CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  

Credința Răsare Tainic din Adâncul Sufletului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Apreciez credința ce se naște printr-un proces tainic din adâncul sufletului și iese la suprafață asemenea plantelor ce apar în anotimpul primăverii după trecerea iernii. Această experiență se aseamănă unei renașteri, ce cheamă la viață tot ce este pierdut și uscat datorită condiției muritoare. În urmă cu multă vreme, meditam într-un loc retras asupra cuvintelor sacre ale Bibliei. În mijlocul naturii și departe de zgomotul orașului, distingeam aievea, în freamătul copacilor și al verdelui de aprilie, intensitatea vieții ce se revarsă către fiecare om printr-o chemare irezistibilă și plină de tandrețe maternă. Din fragedă copilărie am simțit acest ecou tainic transmis de fiecare copac înflorit și înmiresmat pe care îl întâlneam în cale.  
 
Inițial era ca o visare cu ochii deschiși, transportat fiind prin intermediul simțurilor într-un spațiu al purității desăvârșite, ce îmbracă întreaga lume. Eram invadat de o bucurie ce nu își avea rațiunea în cruzimea lucrurilor ce se întâmplă zilnic în lume, ci de prezența unei iubiri inexplicabile, venind aparent de nicăieri, dar inspirând mereu încredere și speranță pentru viitor. Asemenea unui glas vorbindu-mi prin simțuri, deslușeam o chemare misterioasă, venind din adâncurile existenței și reverberând profund în propria ființă. Uneori, această trăire mă copleșea până la lacrimi. Alteori, mă invada cu o trăire plină de pace, așa cum nu cred că poate exista pe pământ. Fără cuvinte, aceste emoții primordiale mi-au transmis credința în Cel ce trece dincolo de învelișul vizibil al lumii.  
 
Ulterior, prin cuvintele Bibliei, am perceput o aceeași trăire și vibrație lăuntrică pe care întreaga natură mi-o transmitea neîncetat. Prin atingerea transmisă de cele două surse, am avut o descoperire profundă a miracolului de a exista ca om în mijlocul lumii. În fiecare zi sunt surprins de bucuria vieții ce se reînnoiește pentru a-mi oferi o nouă ocazie ca să pășesc pe drumul cunoașterii și experienței. Este ca și cum aș renaște zilnic, iar veșmântul de astăzi ar înlocui complet pe cel de ieri, fără nicio părere de rău.  
 
Pe vremea inoculării dirijate prin educație a ateismului, am respins complet această plăsmuire a întunericului, ce nu oferă speranță, ci doar o disperare de nevindecat pentru cine o primește. Prin rezistență interioară și expunere fățișă a convingerilor mele, am învățat să urc pe scara experienței de a fi tu însuți și de a nu te pleca în fața ignoranței și fricii. Ulterior, în timpurile „capitaliste”, când atracția materialistă a căpătat un caracter de masă sluțind fețele și împietrind inimile, am regăsit glasul purității perceput în zorii existenței mele. Acest lucru m-a determinat să mă întorc către izvorul cristalin al începutului și la acea trăire primordială ce m-a călăuzit mereu pe drumul vieții.  
 
Și astfel, am simțit continuu aceea energie ce vine de dincolo de orizontul timpului și al spațiului, din chiar lumea cerului. Am învățat să-mi depășesc prejudecățile și să-l iubesc pe Marele Creator. Acest sentiment m-a determinat să îmi deschid sufletul asemenea unei flori către razele ce strălucesc din orice fragment de existență, să disting lumina ce străpunge întunericul și să deslușesc chipul inconfundabil al Creatorului în orice cuantă de timp sau spațiu. Unind emoția și credința, am experimentat o apreciere profundă a iubirii divine și un simț precis al prezenței sacre, ce mi-au conferit puterea să privesc prezentul cu încredere și curaj, cu o speranță fermă pentru viitor.  
 
Forța invincibilă a vieții se manifestă în fiecare dintre noi, indiferent de evenimentele prin care trecem. Ecoul unei existențe nemuritoare se continuă în experiența cotidiană prin izbucnirea plină de credință a bucuriei, speranței și iubirii. Este o experiență pe care ateii nu au intuit-o și materialiștii au pierdut-o din vedere, dar ea există când privești către Cel care ne iubește desăvârșit. Suntem copii ai lui Dumnezeu. Nimic nu poate anula acest nobil statut. Să nu ne pierdem speranța, fiindcă întotdeauna soarele strălucește dincolo de nori. După un timp întunecat vine și vremea luminii. Nu am apărut la întâmplare. Destinul nostru este etern, urmând glasul Marelui Autor. Sfințenia nu reprezintă o aglomerare de cuvinte, ci o experiență vie, ce ne pătrunde, ne transformă și ne dezvăluie identitatea de copil a lui Dumnezeu. Omul este o manifestare materială a Chipului divin. Să nu ne lăsăm copleșiți de ignoranță și să nu uităm acest nobil adevăr. Veșnicia se află aici și acum. Ea a început deja!  
 
(Articol scris în urmă cu 10 ani și republicat)  
Referinţă Bibliografică:
Credința Răsare Tainic din Adâncul Sufletului / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3358, Anul X, 11 martie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!