CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Paul LEIBOVICI - IPHON
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poate vi s-a întâmplat şi dumneavoastră!? Am sosit cu maşina la o parcare. Deodată am observat farurile, din spatele unei Skode, aprinse. Culoarea luminilor era de un galben-pal. Ceea ce mă determină să cred că omul de la volan are intenţia de a părăsi locul. Portiera dinspre volan, adică cea din partea stângă, era dată la o parte. Semn că şoferul de abia se aşezase pe scaunul din faţa volanului. Îi observam mişcările lente. Se vede treaba, că îşi căuta o poziţie cât mai comodă. E dreptul său!  
 
Apoi, a scos din buzunarul cămăşii cu dungi albastre şi albe, Iphonul căruia îi ardea o luminiţă discretă. Apăsă pe unul din semnele din partea de jos a micului aparat a cărui laturi erau înguste şi dreptunghiul se lumină. Nenumărate semne, figuri îi stăteau la dispoziţie. Apăsă pe unul din acele semne, se vede treaba că îşi amintise de o adresă sau de vreo însemnare, căci se aplecă ţinând într-o mână drăcia aia de Iphon, spre scaunul din dreapta lui. Mişcările încete, dovedeau poate o oboseală a sa.  
 
În sfârşit îşi puse ochelarii de vedere. Semn că îşi terminase pregătirile. Citii o notiţă dintr-un carnet care se afla pe undeva, prin apropierea parbrizului. E dreptul său!  
 
Eu îi urmăream mişcările căci, era unicul loc din parcare, care se părea că va fi eliberat în curând. Aşteptam cu nerăbdare să aud pornirea motorului. Omul se aplecă din nou, dar spre scaunul din spate. Ţinea cu o mână Iphonul şi prin mişcările mâinii drepte, a degetelor, am dezlegat enigma: căuta, pipăia stofa, apoi perna pe care, probabil, lăsase un plic, sau o hârtie cu însemnări... un obiect oarecare!?  
 
Părea agitat! Îşi scoase cureaua care, ca orice conducător de maşină, şi-o trase peste îmbrăcăminte, înainte de a o porni la drum. Ce mai, un şofer corect din punct de vedere al regulamentului de circulaţie. Legea e lege, şi omul nostru o respectă.  
 
Apoi sări grăbit şi încercă să deschidă portiera din spate. Trăgea de mâner cu mâna care-i era liberă ,căci în cealaltă ţinea Iphonul care din când în când ba se lumina, ba se întuneca... Se repezi în grabă către portiera din dreapta, se vede că obiectul era pe partea dreaptă a fotoliului din spate. Şi Iphonul, care între timp îi căzuse din mână, la ridicat cu grijă. Înconjură, prin spate maşina şi apoi apăsă pe mâner. Nici un semn de a se deschide. Înconjură, de data asta, prin faţă şi smulse nervos cheile. Motorul se opri. Îşi aruncă o privire fulgerătoare spre fotoliul acoperit cu stofă maronie. Nu era nici un obiect. Un sunet strident dar plăcut îi atrase atenţia spre Iphon. Revenii în grabă pe locul din faţa volatului şi un zâmbet satisfăcut îi lumină faţa. Deodată pe Iphon apărură înşirate câteva cuvinte. Omul nostru simţea o satisfacţie colosală.  
 
Dar şi pe Iphonul meu au apărut semne. Citeam, aproape uitând de tot ce se întâmplă în jur. Şi el citea literă cu literă, buzele sale cărnoase se dezlipeau şi lipeau la fiecare silabisire a scrisorii imprimate pe Iphon. Era rândul său să apese la repezeală pe una din acele pătrăţele luminate. Aşa şi făcu. Execută cu mare rapiditate, apăsa cu vârful degetului pe fiecare literă... numai că nu apucă să isprăvească fraza şi drăcovenia îi întoarse spatele. Sub micul gemuleţ se aşternuse un întuneric dens. Cu o mână pe volan şi cu a doua apăsă în partea de jos a jucăriei fermecătoare. Hop! Iphonul se aprinse din nou. Faţa îi strălucea de fericire. Ochii bulbucaţi, de o culoare maron-bej, peste care din când în când se lăsau acoperiţi de pleoapele obosite a mişcărilor continuu. Iphonul din nou prinse viaţă.  
- La drum jupâne!. Iphonul îl mânuia cu dreapta, volanul cu stânga şi piciorul pe una din pedale. Se auzi, spre bucuria mea zbârnâitul motorului, ba chiar vedeam luminile care semnalizau. Voia să dea înapoi. Bravo! Acum locul se va elibera şi îl voi putea ocupa. Am loc de parcare!!!  
 
Iphonul pe care-l ţinea cu dreapta, din nou se luminase şi prin mica oglindă din faţă puteam observa mişcările degetelor amicului. Apăreau pe zburdalnicul şi atotştiutorului Iphon semne colorate, fotografii, însemnări şi chiar o mică hartă dirijoare... era, se pare direcţia drumului pe care urma să pornească... Numai că nu pornea! Ba din contră, luminile semnalizatoare, a intenţiei de a ieşi din parcare s-au stins.  
 
Trecu Iphonul din mâna dreaptă în stânga, apoi îl aşeză pe poliţa din faţă, într-un suport şi iar apăsă pe acele pătrăţele multcolore...  
- Hai omule, porneşte... mai au şi alţii dreptul la un loc de parcare!  
 
În spatele maşinii mele se apropie o alta, un Subaru alb, lucios. În faţa volanului se afla o tânără cu părul vâlvoi, care ţinea ascuns între degetele lungi, cu unghiile vopsite în culorile curcubeului, un Iphon. Cu un deget apăsa pe semnele vii, colorate, luminoase ale Iphonului, iar cu vârful piciorului pe pedală de jos. Apoi cu cealaltă mână pe claxon. Dar privirea îi rămase atrasă de micul ecran al Iphonului fermecat. O luminiţă vie, a Iphonului meu îmi făcea semne. Am apăsat pe una din pătrăţele şi în faţa ochilor a apărut imaginea unor rânduri prin care colega de serviciu îmi relata despre... Era atât de interesantă ştirea, încât uitasem unde şi de ce mă aflu într-o parcare.  
 
Subaru făcu o mişcare bruscă la stânga, la dreapta şi... hop intrase pe locul de unde omul meu ieşise în viteză. Priveam lung, lung la Iphonul meu care rămase şi el consternat!  
-----------------------  
Paul LEIBOVICI  
Rehovot, Israel  
1 februarie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Paul LEIBOVICI - IPHON / Paul Leibovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2243, Anul VII, 20 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Paul Leibovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Paul Leibovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!