CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

Despre dragoste, tradare si altele ...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
-Ajung în 10 minute și vreau să vorbim. Faci un ceai, te rog? 
  
-Sigur; ... te-aștept! Obișnuia însă să-ntârzie aproape întotdeauna, așa c-am avut timp să fac un duș și să văd începutul unui film. Aproape de miezul nopții m-a sunat să-mi spună că-i în fața porții. Avea privirea mult mai serioasă decât eram obișnuit s-o văd și lipsea îmbrațișarea revederii. 
  
-Vrei să stai cu mine pe hol să fumez o țigară? Nu m-a-`ncântat niciodată s-o văd fumând, dar eram curios să aflu povestea. Mi-a spus de ceva vreme că trebuie să-mi spuna ceva, important. Acum ne beam ceaiul față-n față pe holul scărilor unde obișnuia să fumeze. 
  
-Te-am inșelat! 
  
- ... 
  
-Știi când? 
  
-Presupun c-o să-mi spui tu. 
  
-În noaptea concertului. 
  
Mă uitam fix în ochii ei. În acea seară mi s-a părut ceva straniu în comportamentul său; pe lângă faptul că mi-a spus că participă la inaugarea unui local al unei prietene în centrul istoric, la concert a ajuns foarte târziu. Și a stat mai puțin de-un sfert de oră, suficient să-mi transmită că-i geloasă pe SMS-ul pe care tocmai îl primisem în timp ce povesteam. Geloasă pentru c-apucase să vadă că mesajul era trimis de Sonia, una din prietenele despre care știa câte ceva din trecutul meu. După care-a plecat. 
  
-Nu spui nimic? 
  
O priveam în continuare și încercam să-mi dau seama cât din toate vorbele ei au fost minciuni și mai mult dac-aș putea să mai cred vreodată ceva din ce-mi spune. 
  
-S-a`ntâmplat pur și simplu. 
  
-Pur și simplu? Poti trăda atât de simplu și s-o mai consideri o trădare pură? 
  
-Trebuie să mă-nțelegi! e vorba despre bărbatul pe care l-am iubit enorm cândva, și pentru care-am suferit mult. 
  
- ... chiar trebuie să-`nteleg? 
  
- Era în club la concert și cred ca ne-a văzut discutând. După ce-am plecat aveam pe telefonul mobil un apel de la el și l-am sunat. Mai departe ... ai toate motivele să mă urăști dar trebuia s-o știi. Mi-a propus să rămânem împreună. ...și-am hotărât să rămân cu el. 
  
-Minunat! ... adică de două săptămâni încoace se consideră că l-ai înșelat pe el!? 
  
-Te rog! ... știu că nu meritai asta. Îmi pare rău! ... Iartă-mă! 
  
Foarte curios, dar senzația era una de ușurare, nicidecum furie ori tristețe. Și n-am menajat-o deloc. 
  
-De fapt, îți mulțumesc că-mi iei povara unei relații pline de minciună; ... pentru mine-a fost mereu apăsător să iau decizia de-a ne-ncheia socotelile, chiar dacă simt asta de multă vreme. 
  
-Vorbești serios? 
  
-Mai serios decât crezi. Consider c-am lungit-o oricum prea mult. Tu nu simți că noi comunicam doar în pat?... în rest suntem atât de străini și-atât de diferiți. 
  
Era fantastică nevoia mea de descărcare, dar aș minți să spun că-mi era indiferentă trădarea ei. 
  
-Cum e să traiesti așa? Cum e să minți cu atâta usurință? Cum poți să-mi spui că mă iubești când în sufletul tău e altcineva? 
  
-De ce mă faci să mă simt mai prost decât mă simt deja? 
  
-De ce m-ai sunat azi de zeci de ori să-mi spui că mă iubești? de ce te joci cu cuvintele? 
  
-Azi nu ți-am spus că te iubesc. 
  
-Poftiiim? ... Acum aveam convingerea că-i o mincinoasă ordinară. Poate chiar n-am exagerat; poate m-a sunat de mai mult de zece ori astăzi, pe lângă toate sms-urile pe care mi le trimite mai tot timpul când nu vorbim. E clar că-i mai bine că se-ntâmplă așa. 
  
-Azi nu ți-am spus nicio dată că te iubesc!... iubitul meu, azi e 1 aprilie. 
  
- ... 
  
Nu știu multe lucruri care să mă fi lăsat mut. 
  
-Adiiicăăă?... toată povestea? 
  
-Daaa... a fost o păcăleala de 1 aprilie. 
  
Referinţă Bibliografică:
Despre dragoste, tradare si altele ... / Ovidiu Scridon : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2651, Anul VIII, 04 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Ovidiu Scridon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ovidiu Scridon
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!