CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

CONFESIUNE - VOL. V - XXIII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CONFESIUNE – Vol. V  
  
(XXIII.)  
  
 
  
"Vai di mini șî di mini! Dă-i ghici, umbro, cî ne-agiung aieștia din urmî!.. Văăăăăleeeeeiiiiii! Câta solii, să-înfățîșază, colo șî colo, cu jalbele faraonului! Ahaaaaa!.. Aieștia-s, carivasăzîcă! Ii îs ceia, cari tot să furișază, pi lângă noi, făr de-ai sîmțî, măcariu! Dă-i ghici, umbro, bati din pintenii ceia mai răpidi, că iotă-i, cum vin, din toati părțile! Acuși ni-încongioară, cerșătorii-aieștia, cari nu să mai satură di lăcomie și invidie, de judecată șî sminteală! Văăăăăăleeeeeeeuuuuuu! Hai mai răpidi, mai răpidi, mai răpidi, unsuroaso! Dă oglinda la mini, sî nu cumva s-o scăchi și s-o faci țăndări, și haida! Hai, dă-o mai răpidi, c-ai scăpa-o gios, păcatilor! Ș-apoi, dac-o faci țăndări, iar tre să ni apucăm a culege bucățîcă cu bucățîcă toati dandanalili celea, - șă știi ci greu ni-o fost ultima dată, când or vinit ciia cu vremurile din urmă și apocalipsăle lor! Hai, că nici dracii aiștialalți, nu-s mai prejos! Haida, dă-mi oglinda, colea! Așa...  
  
Tropa-tropa, tropa-tropa, opa-opa, poloboca! Tropa-tropa, tropa-tropa! Dă cu ghiciu pisti nărăvașii ceia, că fornăiesc a pabugă! Li să pare, numa, c-or obosît! Auzi, la ii! Să obosască! Colo, a alerga, cu tilencile după dânșii, prin lumea largă, nu să mai săturau, pețitorii! Ș-acuma, o fac pi-obosîții! Dă-i cu ghiciu-n ii, zăludo! Dă-li pisti șăle, colo, să să sature, ticăloșii!  
  
.. Și iaca așa, alergam, mai repede, mai repede, mai repede... tot mai repede, și mai repede, ...  
  
Tropa-tropa, tropa-tropa, opa-opa, poloboca! Tropa-tropa, tropa-tropa!  
  
Dă-i, umbro! Dă-i, că acuș ne-agiung din urmă! Încă, s-or unit, haitele, - soliile Cezarului - , cu haimanalele celelalte, c-o falcă-n cer și cu-alta-n pământ, să ne ajungă, cumva. Soliile celea, nu știi cât di răle-s, ăi umbro?! Că numa la judecăți, ni chiamă! Grăbește, grăbește, grăbește! Hai, că mai au oleacă și ne-or ajuns! Dă-i ghice, la ciia, să zvârle din cochitele celea mai răpede! Ghiolbanilor! Plăvanilor! Spurcațîlor! Dă-i, dă-i, dă-i! Bati la dânșîi! Măcar di frică, sî știi, dacă nu di vorbă bună! Țîpă la ii, smintito! Colo-șa, la ospeță, nu mai contenei a-i ferchezui! Îi țăsălai, col-șa, la codanili celea aplecati pi deasupra mesălor, nu-i așa?! Îi dizmierdai, colo, ticăloaso, în brațăle muzălor, ai?! Baluri! Muzică! Danțuri! Petrecăreală-bălăcăreală, ai, ticăloaso?!? I-ai fărmăcat ghini, ș-acu-i alinți?! Dă cu ghiciu, la dânșîi, amu! Să-și întețască fornăitu și scăpărarea chichioarilor, ca cum nu mai conteneu col-șa pi la nunți, cu horele dracilor și dizmățu! Dă-i cu ghiciu, la dânșîi, a sî sătura! Să-și aducă aminti, pentru ci-o fost dizmierdaria! Iote colea, dizmierdări! Dă-i, dă-i, dă-i! Aratî-li, colea, fiarili, care vin să-i mânce, să li ghie mintea la cap!”  
  
 
  
[]  
  
CONFESIUNE – Vol. V  
  
2018 – 2019 ©Th3Mirr0r  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CONFESIUNE - VOL. V - XXIII / Petrea Marian Iulian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3781, Anul XI, 08 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Petrea Marian Iulian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Petrea Marian Iulian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!