CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Nicolae Băciuţ         Ediţia nr. 1859 din 02 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

Nicolae BĂCIUŢ - CONCURS NAŢIONAL DE CREAŢIE LITERARĂ – BRĂILA 2016
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE  
INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN BRĂILA  
ŞCOALA ”ION CREANGĂ” BRĂILA  
Str. Al. I. Cuza nr. 172  
Tel. 0239 619160  
Str. Şcolilor nr. 15  
Tel. 0239 611910  
 
e-mail:  
 
e-mail:  
 
nr. 12283 din 05.XII.2015 nr. 3305 din 3.XII.2015  
 
Avizat, Avizat,  
Inspector Şcolar General, Director ,  
Prof.CătălinCanciu prof.VictorBuzea  
 
Avizat, Avizat,  
Inspector Şcolar, Inspector Şcolar,  
Prof.Georgiana Doinița Troia Prof. Ecaterina Bonciu  
 
Coordonatori:  
Prof Angela Olaru  
Prof.Carmen Vlad  
Prof.Mariana Simion  
 
Concursul Naţional de Creaţie Literară  
Ediţia a XI-a, 2016  
 
Concurs înscris în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare MECŞ, 2015  
 
Concursul Naţional de Creaţie Literară Ion Creangă, organizat de Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Brăila, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila şi Muzeul Brăilei, se află la ediţia a XI-a, reuşind să descopere talente literare incontestabile de-a lungul celor 10 ediții. La ediţia a X-a la concurs au participat aproximativ 2000 de lucrări din aproape toate judeţele tării, sectoarele Capitalei şi din Republica Moldova. Concursul este înscris în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare din MECŞ (Nr.26364/21.01.2015).  
 
Invitatul de onoare al ediţiei a-XI-a va fi scriitorul şi publicistul Nicolae Băciuţ din Tg. Mureş, membru al Uniunii Scriitorilor din România, în calitate de preşedinte al juriului.  
 
OBIECTIVE:  
• Identificarea şi încurajarea elevilor cu aptitudini creatoare;  
• Cultivarea talentului creator si al celui critic în rândul elevilor de gimnaziu și de liceu;  
 
REGULAMENT  
• Pot participa elevi din clasele II-XII din ţară şi din străinătate la oricare dintre secţiuni ;  
• Concursul se va finaliza în perioada “Şcoala altfel”, 2016;  
• Lucrările se vor expedia electronic până la data de 15.III.2016.  
 
SECŢIUNILE CONCURSULUI  
 
A. SECŢIUNEA DE CREAŢIE LITERARĂ 2  
 
I. CICLUL PRIMAR  
CLASELE II-IV  
1.Proză scurtă - Poveşti la gura sobei sau Dascălul (Învăţătorul) meu drag! (o compunere liberă de 1-2 pagini)  
2.Poezie - tema propusă : Vers de cântec, vers de joc (obligatoriu 3 poezii)  
 
II. CICLUL GIMNAZIAL  
CLASELE V-VI  
1. Proză scurtă- Elaborarea unei compuneri cu un titlu la alegere (1-2 pagini), având ca temă Copilăria, Mama, Prietenia, Timpul, putând fi inspirată şi de următoarele fragmente din opera lui Creangă:  
“Ce-i pasă copilului, când mama şi tata se gândesc la neajunsurile vieţii, la ce poate să le aducă ziua de mâne, sau că-i frământă alte gânduri pline de îngrijire....”  
“ Aşa eram eu la vârsta cea fericită, si aşa cred ca au fost toţi copiii de cand îi lumea asta şi pămantul, măcar să zică cine ce-a zice... ”  
2. Poezie - teme propuse: Călătorii imaginare, Zborul, Prietenia, Natura, Copilăria (3 poezii, indiferent de tema aleasă).  
 
CLASELE VII-VIII  
1. Proză scurtă - Elaborarea unei compuneri cu un titlu la alegere (1-2... pagini) inspirată de una dintre următoarele teme: Timpul, Aventura, Călătorii imaginare, Prietenia, Vârstele ;  
2. Poezie - teme propuse: Timpul, Călătorii imaginare, Zborul, Prietenia, Natura, Vârstele. (3 poezii cu aceeași temă).  
Pentru secţiunea Creaţii literare (clasele II-VIII), lucrările vor fi expediate electronic pe adresa e-mail: ioncreanga1889@yahoo.com, până la data de 15.III.2016.  
 
Lucrările vor fi tehnoredactate cu font Times New Roman 12 la 1 1/2 rânduri, obligatoriu cu diacritice (lucrările fără diacritice vor fi eliminate din concurs!!), iar în partea de sus a lucrării (partea dreaptă) va fi scris numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea, judeţul, numele profesorului îndrumător, adresa de e-mail a profesorului, precum şi un număr de telefon pentru a putea fi contactaţi de către organizatori, în eventualitatea anunţării premiului .  
De asemenea, pentru participanţii la secţiunea poezie este important de reţinut că cele 3 poezii trebuie scrise în acelaşi document, nu în 3 documente separate!  
 
B. SECŢIUNEA INTERPRETARE CRITICĂ A UNUI TEXT POETIC CONTEMPORAN  
(se adresează elevilor din clasele VIII- XII)  
 
La această secţiune, elevii vor interpreta critic, într-un eseu (fără restricţii legate de nr. de pagini), unul dintre textele poetului contemporan Nicolae Băciuţ, scriitor optzecist, membru USR, preşedintele concursului „Ion Creangă” din anul 2009. Textul poetic va fi selectat din volumul de versuri La taclale cu Dumnezeu, apărut în 2015 la Editura Vatra Veche (volumul va fi anexat la regulament!). Lucrările semnate în colţul din dreapta sus cu toate datele de identificare (numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea, judetul, numele profesorului îndrumător, o adresă de e-mail a profesorului, un număr de telefon), la care se va adăuga şi poza inserată direct(nu separat) în lucrare, se vor trimite electronic pe adresa de e-mail poeziile_lui_baciut@yahoo.com, până la data de 15 .III 2016. Lucrările participanţilor vor fi publicate într-o antologie care va fi trimisă electronic tuturor participanţilor(sau ar putea fi comandată la aceeasi adresa de e-mail) .  
 
Notă! Folderul cu lucrări va fi semnat cu numele participantului, clasa si secțiunea la care participă.  
Nu se percepe taxă de participare !  
Diplomele elevilor vor fi trimise prin poştă/electronic;  
 
Persoană de contact :  
prof. iniţiator Angela Olaru  
 
 
site concurs « Ion Creangă»:  
 
site şcoală:  
 
Concursul va fi postat si pe adresa cadrelor didactice: didactic.ro  
Coordonatori concurs: prof.Angela Olaru, prof.Mariana Simion, prof. Carmen Vlad  
Secretar de concurs: bibliotecar Dorina Damian.  
 
Referinţă Bibliografică:
Nicolae BĂCIUŢ - CONCURS NAŢIONAL DE CREAŢIE LITERARĂ – BRĂILA 2016 / Nicolae Băciuţ : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1859, Anul VI, 02 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Nicolae Băciuţ : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nicolae Băciuţ
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!