CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Cuvinte >  

Ca o carte deschisă...

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De Ziua Bibliotecarului...  
23 Aprilie 2018   
  
Când m-a născut mama, mi-a pus la căpătâi  
Într-un leagăn împletit din nuiele  
O carte deschisă, ca ea să rămâi,  
Să te citească oricine sub stele;  
  
Atunci când ți-e sete din cuvinte să bei  
Lumina aceea, neterminată și vie  
Și am rămas acolo, între filele ei  
Și-așa voi rămâne o veșnicie...  
  
Cu ea alături, oriunde pe drum  
Niciodată în viață nu mi-a fost greu,  
Cartea cea sfântă o păstrez și acum  
Ca pe-o comoară în sufletul meu.  
  
EMINESCU BIBLIOTECAR...  
  
Încă din vremea când era găzduit de profesorul său drag, Aron Pumnul, la Cernăuți, bibliotecarul de 15 ani ”trăia și dormea și visa printre cărți...”  
A doua oară îl întâlnim bibliotecar la Viena, unde la 8 aprilie 1871, când societăţile studenţeşti “România” şi “Societatea literară şi ştiinţifică a românilor din Viena” devin “România jună”, Slavici fiind a fost ales preşedinte, iar “Eminescu, membru ordinariu, cu 30 de voturi, se alege bibliotecar, hotărât să vâneze cu orice chip cărţile împrumutate şi nerestituite”. Cu 140 de ani în urmă și Eminescu a fost Bibliotecar la Iași...“Sunt fericit – spunea Eminescu – că mi-am ales un loc potrivit cu firea mea singuratică şi dornică de cercetare. Ferit de grija zilei de mâine, mă voi cufunda ca un budist în trecut, mai ales în trecutul nostru atât de măreţ în fapte şi oameni...”.   
„Dacă ai o grădină și o bibliotecă, ai tot ceea ce îți trebuie”. Cicero  
  
Cu modestia cuvenită spun mereu: și eu am fost bibliotecar!  
  
Nicolae Nicoară-Horia 
Referinţă Bibliografică:
Ca o carte deschisă... / Nicolae Nicoară Horia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2670, Anul VIII, 23 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Nicolae Nicoară Horia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nicolae Nicoară Horia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!