CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

PORŢILE CĂTRE LUMEA DE DINCOLO
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu ştiu de ce, dar tocmai la scurt timp după moartea marelui fizician Stephen Hawking, a şi început să apară prin revistele de specialitate, una dintre teoriile mai controversate ale celebrului om de ştiinţă şi anume teoria care spune că găurile negre din Univers ar putea fi de fapt portaluri către alte Universuri. După cum este bine ştiut, subiectul găurilor negre era subiectul preferat de studiu al marelui fizician. Veţi spune: dar ce este ciudat în această teorie? Păi ciudată nu este teoria în sine, ci faptul că atâta timp cât Hawking a fost în viaţă, nu prea am auzit despre aceasta, iar acum, la scurt timp după moartea sa, aflăm că marele fizician susţinea teoria. Păi dacă este aşa, nu avem decât motive de bucurie! Şi vă voi explica îndată.  
  
Dar să o luăm uşor-uşor cu începutul. Cum spuneam mai sus, teoria susţine faptul că găurile negre din Univers (unde fiecare galaxie din Univers are propria gaură neagră în centru) ar putea fi, de fapt, portaluri către alte universuri. Ceea ce nu este specificat în teorie, dar lasă loc să se înţeleagă, este faptul că aceste universuri sunt universuri paralele, acestea neexistând în acelaşi “plan” fizic cu Universul nostru.  
  
Mai mult chiar, eu aş veni cu completări în sprijinul acestei teorii (pe care o consider ca fiind destul de aproape de adevăr/realitate), iar aceste completări, deşi mai puţin ştiinţifice, ar putea dezlega misterul vieţii de apoi şi continuarea existenţei “omului” în alte lumi. Este vorba despre unul dintre cunoscutele “clişee” pe care cei aflaţi în moarte clinică dar reîntorşi la viaţă, l-au relatat de fiecare dată şi anume “tunelul de lumină”. După părerea mea, “tunelul de lumină” prin care individul (sufletul acestuia) aflat în preajma morţii îl parcurge în trecere spre lumea de dincolo, ar putea fi chiar gaura neagră a Universului din care individul face parte, un loc în care sufletul muribundului ajunge automat şi imediat după încetarea vieţii. Pentru noi, oamenii de rând, partea mai greu de descifrat şi înteles a acestei teorii este modalitatea şi rapiditatea cu care sufletul omului (care se ştie că este un tip mai special de energie) ajunge în gaura neagră a Universului pentru a trece spre lumea de dincolo, unul dintre infinitele universuri paralele construite de către Creator.  
  
Pe de altă parte, există la ora actuală suficiente teorii care spun că sufletul omului (spiritul) este o formă atipică de energie, ce poate călători printr-un fel de teleportare, nefiind necesară călătoria “fizică” a energiei dintr-un loc în altul, pe distanţe astronomice. Tot aceste teorii mai spun şi că această energie ciudată (spiritul) se regăseşte pe toată durata vieţii omului în interiorul creierului. Când creierul moare, această energie îl părăseşte, întorcându-se la “sursă”. Veţi pune întrebarea, evident: care sursă? Păi sursa este Dumnezeu, Creatorul, dar această energie, spiritul omului (care este şi el parte din energia lui Dumnezeu), nu se poate întoarce la sursă cu una cu două, ci numai în anumite condiţii bine stabilite de către Creator şi numai după o evoluţie completă. Dacă evoluţia nu este completă, va avea loc o nouă trecere, printr-o noua viaţă (nu sub formă de reîncarnare pe Pământ), ci într-un alt Univers paralel, iar totul se va întâmpla plin ciclicitate până când evoluţia spiritului va fi completă. Abia atunci, acesta se va putea întoarce la “sursă”. Iată cum Stephen Hawking ne-a spus doar jumătate de adevăr, acea jumătate pe care o putea demonstra ştiintific, iar cealaltă jumătate neştiinţifică, o va experimenta fiecare dintre noi când îi va veni “momentul”.  
  
Aşa cum Hawking spunea, că odată ajuns (teoretic) într-o gaură neagră nu mai există cale de întoarcere (cum nici de pe lumea cealaltă nimeni nu s-a întors până acum), că nu o să dispari cu totul odată ajuns în acel loc (din centrul galaxiei tale) şi îţi vei continua existenţa în alt Univers (paralel), tot la fel am putea spune că dacă numărul de Universuri paralele prin care vom trece (viaţă după viaţă la rând) este infinit, atunci şi existenţa noastră (ca spirit/suflet) poate fi una infinită, veşnică. Şi nu spunea chiar Biserica însăşi, că sufletul omului este nemuritor? Iată că măcar în această teorie ştiinţa şi religia se pun de acord. Acestea fiind zise, vă las pe fiecare în parte, să vă gândiţi dacă aceste teorii sunt verosimile, şi, în funcţie de nivelul de credinţă al fiecăruia, poate vă veţi mai lua o piatră de pe inimă, căci după marele sfârşit, ar putea exista, de fiecare dată, câte un nou început…  
  
Paul Gheorghiu.  
  
Referinţă Bibliografică:
PORŢILE CĂTRE LUMEA DE DINCOLO / Paul Gheorghiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2641, Anul VIII, 25 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Paul Gheorghiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Paul Gheorghiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!