CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Năstase Marin         Ediţia nr. 2240 din 17 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

NOAPTEA SUFLETELOR STINGHERE (roman) - Cap. 11
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

11.O nevastă nedansată…

Nu dură mult veselia lor, că nesuferita de sonerie iar ţârâi enervată, probabil că nu fusese şi ea invitată la dans.  
  
- Aşteaptă, că vin imediat! Se-ngroaşă gluma, fetelor. O s-avem bal mare.  
  
- Nu deschide dacă-i Florina cu beţivanul ei! se precipită Irina.  
  
- De ce dragă? Am dat-o afară ca pe un câine în ploaie, spuse Maria , alergând spre uşă.  
  
Când deschise, o tânără brunetă intră furioasă pe ușă:  
  
- Sunt un pachet de nervi, tanti! Să mă sfătuieşti ce să fac. Numai dumneata ai să mă înţelegi. Însă, nu observă că pe hol ieşise şi Irina, care o întrebă:  
  
- Ce-i cu tine, Camelia, n-ai mai plecat la restaurant? Camelia se fâstâci. Nu şi-a închipuit că o va întâlni aici. Răspunse tot cu o întrebare:  
  
- Şi dumneata, doamna Irina? Ştiam că…  
  
- Ce ştiai, dragă, ce ştiai? De unde ştiai ce fac eu în noaptea asta?  
  
- Nu ştiam! Mi-am închipuit că petreceţi cu domnu’…Tanti Maria, plec! Vin eu mâine să-ţi spun ce mi s-a întâmplat. Adică…azi. Of, m-am zăpăcit de tot. Mâine este azi.  
  
Irina o apucă de mână: Camelia, nu pleca din cauza mea! N-am vrut să te supăr! Sunt supărată pe mine şi…pe viaţă. Hai, că o să-ţi spun ce mi s-a întâmplat!  
  
Maria insistă şi ea:  
  
- Rămâi, Camelia! Simt că în noaptea asta ai fost singură şi eşti şi acum.  
  
Camelia iar o îmbrăţişă.  
  
- Aşa e, tanti, nu mă feresc de doamna Irina. Demult m-a avertizat că bărbatul meu…Am crezut că e invidioasă pe mine şi vrea să mă despartă de el. Dar în noaptea asta m-am convins cine este licheaua de bărbatu-meu.  
  
- Lasă, o mângâie Maria, nu-mi mai spune nimic! Ai să-mi povesteşti în altă zi. Acum, rămâi la mine dacă soţul tău nu este acasă. Mai sunt încă două fete singure şi o să le facă plăcere dacă rămâi şi tu. Hai, dezbracă haina şi vino în sufragerie!  
  
Irina o însoţi la cuier, şoptindu-i:  
  
- Vii de la restaurant? Sunt sigură că jigodia de bărbatu-tău a găsit pe alta şi petrece cu ea. Prietenă de-a ta?  
  
- Colegă de serviciu. Cred că sunt împreună mai demult, pentru că fufa a venit singură la restaurant şi s-a aşezat la masa noastră. Din cauza ei, nicio pereche nu a mai venit la noi. Toată noaptea el s-a scuzat că trebuie s-o danseze. Că…de, era singură şi…cine s-o distreze? Că este o colegă şi n-are pe nimeni, săraca, să avem puţină înţelegere, şi alte baliverne care-mi stăteau în gât când mi le şoptea. Măcar să-mi fi spus o minciună acasă, că nu poate să mă ia, nu să mă batjocorească acolo (începe să plângă) şi nu în noaptea asta. Când s-au stins luminile la miezul nopţii, au dispărut amândoi. Am crezut că a condus-o la un taxi şi se-ntoarce. Toţi cei care dansau se uitau la mine compătimitor, până când n-am mai suportat şi am plecat. Ce mă fac acum, doamna Irina?  
  
- Taci, hai taci! Să mergem înăuntru, să nu se supere tanti! Nu mai povesteşti nimic! Îi șopti Irina.  
  
Camelia a tăcut. Au intrat în sufragerie zâmbind. Atenţionate de Maria, celelalte două tinere au zâmbit amabil la salut, fără să pună vreo întrebare. Dar Irina glumi:  
  
- Ce credeaţi, că au sosit omuleţii de cârpă? Surpriza asta o să ne-o facă tanti mai spre ziuă, să avem şi noi cu cine pleca acasă. Până atunci, faceţi cunoştinţă cu tânăra mea vecină din bloc, Camelia. A, nu, ea nu este singură ca noi. Are bărbat…  
  
- Doamna Irina, o întrerupse Camelia, uimită că-i spusese să nu povestească nimic şi acum…Irina încercă să repare gafa.  
  
- Voiam să spun că eşti singura măritată, că noi, astelalte de la masă, n-am reuşit să prindem în cârligul căsniciei nicio fâţă de voinic. Aoleu! Hai, că m-am încurcat! Am prins eu unul, dar l-am aruncat înapoi, în mocirlă. Ha, ha, ha! Adică…în baltă. (râde) Cred că am băut cam mult, de m-am ameţit aşa. Ce faci, tanti? Când ne dai păpuşoii ăia de cârpă, să avem şi noi cu cine dansa? Toate începură să râdă, înţelegând că nu trebuia să pomenească de bărbatul Cameliei. Maria deschise televizorul, spunându-i Irinei:  
  
- Nu-ţi dau niciun păpuşoi! Poţi să iei din cămară un sucitor sau un făcăleţ. Dansează cât vrei cu astea, să te saturi de păpuşoi.  
  
- Ba, să te joci mata cu sucitorul! Am să dansez singură. Am vrut şi eu să dansez în viaţa asta cu un păpuşoi mai ca lumea, da’…m-am săturat. Iuhuu! (începe să se-nvârtească)uite că pot şi singură. Haideţi fetelor la dans! Uite-aşa! şi iar aşa! Zi-i, băă! Maria şi tinerele râdeau cu hohote. Se ridicară şi-ncepură şi ele să chiuie, apoi să se-nvârtească în neştire, ca Irina. Se dezlănţuiseră, eliberând energia sugrumată-n sufletul lor. Aveau atâta viaţă-n ele, atâta bogăţie de dorinţe neîmplinite, care trebuiau dăruite…Dar cui? Oricum, se cereau risipite, împrăştiate, spulberate, ca să-şi uşureze sufletul de ele. Şi mai ales, trupurile lor fierbinţi, nerăcorite. De aceea dansau ca nebunele, chiuind, aproape urlând ca lupii flămânzi. Până obosiră, prăbuşindu-se asudate pe scaune şi pe canapea, amuţind cu totul. Doar Irina strigă:  
  
- Închide, tanti, televizorul ăla, că mă enervează! Dacă mai cântă, fac moarte de om. Simt că trebuie să strâng de gât un bărbat! Vreau să…  
  
Referinţă Bibliografică:
NOAPTEA SUFLETELOR STINGHERE (roman) - Cap. 11 / Năstase Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2240, Anul VII, 17 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Năstase Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Năstase Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!