CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Năstase Marin         Ediţia nr. 2211 din 19 ianuarie 2017        Toate Articolele Autorului

NOAPTEA SUFLETELOR STINGHERE (roman) - Cap. 2
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

2. Aventura fatală

Timpul trecea…mă apropiam de treizeci de ani…începusem să mă-mplinesc…fundul mi se lăţise de atâta şezut pe scaun. Şi nimeni nu observa că aveam ochii mari, verzi, cu privirile lucitoare, ca pisicile noaptea. Când veneau bărbaţii în biroul meu, le aruncam în zadar priviri fugitive printre şuviţele rebele de pe frunte, negre ca smoala. Degeaba, că nu-ntâlneam nicio privire…Asta e! Am fost o proastă şi lălâie. Îmi chinuiam sânii mari cu un sutien urât, care mi-i ascundea de tot într-o rochie largă, închisă până la gât…Şi erau altele ce-şi dezgoleau sânii mici, până aproape de buric…Doamne, ce proastă am fost!  
  
Până-ntr-o zi când m-a chemat directorul în birou, furios că i-am greşit un raport ce trebuia trimis urgent la Judeţeana de Partid.  
  
- Unde ţi-a fost capu’, tâmpito, când ai dactilografiat raportu’? Ştii că ăsta va fi citit de toarăşu’ Prim- Secretar?  
  
Răcnetul directorului m-a înfricoşat, mai ales când a pomenit şi de primul-secretar. Am înlemnit şi l-am privit năucă: acu’, o să mă dea afară, sau muncitoare pe la un depozit. Inima îmi bătea să-mi sară din piept, făcând să-mi tresalte şi sânii mari, sugrumaţi de sutienul ăla nenorocit. În ziua aceea îmbrăcasem o bluză puțin mai transparentă, care dădea la iveală zbuciumul sânilor mei speriaţi. Însă, de data asta, privirea tovului se poticnise în sutienul meu şi nu mai reuşea să scape din capcana adânciturii dintre sâni. Totuşi, furia nu-i trecuse:  
  
- Ce mă priveşti aşa, ca o idioată? Apropie-te, să-ţi arăt ce greşeli ai făcut! M-am apropiat timidă, dar „tovarăşul” a întins mâna pe umerii mei. Ah…când mi-aduc aminte!..Am început să tremur şi să respir sacadat. Probabil că m-oi fi înroşit, că ardeam toată. Până atunci nici un bărbat nu pusese mâna pe mine. Era prima oară…Şi atât de mult doream…Şiretul malac, hâit în chestiile astea de…,,montaj”, mi-a simţit starea. Ştia că sunt victimă sigură, dacă mă mângâie şi mă pipăie puţin. Apoi, cine îndrăznea să-l refuze în acea stare? De aceea m-a întors cu faţa spre el şi m-a evaluat într-o fracţiune de secundă. Probabil că atunci aveam chipul frumos şi trupul la fel care îmi tremura, iar fundul meu lat, chiar că l-a întărâtat. A şuierat mieros: cum de n-am observat ce comoară e „fătuca” asta? De ce tremuri? Hai, că nu te mănânc! Măă, dar tu eşti foarte frumoasă!..Apetisant de frumoasă! Hai, linişteşte-te! Rămâi după program, vii cu maşina aici şi eu îţi dictez. Să facem treaba în linişte. Off, când mi-aduc aminte!..Am făcut „treaba” în linişte. După ce, tovarăşul director m-a „lucrat” cum ştia el. Acum, mi-e silă, dar atunci, păhărelele de şampanie şi pişcoturile alea mizerabile, pe fondul mângâierilor şi pipăielilor prin părţile intime, mă înnebuniseră de tot. Hăhăiam ca proasta, fierbeam ca un cazan de smoală topită şi m-am lăsat dezgolită…Nu m-am opus deloc…Abia aşteptam să mă pătrundă…Eram în stare să mă arunc în el şi, ticălosul, ştia că ardeam de nerăbdare…A rămas surprins că eram virgină. Dar i-am simţit orgoliul de tăuraş satisfăcut. A rânjit: „mă, tu mi-ai plăcut cel mai mult! Celelalte cutre, măritate sau nu, au ele vechime îndelungată în activitate, e drept, cunosc o meserie…nu ca tine. Dar tu, eşti fierbinte şi pasională…Maşinăria îţi funcţionează la maxim, că m-ai topit aşa de repede”. Cred că atunci mi-a pătruns şi în suflet. Deși simţisem acele dureri inerente, am trăit satisfacția de a fi trecut în rândul femeilor. Ceea ce jinduisem de atâta vreme…  
  
Maria iar a oftat, privind ciobul de cer din vârful teiului desfrunzit. Ochii i s-au umezit. Voia să izbucnească în hohote de plâns dar amintirile trăgeau de sufletul ei zdrenţuit: întoarce-te, întoarce-te la noi! Trăieşte din nou clipele alea fericite! Fericite? S-a scuturat, parcă cineva îi aruncase în cap o găleată de murdărie. Iar a oftat. Eh!.. Atunci nu-mi dădeam seama de amploarea păcatului în care mă aruncasem cu trup şi suflet. Amândoi ne cufundaserăm într-o aventură pasională, fără să mai ştim de noi şi de ceilalţi din jurul nostru. O aventură pasională, fără să ne gândim la consecinţe. Şi poate acesta era farmecul ei. N-ai timp să te gândeşti cât rău îţi faci. Şi ţie şi altora. Te laşi aprins şi arzi ca o lumânare. Cât? Nu te interesează. Ne întâlneam în diferite locuri, în oraşele învecinate, în popasuri turistice, uneori ne iubeam în maşină, parcată pe o potecă ascunsă, în luminiş de pădure, chiar am îndrăznit pe faleza superioară, la miez de noapte. Doamne, câtă nebunie! Şi cu cât eram mai nebuni, cu atât îmi plăcea mai mult. Dar cel mai mult îmi plăcea tot pe canapeaua din biroul lui. Vuia întreprinderea…Nici nu ne-am dat seama că se prinsese toată întreprinderea de aventura noastră. „Fostele”, acum părăsite, nu suportau afrontul acesta jignitor. Mai ales, cu cine? „Cu searbăda, tăntăloaica de dactilografă?” „Şleampăta asta, cu un cur cât un cuptor ţărănesc?” „S-a blegit directoraşul nostru, fă! S-a prostit de tot!” „Mă, să recunoaştem că e dreptu’ lui. Da’, cu cine, fă, cu cine? Cu ştearsa asta la care nu se uită nici un bărbat? Trebuie dată afară, că a stricat prestigiul întreprinderii!” „Să-i spunem lui Nicuşor să-l ia pe director pe linie politică, să-l ameninţe cu o plenară.” „Ba nu, dragă, să-l pună-n discuţie la judeţeana de partid. Dacă-i spune asta, face pă el, directoraşul nostru.” „Taci, tu! Mai bine îi dăm telefon nevesti-si.” „Fugi d-aci, dragă! Vrei să vină mahalagioaica să ne ia şi pe noi de păr? Ce mi-a păţit sufletu’ când a alergat după mine şi mi-a dat cu geanta-n cap… Urla ca o ţaţă, de râdea tot magazinul cu gura până la urechi.” „Ei lasă, că şi tu i-ai zis atunci porcăriile alea cu care ai enervat-o. Ai uitat că am fost de faţă?”  
  
Şi-acum mă amuz când îmi amintesc cum „fostele” veneau pe rând şi-mi povesteau ce-au spus „alelalte”. N-am răspuns niciodată la provocările lor. Deşi în sinea mea râdeam cu hohote, pe faţa mea nu citeau nici un gest. Tăceam şi ţăcăneam la maşină, până termina şi marţafoaica de ţăcănit care pleca bosumflată că nu m-a prins în jocul ei murdar.  
  
Cât priveşte pe Nicuşor, secretarul organizaţiei de bază din întreprindere, care le degustase şi el, după ce se plictisea taurul de ele, le-a refuzat înţelept:  
  
- Vedeţi-vă, mă, de treabă! Vreţi să bag întreprinderea în rahat? Credeţi că numai ea va fi scuipată? Hai, liniştiţi-vă, că se satură repede şi de ea! O să revină totul la normal!  
  
A avut grijă, totuşi, să-l „scuture” pe tovul tăuraş înfierbântat, ca să prevină scandalul. Tovul „scuturat” s-a trezit din euforie şi a rărit-o cu „problemele”.  
  
Maria, iar a oftat: pe mine nu mă „scuturase” nimeni. Tot mai pluteam pe valul visului înmiresmat. Nici nu mi-am dat seama că tovul nu mă mai cheamă să „rezolvăm probleme”. Atunci mi-a înmugurit în suflet neliniştea de care mă feream. Acea nelinişte chinuitoare, când ştii că nu poţi să mai faci nimic…Doar cincizeci şi trei de zile fericite, cu vreo treizeci sau patruzeci de băi în scalda extazului…Le numărasem şi le notasem acasă, într-un carneţel ascuns…Cu semne numai de sufleţelul meu ştiute…După vreo trei zile de chin sufocant, la sfârşitul programului n-am mai răbdat. I-am bătut în uşă şi am intrat, fără să fiu invitată. „Tovarăşul”, cu nasul în hârtii, m-a privit glacial şi m-a întrebat…oficial:  
  
- Ce doriţi?  
  
Fâstâcită, am îngăimat:  
  
- Am crezut că…mai avem probleme…de rezolvat.  
  
- Auzi, tovarăşa? m-a repezit el cu o privire de gheaţă, dumneata să intri aici numai dacă vei fi chemată. Eşti liberă!  
  
Referinţă Bibliografică:
NOAPTEA SUFLETELOR STINGHERE (roman) - Cap. 2 / Năstase Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2211, Anul VII, 19 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Năstase Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Năstase Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!