CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

SPAȚIUL COSMIC
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Președintele ISRAELULUI Reuven Rivlin ,membrii ,,Fondului Ramon,,și Ministerul Științelor au declarat împreună trimiterea în Spațiu aerian a celui de al doilea Satelit,,.Deasemenea ni s-a făcut cunoscut că din echipă va face parte EITAN STIVAN –un om de afaceri care ,printre altele a substituit fondul Vital –el fiind tovarăș al societății LR. Trebuie menționat că Stivan a fost aviator în trecut.În acest zbor se speră să plece încă două persoane ,inclusiv și un reprezentnt al societății AXION. Zborul a devenit posibil deoarece la începutul anului Axion a primit un loc important în NASA. AXION va fi ,în viitor,în afara principalului factor comercial dar și propietarul STAȚIEI COMECIALE. Pentru a înțelege scopul și participanții la această călătorie științifică a Israelului,e necesar să reamintim cîteva nume și date importante. E necesar să ne amintim de ILAN RAMON-primul astronaut israelian,în vîrstă de 48 de ani –care a executat primul zbor cu societatea COLUMBIA la data de 1 februarie 2003. Din pricina unei ,,greșeli,, care a dus la distrugerea aparatului de zbor la intrare în atmosferă ,inclusiv pierdere de vieți omenești și a israelianului ILAN RAMON. Acesta a fost absolvent al cursului de aviatori ai armatei –primind gradul de general și a fost comandantul unei escale aviatice de pilotaj F-16. Datorită calităților sale atît fizice cît și profesionale a fost ales în echipa celor mai apți aviatori a societății NASA urmînd cursurile societății care pregătea specialiști pentru zborul către,,spații aeriene,,.Pregătirea specială a durat un timp îndelungat .A fost un antrenament la care Ramon a făcut față ,remarcîndu-se în mod deosebit.În Israel Ilan Ramon a fost absolvent al Universității din Tel-Aviv , primind titlul de inginer electronic.Toată viața și-a închinat-o vieții sioniste .Zborul către Spațiul aerian a fost împlinirea visului personal și al datoriei naționale. Fiu al Taniei și Eliezer Walferman –de origină germană,care în 1935 –au făcut alia în Israel .Ilan ,după absolvirea liceului,a recrutat la Heil Haavir (aviația militară).În urma reușitelor cursuri a primit gradul de aviator ,devenind unul din Îndrumătorii principali. Pe parcursul anilor a îndeplinit diverse funcții de răspundere ajungînd a fi Comandantul flotilei ATALEF,comandantul F-16,,Silan prima,, Șef comandant în 1994 primind gradul de General și comandant al grupei de război 1997. 
  
Sborul către Spațiu Cosmic :Columbia s-a înălțat pe 16 ianuarie 2013-sborul- STS-107. În timpul cursurilor de pregătire s-au realizat 80 exerciții științifice ,timp de 24 de ore –fiecare. Într-o bună parte a șederii sale la cursurile de pregătire, familia a locuit la Yuston. Soția sa Rona și copii Asaf,Tal,Iftah și Noa fiind sprijinul moral al părintelui pe întreaga perioadă a pregătirilor. Cel care va continua cariera militaro-aviatică a fost ASAF-care s-a înrolat în aviația militară.Din păcate tînărul ,în timpul exercițiilor a avut un accident –pierzîndu-și cunoștiința și murind pe locul aterizării. Tragedia familiei ,totuși a îmbărbătat-o pe Rona Ramon ,care sprijinită de Președintele Israelului ,de grupări sociale va înființa,,KEREN RAMON,, -un fond pentru încurajarea și susținerea educației tineretului din întreaga țară. Vom găsi comitete active a acestui ,,Fond,,activînd atît în școli cît și în organizațiile de tineret,cu scopul încurajării și sprijinirii morale și materiale a tineretului israelian. Deasemenea s-au pus bazele a ,,Sesiunii cosmice internaționale,,Acest Congres al astronauților ,,s-a desfășurat pentru prima dată la Ierusalim ,în scopul educării și încurajării tineretului,atît în studierea cît și antrenare lor,ca viitori astronauți. 
  
Tehnionul din Haifa ,în 2018 a acordat lui RONA RAMON titlul de,,AMIT KAVOD,,(Prietenă de onoare).În acest an 2018 s-a inaugurat un nou aeroport în Israel căruia i s-a dat numele,,AEROPORTUL RAMON,, Cu această ocazie Rona a fost în centrul atenției ,a participării la o manifestație de apreciere a meritelor soțului ei ,a primului cosmonaut israelian. Universitatea ,,Ben Gurion din Neghev a acordat Ronei titlul de ,,DOCTOR,, Din păcate această femeie deosebită s-a pierdut în urma bolii de cancer.Statul Israel i-a acordat ,,Premiul Israel,-post mortem. 
  
Cercetările cosmice își continuu drumul anevoios ,dar fructuos. O nouă formație va pleca spre Cosmos în anul 2021.Din acesta va face parte și Eitan STIVAN,Trebuie precizat faptul că donația sa de 50 milioane de dolari ,,Fondului Ramon,,a determinat posibilitatea acestui zbor –în scopul unor cercetări –spre Cosmos.Eitan Stivan este un mare bogătaș,care a făcut afaceri –printre altele și,,vînzări de muniții,,în străinătate. Trebuie să subliniem faptul că văzînd viața grea a poporului african ,a pus umărul și nu numai spre ai ajuta. Donația sa ,,Fondului Ramon,are ca scop principal ,,industria aeronautică și științifică a Israelului. Stivan va paticipa la acest zbor spre spațiul aeronautic ca reprezentant al societății AXION Space –organizație comercială Zborul se va efectua către Spațiul SPACE X-În trecut au făcut acest traseu 7 turiști prin societatea SPACE ADVENTURES . 
  
Referinţă Bibliografică:
SPAȚIUL COSMIC / Paul Leibovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3675, Anul XI, 22 ianuarie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Paul Leibovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Paul Leibovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!