CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  

Dorințe și Sentimente pentru Fiecare Zi
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu fiecare clipă care trece, am o dorință tot mai puternică să împărtășesc bucuria ce trebuie să ne însoțească în fiecare zi din an, deopotrivă astronomic și calendaristic. Este vorba despre un sentiment profund ce mă determină să cred că înaintea noastră se află mereu un nou început și o nouă șansă de a corecta tot ce a fost greșit cu scopul de a zămisli lucruri noi și frumoase, ba chiar, grandioase.  
 
Cugetul mi se îndreaptă spre întregul spațiu românesc, din țară și din străinătate, cu sentimente pline de căldură și simpatie, fiindcă indiferent unde ne-am afla, totuși, împreună constituim părți ale colțului de univers numit „România”. Dincolo de discursul politic, pe care personal nu îl agreez, sau de cel metafizic, aflat prea departe de realitate, acest cuvânt, adică acest nume de „român”, este destinat să ne unească, deși poate suntem la mii de kilometrii distanță unii de alții.  
 
Suntem o singură familie, care avem nevoie să conștientizăm identitatea noastră unică în această lume. Suntem o singură esență, materializată în milioane de ipostaze, din care nu trebuie să lipsească niciuna pentru ca întregul să fie reconstituit. Suntem legați într-o singură identitate, ce ne marchează, ne determină și ne oferă posibilități nebănuite. Cu gândul către milioanele de oameni ce trăiesc sub cerul, de multe ori cenușiu, al acestei țări și dincolo de hotare, am dorința ca fiecare clipă să fie mai bună, să ne apropie unii de alții și să ne aducă speranță pentru viitor.  
 
Deopotrivă, am cea mai aleasă considerație, prețuire și respect pentru toți cei care urmăresc paginile revistei „Confluențe Literare”. Intenția mea este de a promova o publicație care să reflecte valoarea sufletului românesc. Nu știu cât de mult am realizat în această direcție, dar cred că totuși, pași importanți au fost deja făcuți. Pentru toți cei care au „curajul” de a se abona și primi pe e-mail mesajele noastre, deseori confundate în mod nefericit cu spam-uri, am cea mai de seamă prețuire. Fiindcă a te abona la o publicație, presupune un atașament special față de ceea ce ea distribuie și o răbdare plină de înțelegere, când conținutul nu este conform așteptărilor.  
 
Pentru toți care comentează paginile noastre, am o recunoștință aparte, fiindcă astfel, autorii au ocazia de a înțelege mai bine profilul de audiență pe care reușesc să îl atragă. De fapt, niciun autor nu se poate perfecționa, dacă nu are comentarii care să îl ajute. Față de toți autorii am o călduroasă apreciere, plină de simpatie și prietenie, deși mă exprim prin cuvinte puține prin e-mail sau Facebook. Eu însumi autor, simt mai mult decât spun în cuvinte, legătura de suflet care s-a stabilit între noi, toți cei care am scris de-a lungul timpului în „Confluențe Literare”. Voi sunteți cei care dați viață revistei prin expunerea publică a ideilor, emoțiilor și trăirilor voastre, al acelui univers interior ce se descoperă prin intermediul cuvintelor exprimate armonios, prin articole captivante și prin lirica poeziei. Și astfel, am dorința ca fiecare zi din cursul anului să reprezinte un nou pas către apusul Evului întunecat și răsăritul unei Ere pline de lumină, încredere și speranță pe cuprinsul întregului spațiu românesc.  
 
Fie ca România să renască și românii să aibă parte de bucurie în lume!  
 
Referinţă Bibliografică:
Dorințe și Sentimente pentru Fiecare Zi / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3359, Anul X, 12 martie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!