte!..  
  
Așa și noi, aici, privindu-l pe acesta care s-a îndepărtat de aceste meleaguri... Chipul lui, s-a îmbrăcat într-o altfel de lume, dincolo de ochii aceștia roșii de oboseală, sau înlăcrimați, asupra circumstanțelor prin care cel îndrăgit, părăsise lumea aceasta!.. Dar care lume, să fie aceasta?! Ce lume, să fi părăsit?! - Și, dacă totuși, este încă aici, printre noi?!..  
  
E miezul nopții. O noapte adâncă, adâncă, - și neagră, ca sufletul meu..."  
  
 
  
[]  
  
CONFESIUNE – Vol. VI  
  
2018 - 2019 ©Th3Mirr0r  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CONFESIUNE - VOL. VI - II / Petrea Marian Iulian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3795, Anul XI, 22 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Petrea Marian Iulian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Petrea Marian Iulian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!