CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  
Autor: Octavian Lupu         Ediţia nr. 3598 din 06 noiembrie 2020        Toate Articolele Autorului

Regăsirea sinelui primordial
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Te apropii de o alee din care se bifurcă nenumărate cărări ce te conduc către destinații necunoscute. Stai și privești fiecare detaliu al punctului de răscruce. Încerci să distingi ce anume s-ar putea să te ajute în a face o alegere înțeleaptă. Cu toate acestea, eziți. Îți este teamă să riști. Dacă vei greși? 
  
Pe lângă tine trec nonșalant multe alte persoane. Ele nu dau importanță răscrucii, ci se orientează după ce fac alții sau după preferința de moment. După aceea, merg mai departe fără să privească înapoi. 
  
Te gândești că așa trebuie să procedezi și tu. O simplă intuiție este suficientă pentru a nu te lăsa blocat într-o alegere ce pare că nu se mai sfârșește vreodată. Ba chiar ai obosit de atâta așteptare. Răbdarea își are limitele ei. De ce să nu urmezi exemplul majorității? 
  
Cu toate acestea nu te grăbești, deși o stranie sfârșeală ți se strecoară în suflet. Ai răbdare. Privești cerul deschis de deasupra ta, mărginit doar de linia copacilor din imediata vecinătate. O stare ca de somn vine peste tine. 
  
Detaliile din jur se desprind. Se estompează fața naturii într-o ceață care nu permite să vezi mai departe de un metru în jurul tău. Și stai. Aștepți să descoperi calea regească, poteca astrală, ce te va duce către un destin luminos, frumos și bun. 
  
Și în această ambianță tăcută, deodată, apare o licărire, o vibrație ce crește în intensitate până la dimensiunile unui vuiet interior ca un torent ce vine de la mare înălțime. Repausul primordial revine cu forță în inima ta. Imagini străvechi se desfășoară în fața ochilor tăi uimiți. 
  
Iar după un timp apare El, Omul Primordial, Omul din veșnicii, Creatorul Cerului și al Pământului, Omul din univers și Omul din tine. Cu o blândețe fără egal, El ți se adresează prin trăiri-cuvinte, ce-ți vorbesc mai clar decât o mie de glasuri lămurite la un loc. 
  
El îți spune un secret, o taină a clipei în care te găsești. Și brusc, ceața dispare, răscrucea este la locul ei, dar pe una dintre cărări strălucesc puternic urmele pașilor Săi. Acum știi care este drumul. Mergi înainte! El te așteaptă să înaintezi către patria cerească, către lăcașul îngerilor și al oamenilor necăzuți! 
  
Referinţă Bibliografică:
Regăsirea sinelui primordial / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3598, Anul X, 06 noiembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!