CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Năstase Marin         Ediţia nr. 2515 din 19 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Lecția frunzei
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1.Lecţia frunzei  
  
O frunză cu filigran argintiu de brumă, mângâiată de lacrima soarelui, sărută în tremurul căderii, pentru ultima oară, trunchiul copacului din care s-a desprins. Luându-şi adio, îi dăruieşte galbenul din ultimul său zâmbet, pentru speranţa viitorului verde. Nu-i este teamă nici de neant, nici de întunericul timpului în care a intrat; resemnată, se dă vântului, care o poartă spre haosul întâmplării.  
  
Privind-o acum, când cobor treaptă cu treaptă spre finalul acestui an, încerc să învăţ lecţia frunzei. Să aflu de la ea tainele căderii „line şi tăcute”, un abandon misterios al vieții pentru o nouă viață.  
  
Să-mi învăţ sufletul galben cum să dăruiască din aureola sa de brumă eternului copac al vieţii, verdele speranţei.  
  
Să exersez plutirea liniştită peste răscrucea anilor, purtat de vântul destinului pe calea fără de întoarcere.  
  
Să învăţ de la trunchiul vieţii, lăsat mereu singur de către frunze, cu speranţa reînverzirii veşnice, speranţă care ţine de cald în iarna aspră a singurătăţii.  
  
 
  
Totuşi...mă întreb, la lecţia de frunză voi afla toate tainele nemuritoarei păduri?  
  
Referinţă Bibliografică:
Lecția frunzei / Năstase Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2515, Anul VII, 19 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Năstase Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Năstase Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!