CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

CONFESIUNE - VOL. V - XXIX
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CONFESIUNE – Vol. V  
  
(XXIX.)  
  
 
  
"O!!! Voi, luminaților! Puteți crede, așa ceva?! Pentru înnebunirea voastră, voi nu doar că șădeți colo robi, de vă mână, uitându-să pe ceasuri, argații sătănii: hai,mai răpidi, mai răpidi, mai răpidi! Hai, că-i mult de încărcat și discărcat pentru stăpânu nostru Cezarul! Hai, dați din mâini, - mai răpidi, mai răpidi, mai răpidi! Hai, că v-am văzut eu în oceanili celea cu care vă tot pândim, că nu munciți cum trebe! Dați din mâni, haidaaaa! Mai răpidi, mai răpidi, mai răpidi! Da ci, pentru ci vă plătești Cezarul, ăi?! Ca sî stați pi digiaba?! Dați din mâini! Hai, mai răpidi, mai răpidi, mai răpidi! Hai, că nu o să mai sîmțîți cum trece timpul, dacă v-ați mișca mai răpede! Nici de gîndit, nu v-ar mai trebui, dacă v-ați speti! Nici spațiu, să încăpeți, unii și alții, n-ați mai ave, - haidaaaaaa!Înghesuiți-vă, și la muncăăăăăăăăăăă! Hai, iaca, ora ceia a voastră, știți cam cât coastă, la Cezar?! Știți cam cu ce pierdere, iesă faraonu, la socoteală?! Iote colea, abacul! Colea, ia aruncați o privire! Dați din mâini, nu stați! Mai răpidi, mai răpidi, mai răpidi! Hai, că după aceia, vă dă voie să luați pauză – la sfârșit! Poi, agiungiți acasă, colo, puneți pântecili la cale, boscorodiți colo palavre, multe, multe, multe, după cum vă place, beliți ochii ceia în televizoari, și gata! La somn! Haida! Că s-o legalizat claca, ce știți voi?! Aveți taxe și impozite, colo, pentru groapă! Ei, nu mi-ați dat di muncă, la groapă, s-o săp! Nu mi-ați adus plozii, a-i crești! I-ați lepădat, ori aruncat! Hai, la muncă, atuncia! Hai, pentru Cezaru! Iară colo, Duminica, mergeți răpejor la târguri și piețe! Azi am vinit, eu, cerșătorul, a vă spuie, colea, scris mare pe scândura iasta: dați șî mia, o, oamini buni, ceva di pomanî! – Du-ti la muncă, ghiolbane, du-ti la muncă! – Mă duc, da uni sî mă duc, o, luminățiile voastre?! Altețîlor, undi, sî mai muncesc, numa numa să nu-l mai îmbogățăsc pi Cezaru vostru, pi cari buzăli voastre – a multora cari treceți pi lângă mini, di mă giudecați, îl slăvesc?! Ai?! Ia spuneți, prinților! Prințăsălor! O, boieri mici și mari! ?! Nu-i așă?! Da cum n-aveți ranguri di-aiestea?! V-o dat Cezaru, ranguri di boieri mici șă mari, cum nu-i așă?! Nu sunteți voi împărați și prinți, pisti patimi și pofte?! N-aveți voi, calești di boieri, pisti pântec și traistă?! Ei, da nu viniți, colea, a vindi ș-a cumpăra?! O! Boierilor! Boieroaicilor! Prințîșorilor! Codănelilor! Păunițălor! Pestrițaților! Frumușăilor! Dați colea, la prostu-aista bani, pentru a-i face o altă piramidă, faraonului vostru! Hai, că cică știe meșteri pricepuți, tocmai din Orientul îndepărtat! Cică fac ciia șă obeliscuri prin toată lumea iasta! Și stane, câte vreți! Cu tot ce vreți voi, și spre tot ceea ce vreți voi, a vă închina! Și o-hooooo! Câte, nu s-or face?! În numele Progresului! Nu vă place, vouă, progresul?!”  
  
 
  
[]  
  
CONFESIUNE – Vol. V  
  
2018 – 2019 ©Th3Mirr0r  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CONFESIUNE - VOL. V - XXIX / Petrea Marian Iulian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3787, Anul XI, 14 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Petrea Marian Iulian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Petrea Marian Iulian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!