CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

RECLAMATIUNE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RECLAMAȚIUNE 
  
( ușoară adaptare a unei sesizări reale) 
  
Autor: Tony DINCĂ 
  
ONORATE PREȘEDINTE ȘI DOAMNĂ INSTANȚĂ 
  
Subsemnatul Stejărel Pădureanu, din comuna Defrișata, vin în fața dumneavoastră cu următoarea rugăminte și până nu mi se face dreptate nu tac din scris. 
  
Am un văr după mamă din frați, care se numește Bombonel Drujbescu, care cred că are ceva cu natura în general și cu arborii în special întrucât e foarte agresiv cu aceștia. Datorită lui eu nu mai am nici picior de copac prin curte și nici frucți pomiferi de la care mai mâncam și eu dulceață și magiun. Adică deci nici umbră nu mai am, așa că mă prăjesc ca peștele la soare inclusiv iarna deoarece am o lipsă acută de umbră răcoroasă, fiindcă că vărul meu cel cu nume predestinat a bine voit și mi i-a exterminat pe toți copacii și arbustrii. E ceva de speriat cu acesta. Austriecii lui Șvarțfloșcăn, ăla de a ras pădurile patriei, este mici copii pe lângă vărul meu cel licit. Că-mi e văr bun, dă-l dreacu! Adică sora lui mama mea a mai avut un frate și-o soră care era toți patru la părinți și când era ei la părinți îi chema pă toți Drujbescu. Și adică vărul meu este băiatul lu fratele lu surorile mamei mele. 
  
Mai pe direct, în urmă cu aproximativ de circa o săptămână, sau cam așa ceva, vărul meu mi-a violat posesia locuinței și a curții, unde a pătruns cu o secure în mâna stângă ca Mihai Viteazul și a început să rupă cu nemiluita la copaci și la arbustri, fără niciun repect față de oxigenul pe care ele îl emanează pentru plămânii noștri, săracele. În acest fel deosebit de sadic, mi-a decimat acest exterminator aproape de circa o sută, o sută și ceva de exemplare de producători de ozon, dacă nu cumva și ceva mai mult. Când m-am dus la el și l-am rugat să înceteze apocalipsa copacilor mei acesta mi-a tulburat vederea pentru mai mult timp, întrucât mi-a aplicat peste ochi un număr necunoscut de pumni și cam tot atâtea palme, care însă mie mi-au ajuns cu vârf și îndesat și mai am și acum semne. După care a plecat înjurându-mă de neamul mamei. Vedeți ce prost este la origini?! El nici nu și-a dat seama că se înjură și pe el. 
  
Primele două zile nu am prea văzut eu cum stau lucrurile prin grădină, că aveam ochii globulari umflați datorită tratamentului nesportiv pe care mi la aplicat vărul meu. A treia zi când am putut să deschid ochii am văzut cum se abătuse nenorocirea pe copacii mei. 
  
N-am zis nimic, n-am înjurat, n-am reclamat dar am început să blestem și să ard lumânări cu capul în jos. Lumânările, nu eu... Pe urmă am dat și acatiste la biserică. Ei, a doua zi după acatiste am auzit că văru-meu Bombonel și-a tăiat un deget de la mână cu drujba. Adică pe Drujbescu l-a mutilat soră-sa drujba cum ar veni. Pe urmă am auzit că i-a căzut un copac pe picior și umblă cu piciorul în ghips și în cârje de lemn. Deci copacii ne dă și cârje din trupul lor, săracii, și el îi taie. Boul! Bine că nu i-a căzut copacul în cap! În cap i-a căzut un fier după casă și acum e bandajat ca sultanii turci. După una și alta i-a mai sărit și var în ochi de umblă legat la ochi de zici că e pirații din Carabine. N-aveam dă unde să știu despre astea toate dar a venit mătușă-mea pe la mine, adică cumnata lu mama mea și deci mama lui. A venit plângând și m-a rugat să retrag blestemurile și acatistele că cine știe ce i se mai întâmplă lu fiu-său. Mi-a zis că mai bine să-l dau în judecată că-mi plătește cât o stabili instanța și de-aia fac această plângere către dumneavostră. Să trimiteți pe cineva care să vadă paguba pă care mi-a făcut-o cadou vărul meu și să-mi dea exact cât face. Nu vreau nici mai mult dar nici foarte puțin. Că dacă mi se pare foarte puțin fac alte blesteme și acatiste și cine știe, te pomenești că-i crește lui Bombonel vreo crengă prin cap sau niscai coarne în frunte de arată ca dracu dup-aia. Lasă că nici așa nu e el prea frumos. 
  
Vă mulțumesc foarte frumos pentru colaborare și înțelegere și aștept rezolvarea soluției mele cu cea mai mare încredere. 
  
Onoare muncii! 
  
Referinţă Bibliografică:
RECLAMATIUNE / Nicolaie Dincă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2710, Anul VIII, 02 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Nicolaie Dincă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nicolaie Dincă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!