CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Năstase Marin         Ediţia nr. 1792 din 27 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

TRANDAFIRUL SIRENEI-12
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
19-În hăul dezastrului 
  
În mai puţin de un minut sosi şi Buhăianu. Se miră că uşa restaurantului era deschisă. Presimţi că s-a întâmplat ceva, mai ales când auzi melodia tangoului „Trandafirul sirenei”. Scrâşni din dinţi: ah, nemernica! Alergă în separeu, unde îi văzu pe Scârţoi şi Pleşcan cu capetele pe masă, sforăind într-o veselie. Trache şi Cireşel se consolau în continuare cu Busuioaca, răcorindu-şi sufletele cu poveştile lor lacrimogene. Nu-i mai impresionau deloc sirenele din valuri, proiectate pe pereţi şi nici înfocatul tangou, care nu se mai termina. După ce au văzut că sirena de aur a poftit pe cel mai bărbat, s-au întors resemnaţi la Busuioace, plângându-şi nenorocul că natura a fost vitregă cu ei. 
  
--Ce faceţi, idioţilor, aici? A urlat nervos Buhăianu. Unde-i sirena cu trandafir şi cu Zamfirescu? De ce nu i-aţi păzit? M-aţi băut toată noaptea, mama… 
  
--Pardon, pardon, dom’ Bucă! Nu-ţi permit să mă jigneşti! mârâi Trache ofuscat. Ăştia, pe mine m-au băut, nu pe mneata. 
  
--Mai du-te în…Nu auziţi, bă, unde-i Zamfirescu şi sirena de aur? 
  
--Da’, ce, domne, mârâi Cireşel ofensat. Ni i-ai dat în custodie? De ce nu mi-ai spus, că aveam eu grijă de ea?! Nu-i aşa, dom’ Trache? Ha,ha,ha! 
  
--ra-ţi ai…de beţivi! Să am încredere în voi, mormăi înciudat Buhăianu şi alergă la bucătărie, unde o găsi pe Dana dormind cu capul pe masă: 
  
--Scoală, toanta dracului! Dormi în timpul serviciului,ai? Nu poate lipsi omu’ cinci minute, că vă faceţi de cap. Unde sunt celelalte? 
  
Buimacă, Dana a început să vorbească incoerent: ce e, ce s-a întâmplat? Unde este şefa, domnu’ George? Şi colegele… 
  
--Termină cu teatrul acesta scârbos! Du-te naibii şi fă curat în separeu! V-aţi vorbit să mă fraieriţi, dar nu v-aţi găsit omu’. Hai, ce te uiţi la mine ca o zăbăucă? Opreşte panarama cu tangoul şi…marş unde te-am trimis! 
  
Dana, abia aştepta să fie izgonită, bucuroasă că a fost inspirată cu răspunsul aiurit şi că a scăpat aşa de uşor. 
  
Însă lui Buhăianu i se-nfipse un ghimpe-n creier, întărindu-i presimţirea de la intrare. Începu să vorbească de unul singur: nenorocitele astea mi-au urmărit mişcările, probabil de când am început afacerea cu sirenele. Dacă?.. Ia să văd seiful! Căută cheia în locaşul special al porfeului. Nu mai era. A intrat în panică: ah, ticăloasa, când mi-a furat-o?! Tâmpita dracului, a crezut că sunt un prost. Tremurând, s-a repezit la o crăpătură din zid, mascată de un tablou. Săltă tabloul şi scoase din crăpătură un pachet de ţigări, unde era ascunsă cheia de rezervă. Când trase de uşa grea a seifului şi văzu caseta unde ţinea banii şi că este goală, simţi un nod în gât, care-i blocă răsuflarea. Ochii i se-nceţoşară, începu să facă spume la gură şi să 
  
horcăie: o omor…le omor…pe toate le omor…împreună m-au…Pe poliţa din spate era o altă casetă, care avea încuietoare cu cifru, unde-şi ţinea acte ultrasecrete. Formă cifrul, deschise… şi asta era goală. Ah, m-a distrus! Când mi-a aflat cifrul? Simţi o gheară că i se înfige în inimă. Că inima îi atârnă ca un pietroi şi i se prăbuşeşte-n plex. Împleticindu-se, întinse mâna până la o carafă cu apă de pe birou. O duse la gură şi luă o înghiţitură. Îi fulgerară neuronii: repede, pistolul, până nu mă denunţă! Cred că e în apartament cu… premiantul. Se răzbună… 
  
Trebuie să-i termin…pe-amândoi…pe-amândoi… ca pe viermi…ca pe şobolani! Ah! Trebuia s-o ţin lângă mine, sau să o fi trimis acasă! Hai, fii tare, Buhăiene! Ia pistolul şi aleargă la apartament! Fac dragoste acum. Împuşcă-i în plin extaz! 
  
Se duse din nou la seif şi încercă să deschidă încuietoarea unei casete încastrată în uşa voluminoasă a seifului. Constată cu stupoare că era descuiată şi când observă lipsa pistolului, îl apucă un tremur al mâinilor, ai muşchilor feţei şi izbucni în plâns, realizând grozăvia situaţiei în care se afla, neputinţa la care era redus. Începu să-i vâjâie capul, gândurile îi alergau năucite prin creier, ca o mulţime de oameni prinşi într-o clădire pe timp de cutremur sau incendiu: trebuie s-o omor…trebuie…trebuie…cu ce? O strâng de gât…sau un cuţit de la…prostii…Ea are pistolul. Şi e-ncărcat…şi e cu el…Nu aşa…nu aşa…să mă liniştesc…să fiu lucid…S-ar putea să fie împreună cu cele două jigodii. Sau…dacă alea sunt ascunse la bucătărie, pregătite să mă termine? Repede, afară!.. Nu, în separeu! Şi, ce să fac cu idioţii ăia? Să se ducă dracului, n-am nevoie de ei! Ba…da! Asta era…Asta-i salvarea! 
  
20-O soluţie disperată 
  
Repede, la soţia premiantului! Să-l forţeze ca s-o oprească de la un posibil denunţ. Să-i ia hârtiile şi pistolul, dacă vrea ca să-l mai primească acasă. Da, da, asta e soluţia! Tăntălăul de şofer, cred că-i ştie adresa. Într-o oră-două sunt la nevastă-sa. Da’, idiotul a băut toată noaptea. Uff!..Nu-i nimic, măcar să-mi spună adresa. O să vrea?.. De ce să nu vrea, dacă-i dau bani? Că nătărăul a aruncat azi noapte toţi banii. Hai, repede! 
  
Alergă în separeu unde cei doi omuleţi căzuseră şi ei pe frontul Busuioacelor, întregind orchestra sforăitorilor. Disperat, începu să-l zgâlţâie pe Mototolea: 
  
--Domnu’ Trache, domnu’ Trache, scoală dom’le! 
  
Trache…buştean. Atunci, Buhăianu îl săltă de umeri şi-l lovi cu capul de masă, fapt ce-l făcu pe bietul om să se smiorcăie năucit: 
  
--Nu da, mamy, nu da, că am să fac revizia! 
  
--Hai, domnu’ Trache, ai s-o faci, dar, trezeşte-te! 
  
--Ce-i, ce s-a întâmplat? 
  
--Domnu’ Trache, cât ai cheltuit în noaptea asta? 
  
--Cinci milioane juma, fără doi covrigi. Începu să bâzâie: sunt un om nenorocit! 
  
--Dacă ţi-aş da eu trei milioane şi ceva să mă duci undeva…şi bani de benzină…ce zici? 
  
--Ăă, păi eu trebuie să-l duc acasă pe domnu’… 
  
--Dă-l dracului pe Zamfirescu! A fugit cu sirena mea şi n-o să-l mai vezi curând. 
  
--Cei trei, care se treziseră şi ei, izbucniră în râs: 
  
--Ţi-a pus Dumnzeu mâna-n cap, Trache! Dacă te-a văzut că eşti supărat…Ha, ha, ha! 
  
--Hai, domnu’ Trache, îl îndemnă Firfirică, nu sta pe gânduri, prinde ocazia că zboară! 
  
--Păi…am băut, nu se poate! 
  
--Da’, să scapi din mână bani pentru revizie, se poate? îl repezi Buhăianu. 
  
--Dai patru jumătate şi te duc unde vrei. Banii jos. 
  
--Uşurel! Ajung patru. Trei acum şi unul la destinaţie. 
  
--Şi amenda? 
  
--Ce amendă? 
  
--Dacă, pe drum… 
  
--Lasă că ne descurcăm noi, dacă va fi cazul. Hai, că mă grăbesc! 
  
--Unde? 
  
--Îţi spun pe drum. Hai, bă, fraţilor, mergeţi şi voi acasă! Mai discutăm mâine. 
  
O strigă pe Dana: 
  
--Pleacă şi tu cu băieţii! Încuie peste tot şi pune în uşă tăbliţa cu „Închis pentru reparaţii”. Vii mâine la serviciu. 
  
După ce Buhăianu se urcă pe bancheta din spate şi-i spuse unde vrea să-l ducă, Trache se bucură că, de fapt, se ducea acasă, cu pleaşca aproape intactă. Dumnezeu are grijă de cei necăjiţi şi proşti. Îi venea să chiuie de bucurie, când auzi din spate: 
  
--Hai, dom’ Trache, dă-i cărbuni şi prinde suta! 
  
-va urma. 
  
Referinţă Bibliografică:
TRANDAFIRUL SIRENEI-12 / Năstase Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1792, Anul V, 27 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Năstase Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Năstase Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!