CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Năstase Marin         Ediţia nr. 2233 din 10 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

NOAPTEA SUFLETELOR STINGHERE (roman) - Cap. 8
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
8.Soţia beţivului  
  
Însă, din dezlănţuirea asta extatică, le trezi ţârâitul strident al soneriei, însoţit de ţipetele unei femei care bătea cu pumnul în uşă.  
  
Tremurând, Maria alergă la uşă, se uită pe vizor şi o deschise repede. Dădu buzna o tânără bondoacă şi grăsuţă, cu un copil în braţe şi cu vânătăi mari la ochi. Laţele despletite, căzute pe faţă, erau udate de şiroaiele lacrimilor.  
  
- Ascunde-mă tanti cât mai repede, că vine nebunul şi mă omoară!  
  
Maria o lăsă să intre și încuie uşa, fără s-o întrebe ceva. Femeia întrebă, plângând:  
  
- Unde mă ascunzi, tanti? Că nu vreau să mă găsească în noaptea asta! Dar copilul ţipa, speriat şi el de ţipetele mamei. Violeta şi Irina alergară şi ele pe hol, destul de speriate. Iar la televizor se cânta şi chiuia, amplificând hărmălaia din apartament. Maria strigă: toată lumea în sufragerie! Închide televizorul, Violeta! Apoi, o întrebă calm pe femeia cu copil:  
  
- Ce s-a-ntâmplat, Florino? Hai, linişteşte-te şi aşează-te pe canapea! Nu mai plânge, ca să se liniştească şi copilul!  
  
Florina se opri din plâns şi tot sughiţând, începu să-şi spună oful.  
  
- Nu mai pot, tanti, nu-l mai suport. Ăsta mă omoară într-o zi. S-a transformat într-o fiară. Mâine mă duc la ai mei şi dau divorţ.  
  
- De ce, Florina să divorţezi? Ghiţă a fost aşa de când îl ştiu. Te-ai supărat pe mine când ţi-am spus să nu-ţi legi viaţa cu a lui.  
  
- Iartă-mă, tanti! Îl iubeam. Ştiam că bea, dar nu făcea rău. De când am rămas însărcinată şi, mai ales, după ce-am născut, urlă că băiatu’ nu seamănă cu el. De atunci se-mbată foarte des şi, când vine acasă, din curvă nu mă scoate. Că, cine e tatăl? Când i-am spus prima dată: tu, mă, tu! m-a pocnit.  
  
Începe să plângă încet:  
  
- Uite-aşa mă chinuieşte! Îmi cere mâncare şi când mănâncă, mă întreabă: cu cine zici că l-ai făcut? Eu tac. Şi dacă-i răspund şi dacă tac, el tot mă pocneşte. Crede că mă ţin cu naşu’, că mi-a luat apărarea şi l-a certat. După ce s-a certat cu el, mai rău m-a bătut. Nu mai pot să-l suport, tanti! Gata, m-am săturat!  
  
- De ce nu-l baţi tu pe el? sări Irina. Cu sucitorul, mă! Atunci când e beat, îl pocneşti pe la spate şi-l baţi, până s-o ruga de tine să nu mai dai.  
  
- Nu pot, doamna Irina! E puternic şi dacă o să dau în el, o să mă omoare în bătaie. Vă rog, tanti, sunt sigură că acum mă caută. Acum o oră, a venit beat criţă. De la uşă a strigat: te omor, curvo, în seara asta te omor! A apucat să-mi dea câteva, dar când m-am smucit, s-a lovit de tocul uşii cu ceafa şi a căzut pe spate. Atunci am luat copilul şi am fugit. Însă, când s-o dezmetici şi nu mă găseşte-n casă, o să mă caute în tot blocul. Mă îngrozesc, dacă vine şi aici? Ascunde-mă, tanti Maria!  
  
- Auziţi, doamna Florina, interveni Violeta, să ştiţi că lovitura-n ceafă, poate fi fatală. Haideţi să merg cu dumneavoastră, să vedem dacă mai trăieşte!  
  
- Stai cuminte, Violeta! Nu-ţi dai seama cât de rezistenţi sunt beţivanii la lovituri.  
  
- Doamna Irina, sunt medic, am avut multe cazuri. Lovitura la cerebel omoară pe oricine, treaz sau beat.  
  
- Oi fi mata medic, dar eu îl cunosc pe Ghiţă. Are capul tare. Şi cum sunt pornită pe bărbaţi, abia aştept să pocnesc unul. Tanti, unde ai un făcăleţ, sucitor, ceva tare?  
  
- Eşti nebună? Vrei să mă bagi în bucluc? Dacă se-ntâmplă la mine-n casă, voi fugiţi şi eu…  
  
- Unde ai o frânghie,tanti, sări şi Violeta. Cum sunt şi eu supărată…dar nu cu făcăleţul. Îl legăm şi jucăm bătuta pe el, să se-nveţe minte…Niciuna nu observă că Florina lăsase capul în jos, încruntându-se. Tăcea pufnind ca un motan.  
  
Dar n-apucară să facă planul cum îl vor bate că se auziră lovituri în uşă, cu pumnii şi picioarele, însoţite de răcnete:  
  
- Deschideţi sau sparg uşa, curve-mpuţite! Vă omor, pe-amândouă vă omor!  
  
Amuţiră toate. Florina începu să tremure şi să scâncească.  
  
- Aoleu, mă omoară! Ascunde-mă mai repede, tanti!  
  
- Ia copilul şi treci în dormitor! Stinge lumina şi închide uşa!  
  
Apoi, Maria se repezi la uşă, unde turbatul urla şi lovea cu piciorul.  
  
- Ho, nebunule, potoleşte-te, că deschid!  
  
N-apucă să descuie, că beţivul o trânti cu uşa.  
  
- Curvă afurisită, la tine se-ntâlneşte proasta mea cu amantul. Şi se repezi cu mâinile s-o strângă de gât. Unde este tâmpita cu amantul ei?  
  
Speriată şi sufocată, Maria nu reuşea să scoată din gură decât gâjâituri. Irina găsise pe aragaz o tigaie şi, în mare viteză, l-a pleznit cu sete-n cap. Eliberată din strânsoarea degetelor, Maria l-a îmbrâncit, trântindu-l. Căzut ca bolovanul pe pardoseala de gresie, Ghiţă s-a lovit la frunte, ameţit de tot sub loviturile de tigaie. A găsit şi Violeta un sucitor în cămară şi l-a izbit şi ea cu forţă, icnind după fiecare lovitură. Speriată, Maria a ţipat:  
  
- Terminaţi, mă, că îl omorâţi! Din dormitor a ieşit furioasă Florina, urlând:  
  
- Mi-aţi omorât bărbatul, curve ticăloase! Vă dau în judecată, nenorocitelor! Şi s-a repezit la Irina să-i smulgă tigaia din mână. Dar Irina, mai puternică, a îmfipt mâna în laţele ei şi a izbit-o cu capul de cuier.  
  
- De ce mă faci curvă, nespălata dracului?!  
  
- Potoleşte-te, Irina, potoleşte-te! a ţipat din nou Maria. Dă tigaia încoace şi treci în sufragerie! Copilul ţipa disperat în dormitor. Calmă, Maria se întoarse la Florina:  
  
- Înţeleg că te-ai supărat, dar n-ai văzut că era să mă omoare? Hai, ajută-mă, să-l ridic! Ba, nu! Du-te şi potoleşte copilul!  
  
- Iartă-mă, tanti, dar nu mi-a plăcut ce i-a făcut curva asta.  
  
Auzind-o, Irina iar s-a repezit cu mâinile în ceafa ei:  
  
- De ce mă faci curvă, fa, mizerabilo? M-ai prins tu cu bărbatul tău? O vorbă să nu mai scoţi, că-ţi zbor creierii!  
  
- Liniştiţi-vă odată, a strigat Maria, că m-aţi enervat cu cearta voastră! Şi tu, Florino, du-te la copilul ăla şi linişteşte-l! Ia-ţi bărbatul de aici şi lăsaţi-mă în pace! N-aveţi decât să vă bateţi cât vreţi, dar în casa voastră, nu la mine!  
  
Florina încercă să-l ridice, dar Ghiţă nu putea să se ţină pe picioare. Faţa îi era plină de sânge. Gemea şi bolborosea, probabil înjurături şi ameninţări. Dacă văzu că nu-l pune pe picioare, începu să se roage cu o voce plângăreaţă:  
  
- Hai, tanti, hai, mă, fetelor, ajutaţi-mă să-l ridic!  
  
- Acum nu mai suntem curve, mă? îi reproşă Irina.  
  
Maria şi Violeta începură să tragă de el, dar nu reuşiră până nu interveni puternica Irina, care îl apucă de subsuori, îl ridică şi-l propti lângă uşă, strigând la Florina, dusă în dormitor la copil:  
  
- Hai, nenorocito, ia-ţi podoaba şi cară-te naibii de aici!  
  
- Nu pot, eu ţin copilul în braţe!  
  
- Nu poţi? Fără alte vorbe, Irina deschise uşa şi-i dădu brânci beţivului: afară, animalule! Hai, ieşi şi tu! Şi-i dădu brânci şi Florinei, căreia-i plângea copilul în braţe. Ajunsă afară, a-nceput să ţipe: săriţi, oameni buni, săriţi, că mă omoară curva! Vreo două uşi de apartament se deschiseră, iar prin deschizătură apărură câteva capete şi nasuri, dar când văzură cine face scandal, uşile s-au închis repede, trântindu-se cu putere. Maria a-ncuiat uşa, oftând uşurată. Apoi a râs satisfăcută:  
  
- Vedeţi, mă, cât de frumoasă este viaţa când ai evenimente palpitante? Toate trei râseră cu poftă. Însă, când văzu pe gresie pete umede urme de sânge, spuse înciudată:  
  
- Uu, porcul de beţivan! S-a pişat pe el. Hai, fetelor, ajutaţi-mă să fac curat!  
  
După ce curăţară gresia, intrară în sufragerie. Violeta se prăbuşi pe scaun:  
  
- Uff, prin ce-am trecut! Doamne, ce idioţi trăiesc în jurul nostru! Şi eu vreau să mor, ca să trăiască ei! Nu-i aşa, doamna Irina?  
  
Referinţă Bibliografică:
NOAPTEA SUFLETELOR STINGHERE (roman) - Cap. 8 / Năstase Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2233, Anul VII, 10 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Năstase Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Năstase Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!