CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  

DESPRE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În urmă că câteva luni am avut bucuria de a citi câteva creaţii literare ale D-nei Olguţa Luncaşu Trifan, iar în urmă câtorva discuţii, dânsa mi-a făcut surpriza de a-mi dărui volumul de debut "43". Pentru că poeziile sale mi-au atins sufletul într-un mod deosebit, aş vrea să îi mulţumesc în felul meu, şi totodată să o dezvălui şi prietenilor mei.  
Probabil că mulţi dintre voi o cunoaşteţi deja şi o apreciaţi, alţii o puteţi descoperi, dacă doriţi asta.  
 
D-na Olguţa Luncaşu Trifan...  
 
Gândurile îi sunt clopoţei de cristal, susur de râuri ce curg în versuri ce conturează povestea unui suflet frumos şi sensibil, plin de iubire. Dacă priveşti şi asculţi totul cu iubire, găseşti frumosul chiar şi în cele mai neaşteptate locuri, pe cele mai sumbre chipuri. Doar cu iubire acesta poate fi scos la lumină, iar D-na Olguţa asta face: scoate la lumina frumosul, revarsă o rază de speranţa, insuflă curajul de a visa şi de a lupta pentru împlinirea viselor.  
Prin versurile sale, D-na Olguţa Trifan Luncaşu îşi dezvăluie frământările sufletului, bucuriile copilăriei, dragostea faţă de satul natal cu tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti pentru care are un deosebit respect, dragostea faţă de părinţi, faţă de oameni, faţă de ţară, speranţele sale pentru un viitor mai luminos.  
"Te vreau, române, demn în ţara ta,  
din poartă-n poartă să nu mai cerşeşti..."  
Fiecare poezie este o poveste de viaţă şi te face să simţi durerea, bucuria sau speranţa. Aşa cum spune D-l Marian Malciu în prefaţă: "Doamna Olguţa Trifan scrie din suflet pentru suflet, adresându-se tuturor categoriilor de cititori." "Aproape în toate poeziile sale, se simte sensibilitatea autoarei şi dorinţa de a se face înţeleasă, de a oferi cititorului subiecte şi idei preluate din realităţile vieţii, astfel că el se poate regăsi în multe dintre situaţii. Iar ca să se asigure că este înţeleasă, îşi plasează cuvintele în cel mai plăcut grai românesc, apreciind că, în afară de respectul datorat limbii poporului din care-şi trage seva, aceasta oferă cele mai cuprinzătoare posibilităţi de exprimare a multiplelor stări sufleteşti şi poate pune în valoare cele mai frumoase tablouri pictate în cuvinte, care să surprindă veridic mişcare ori agitaţie, melancolie ori veselie, speranţa sau disperare, iubire şi ură, pace ori luptă, viaţă sau moarte..."  
D-na Olguţa Trifan are încă multe de spus şi de făcut, pare a fi într-o continuă luptă cu timpul. Asta pentru că în făptura ei micuţă sălăşluieşte un suflet mare, o luptătoare neobosită pentru autodepăşire, pentru a lăsa ceva pentru semeni.  
"Timpul ne-aleargă  
mai izbăvitor decât iertarea.  
Să nu-i lăsăm  
prelingerea  
într-un fir  
de nu-mă-uita!"  
Citind poeziile D-nei Olguţa, am simţit nevoia să ascult "Balada" lui Ciprian Porumbescu... am simţit că această muzică se potriveşte sufletului ei.  
Cu aleasă preţuire şi toată stima, vă mulţumesc D-na Olguţa Trifan!  
 
Referinţă Bibliografică:
DESPRE 43 - VOLUM DE POEZII AL D-NEI OLGUŢA LUNCAŞU TRIFAN DE DOINA DEMENY / Olguţa Luncașu Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1657, Anul V, 15 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Olguţa Luncașu Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Olguţa Luncașu Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!