CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Istorie >  
Autor: Paul Polidor         Ediţia nr. 1551 din 31 martie 2015        Toate Articolele Autorului

Polidor SOMMER - VIAŢA LUI BISMARCK ÎN 12 CICLURI DE CÂTE 7 ANI (INTERPRETĂRI INTERFERENŢIALE)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bismarck: 200 de ani de la naştere  
(1 aprilie 1815 - 1 aprilie 2015)  
 
După primii şapte ani ai copilăriei (I=1815-1822), petrecuţi pe moşia de la Kniephof, de care Otto îşi va aminti toată viaţa cu nostalgie şi chiar cu emoţie, următorul set de şapte ani (II=1822-1829) îl va găsi pe acelaşi copil, Otto von Bismarck (în urma unor demersuri ale mamei sale, Wilhelmine) învăţând în şcoli cu copii aristocraţi. Al treilea set de şapte ani (III=1829-1836), adică între 14 şi 21 de ani, îl prinde finalizându-şi studiile (în primul rând bacalaureatul la 17 ani, apoi anii de facultate în domeniul dreptului la Göttingen şi Berlin).  
 
Al patrulea set de şapte ani (IV=1836-1843), adică între 21 şi 28 de ani, îl găseşte pe tânărul Otto adaptându-se cu greu activităţii de funcţionar („lucrător cu hârţogăraia”), dar este şi perioada avântului nebunesc în escaladarea aventurilor amoroase şi căutarea dragostei statornice. În al cincilea set de şapte ani (V=1843-1850) Otto von Bismarck cultivă mediile sociale cu şarm şi dezinvoltură, pentru că apare iubirea stabilă, urmată de întemeierea unei familii. Al şaselea set de şapte ani (VI=1850-1857), între 35 şi 42 de ani, îl consacră, aşa cum îşi dorise atâţia ani, şi ca diplomat. Al şaptelea ciclu (VII=1857-1864) reprezintă anii accederii în Eşalonul Întâi al Puterii, în urma aşteptării tensionate, dar, mai ales, în urma unor găselniţe politico-militare, extrem de abile, care au condus la anexarea ducatelor daneze Schleswig şi Holstein.  
 
Ciclul Nr.8 al celor şapte ani (VIII=1864-1871) se poate traduce prin perioada războaielor pentru unificarea Germaniei, fondarea celui de-Al Doilea Reich, evenimente care îl transformă pe Bismarck practic în adevăratul părinte al naţiunii germane şi, fără teama de-a greşi, sunt ani care pot fi consideraţi vârful carierei sale politice şi militare. Al nouălea ciclu de şapte ani (IX=1871-1878) este perioada drumului diplomatico-managerial de imagine politică a lui Bismarck în poziţiile de: lider al naţiunii germane; garant al păcii în Europa; mediator neutru (în cadrul Congresului de pace de la Berlin) al conflictelor militare din Balcani datorită mişcărilor de independenţă ale popoarelor din sud-estul Europei, subjugate de Imperiul Otoman în concurenţă cu Rusia pentru dominaţie zonală.  
 
Al zecelea ciclu de şapte ani (X =1878-1885) este ciclul unor reuşite mari în plan politic: regândirea şi întărirea alianţelor, dar, mai ales, câştigarea unui imperiu colonial. Al 11-lea ciclu de aproximativ şapte ani (XI=1885-1891) este singurul set având cifra diabolică 6. Dualitatea cifrei 11 (al 11-lea ciclu) şi perioada cifrei satanice 6 nu prevesteau nimic bun: în 1988 regele său „de suflet”, Wilhelm I, moare; este urmat la tron de un rege deja în ultima fază cu cancer, Frederic al III-lea, care domneşte doar 99 de zile (sub semnul blestemului, într-o formulă diavolească, 99 întors va da 66; alături de cei 6 ani ca ciclu malefic alăturarea duce la semnul Antihristului, 666, perioadă care coincide chiar cu sosirea acestuia pe tron: regele Wilhelm al II-lea este monarhul care îşi concediază cancelarul în interiorul aceleiaşi formule blestemate de 6 ani, în 1890.  
 
Al 12-lea ciclu de şapte ani (XII=1891-1898), ultimul din viaţa liderului german, este încununat de recunoaşterea meritelor lui Bismack de către naţiunea germană. Trece în eternitate pe 30 ale lunii a şaptea, 1898. Destinul nu a vrut să depăşească prima decadă a unei alte zodii de foc: Bismarck depăşise 83 de ani şi se îndrepta către formula celor 12 cicluri de câte 7 ani.*  
----------------------------------------------------------------------------------------  
*Extras din Nr.9 (Anul III) 2015:„Personalităţi în aria interferenţelor internaţionale”(Revistă de istorie şi culturologie) ISSN:2286-2110 // Colecţia „Paul Polidor. Antologie de interferenţe culturale (119)  
---------------------------------------------------------  
Polidor SOMMER  
31 martie 2015  
Bucureşti  
 
Referinţă Bibliografică:
Polidor SOMMER - VIAŢA LUI BISMARCK ÎN 12 CICLURI DE CÂTE 7 ANI (INTERPRETĂRI INTERFERENŢIALE) / Paul Polidor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1551, Anul V, 31 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Paul Polidor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Paul Polidor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!