CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  
Autor: Octavian Lupu         Ediţia nr. 3614 din 22 noiembrie 2020        Toate Articolele Autorului

Repausul uitării de sine
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avansezi pe un tărâm al bucuriei cu fiecare pas pe care-l faci pe cărarea zilei. Rămâi ancorat în realitatea clipei și lași iluziile să dispară. Nu îți dorești nimic altceva decât să te bucuri de atingerea delicată a fericirii ce se naște spontan prin contemplarea lumii înconjurătoare. 
  
Nu te mai prinzi de ce a fost și nici nu-ți mai creezi repere din ce te gândești că va urma. Rămâi în mijlocul clipei prezente ca și cum întreaga eternitate ar fi condensată în efemeritatea sa aparentă. Și te lași purtat de sentimentul înalt al recunoștinței pentru minunea de-a exista ca om pe pământ. 
  
Și în acest joc al dedublării trăirii profunde, treptat se zărește cum reapare copilul care ai fost într-o ipostază nouă a încântării ce se revarsă fără limite spre orizontul infinit. Și devii din nou copilul de ieri pe măsură ce adultul se topește în tine până la sublimarea terestră și astrală în ceea ce ai fost de la început. 
  
O taină feerică ți se descoperă acum asupra propriei ființe ce trece dincolo de evenimente și locuri. Este o identitate lăuntrică pe care, fără să vrei, ai ignorat-o sub presiunea tumultului lumii din jur. Implanturi străine ți-au fost înfipte în corp și în minte, ce te-au îndepărtat dramatic de cel care ai fost, prin îmbrăcarea cu haine străine și cu idealuri golite de conținut. 
  
Dar acum, totul se schimbă mirific. Copilul din tine alungă Străinul care a fost impus și își recăpăta puterea identității originare, ce se exprimă armonios printr-o vitalitate ce te ridică și te susține în drumul tău spre infinit. 
  
Referinţă Bibliografică:
Repausul uitării de sine / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3614, Anul X, 22 noiembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!