CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

CONFESIUNE - VOL. V - XXV
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CONFESIUNE – Vol. V  
  
(XXV.)  
  
 
  
".. Și iaca așa, alergam, mai repede, mai repede, mai repede... tot mai repede, și mai repede, ... Da alergam, alergam, alergam - și acum, nici timpul, nici spațiul, parcă nu exista. Și nu mai era nicio alergătură. Cine alerga, cu adevărat?! Ce anume, putea alerga?!  
  
.. Iară în labirintul acesta, dincolo de prăpastia sufletului meu, unde tocmai mă aflam, deodată, de o dată, ..  
  
Tic...  
  
Tac...  
  
Tic... Tac...  
  
.. Și am tăcut...  
  
Ca într-o peșteră, în care picura, cu un eco, prelung:  
  
Cliup!..  
  
Cliup!... Cliup!..  
  
Cccccccclllllllllliiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuppppppppp!...  
  
Și atunci, toate, s-au frânt, în juru-mi...  
  
Într-o fracțiune a bătăii de inimă, am simțit!..  
  
  • Dar chiar pe timpul clipitei acesteia, în care totul, s-a oprit, ...
Umbro! Ți-am zis eu, să dai oglinda, la mine, c-o faci țăndări!..  
  
Ah! Ne-agiung acuma, bestiile și jivinile din urmă! Ci ni-o faci, umbro, de-amu?! Că iar, tre să culegim toati-aiestea! N-ai minti diloc, ăi smintito! Normal, cum sî ai?! I-or dat ciia, savanții, bătai la prost, ăi! Or crezut că-l vindică, - poți crede așa ceva?! Și le-am zîs, râzând: ați bătut prostu digiaba, luminațîlor, șî tot nu l-ați mai vindecat, ci-ați înnebunit voi, mai tari! Ați înnebunit voi, savanții nimicului! Scriți colo, în cartea ceia mari a voastrî în cari bârcâiți di trei secoli încoaci, mari, a ceti urmașii urmașilor urmașilor voștri care nu să mai satură de-atâta nebuneală, jucându-să de-a Dumnezeu și chinuind sufletili omenești, ucigându-le: nu avem nicio idee!  
  
Scriți, îi savanțîlor, mare, colo, în piețăle voastre, unde vindeți nebunia, mare, pe stindardul vostru cu vulturoiu cel cu două capiti și șărchili di pi obelisc, a vide toți: nimic fără Dumnezeu! A vă sătura di știința ceia, cari v-o smintit pi tăți! Nu vă mai ajunge, Deșertăciunea! Dați colo sfoară-n lume, la Cezarul vostru, că prin lumea iasta pi care dânsul credi c-o supus-o, îs distuli glasuri care să-i râză-n nas, șă să-i zîcă, că degiabă ș-o întețît muncile, că n-o supus nimica, cu adivărat! Nimica din lumea aiasta nu-i aparține, cu adevărat! Colea, Știință! Colea, în cimitire! Colea, Academie! Nu ceia a lui, unde strică sufletele și le face ucigași! Colea! Ici, la cimitir!”  
  
 
  
[]  
  
CONFESIUNE – Vol. V  
  
2018 – 2019 ©Th3Mirr0r  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CONFESIUNE - VOL. V - XXV / Petrea Marian Iulian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3783, Anul XI, 10 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Petrea Marian Iulian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Petrea Marian Iulian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!