CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

POVESTIRI NETERMINATE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fiecare dimineață pentru Petre, era o repetiție tristă,o trezire după 
  
beție.Trebuia să bea cafeaua în fugă,avea o întâlnire importantă cu un prieten, care reușise după 90 în afaceri,și care îl căuta pentru o problemă, care nu se putea discuta în telefon. Of telefoanele astea ascultate, îl agasau,nu avea secrete prea mari,aveau alți care îl căutau,oameni dispuși să pună chiar libertatea la bătaie,pentru a spune adevărul,care semăna cu o culme de rufe,unde erau atârnate mesajele codate ,gata să le smulgă vântul disperări ,unui popor compromis politic și economic.A refuzat să fie moderator la o televiziune cumpărată,unde să se facă de rușine,participând la circul media generalizat. 
  
A fugit aici la Sibiu, cu speranța că va așterne pe hârtie primele pagini din viața din Colonie.încerca să își amintească de D-l Ciobanu, șeful de gară de la mocăniță, a cărui bibliotecă o citise,sau secretele pe care le deținea acest inginer cu față de sfânt despre crimele comunismului. Poate de contabilul de la Uzină ,care devenise dependent de rom,și care înjura comunismul de la balcon, asemeni unui tribun roman pe idele lui Marte care se credea în fața teatrului lui Pompei, în piațetă,,acompaniat de un ardelean de la parter, consumator de pălincă,un vulcan de om,când era vorba de politică,altfel blând ca un miel.O lume ce se ascundea de tăvălucul comunismului ,mai norocoși decât cei care intrau la pușcărie, asemeni unui malaxor care nu se oprea niciodată,în a toca suflete.Lumea aceasta pestriță de șantier,avea un miros de care Petre voia să scape,oferindu-l ca un parfum straniu,celor care vor trebui să știe, de ce acum suntem ca împiedicații în propriile capcane ale capitalismului. 
  
Ca un școlar dornic de evadare, a ieșit în orașul pe care îl iubea,poate pentru atenția acordată de ardeleni umilelor lui cărți scrise,poate pentru amintirea imprimată în suflet, a unei iubiri pierdute și consumate rapid ca o flacără, fără regrete,dar cu urme de nostalgii cu miros de parfum.Nicăieri muzica nu sună mai frumos ca aici! A trecut pe la chioșc să cumpere ziare,pentru a le citi și simți mirosul de tipăritură,el nu era adeptul scrisului pe calculator,dar asta era lumea în care trăia ,a trebuit să se adapteze.Un fost muncitor devenit altceva,trebuia să se desprindă de cei mulți care respingeau noul! A alunecat sprinten spre piațetă,bucuros că aceea cafenea mai exista,care îi trezea amintiri plăcute, despre cărți, despre iubiri ascunse în zaț, despre prieteni și neprieteni ,care se perindau pe acolo. 
  
- O cafea amară vă rog,și un zâmbet în loc de zahăr, rosti el blondei minunate și crude din fața lui. 
  
- Cu plăcere domnule călător, rosti minunata făptură, gata să leșine,în fața unui om mai în vârstă ,dar și galant.Petre nefiind un arătos,dar avea pe vino încoace ca bărbat,un fel de cuceritor ascuns sub mantia seriozități,gata să prindă orice ființă care avea garda jos. 
  
continuare... 
  
Îmi place 
  
Îmi place 
  
Ador 
  
Haha 
  
Uau! 
  
Tristeţe 
  
Furie 
  
Com 
  
Referinţă Bibliografică:
POVESTIRI NETERMINATE / Nicolae Nistor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2114, Anul VI, 14 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Nicolae Nistor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nicolae Nistor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!