CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Năstase Marin         Ediţia nr. 1788 din 23 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

TRANDAFIRUL SIRENEI-11
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
17-Sirena de aur 
  
Când se revărsară în sală valurile mării, izbind stâncile cu sirene, Irina, îmbrăcată într-o rochie cu solzi aurii, sclipitori, cu o pelerină bleumarin şi un şal alb, apăru dintre valuri, precum Afrodita din spuma mării, ţinând în dinţi un fir de trandafir de un roşu aprins. Faţa îi era ascunsă de o voaletă neagră. În clipocirea valurilor, din dreptul stâncilor, răzbătea o melodie magică a unui tangou ritmat şi misterios. Irina înaintă spre separeu, dansând în paşi cadenţaţi, pasionali, cu frângeri de trunchi senzuale. 
  
Cei din separeu au tresărit speriaţi şi uluiţi, mai puţin Scârţoi, care dormea buştean, sforăind 
  
infernal. Horcăiturile lui cădeau ca o ploaie cu răpăieli în melodia pasionalului tango. Toţi erau plăcut surprinşi, însă erau curioşi care va fi alesul sirenei, pentru că toţi se ştiau lefteri sau lefteriţi. În sufletul fiecăruia se aprinsese vaga speranţă că el va fi victima sirenei. Pleşcan, înviorat de fascinanta apariţie, întinse şi el mâinile când serafica sirenă se apropie de el cu paşi senzuali, în unduiri de coapse, încercând s-o prindă. Dar, amăgitoarea sirenă se prelinse pe lângă el, fără să se lase atinsă de labele lui butucănoase. Printre sughiţuri, Trache îi spuse colegului său de suferinţă: 
  
--Firfirache, pe tine te vrea. Fii atent, că acum îţi aruncă trandafirul. 
  
--Aş vrea eu, suspină gingaşul Cireşel. Pentru că misterioasa sirenă aruncă trandafirul lui Zamfirescu, făcându-i un semn discret cu degetul. În aplauzele celorlalţi, Zamfirescu rupse floarea trandafirului şi o puse la butonieră, zâmbind victorios. Se duse la sirenă, o prinse de mijloc şi începu să danseze, aşa cum numai el ştia să joace pasionalul tangou. Dar şi enigmatica sirenă dansa, aşa cum numai o fostă colegă de liceu mai dansa. Brusc îşi aminti de petrecerea de la sfârşitul liceului. Doamne! Aşa tremura trupul acelei foste colege…Şi tot aşa se unduia, când încolăcindu-se pe trupul lui, când zvâcnind în refuzul atingerii. Ooo, murmură uluit, dansezi ca Irina…Tâmplele începură să i se zbată, urechile să-i vâjâie, se înroşi… Nu cumva?.. Îmi aminteşti de… 
  
--Da! Eu sunt! şopti ea, mi-ai simţit trupul. 
  
18-Iubire disperată Cu vocea sugrumată, reuşi să şoptească: 
  
--Tu, Irina? 
  
--Taci! Să dansăm mai departe de separeu. Să nu mă-ntrerupi, că am multe să-ţi spun, dar nu am mult timp la dispoziţie. În ciuda celor întâmplate, eu te iubesc ca şi atunci. 
  
--Dar, ştii… 
  
--Ştiu! Eşti căsătorit, ai o fetiţă, le iubeşti pe amândouă. 
  
--Irina! 
  
--Taci! Ai tăi ţi-au spus că m-ai lăsat însărcinată şi am născut un băiat? Are 11 ani, dragule. 
  
--Un băiat?.. Nu mi-a spus nimeni. Sunt…sunt uluit. 
  
--Trebuia să ştii, că i-am spus mamei tale când eram gravidă. Nu ţi-a spus? 
  
--Nu! De ce nu mi-ai spus tu? De ce nu ai făcut ceva, să scapi… 
  
--Ai uitat că n-ai vrut să mai vorbeşti cu mine? Nu mai ştii cum m-ai respins când eram la Bucureşti, la examene şi că nu te-am mai întâlnit de atunci? N-am „scăpat” de el, pentru că mai speram să te întâlnesc, să discutăm. 
  
--Trebuia să-mi fi trimis vorbă prin cineva, să-mi fi scris, să-mi fi dat un telefon. 
  
--Maică-ta m-a făcut curvă, m-a dat afară din curte, că nu m-a primit în casă şi mi-a interzis să iau legătura cu tine. Nu ţi-a spus? 
  
--Dumnezeule! De aceea îmi luau bilete la munte, la mare, când intram în vacanţe…ca să nu vorbesc cu tine… 
  
--Termină! Nici tu nu te-ai interesat de mine. Ce-a fost , a fost. 
  
--Iartă-mă , Irina, dar să ştii că… 
  
--Hai, lasă! Nu mai am mult timp şi nu pot să-ţi povestesc prin ce umilinţe am trecut şi cum mi-am crescut copilul. Ai să le afli, dacă vrei să fugim acum. 
  
--Cum? Ce tot spui? Unde să fugim? 
  
--Ţi-am spus, Dane, că eu încă te mai iubesc şi aştept clipa asta de unsprezece ani. 
  
--Află că soţia mi-a dat telefon şi m-aşteaptă. I-am promis că mă-ntorc imediat la ea. Mă pui într-o situaţie imposibilă. 
  
--Şi eu sunt într-o situaţie imposibilă. Tot nu înţelegi că ÎNCĂ te mai iubesc? Dacă şi tu mai ai o fărâmă din sentimentele de atunci, dacă realizezi că-mi eşti dator măcar cu o noapte, să vezi şi tu ce mândreţe de băiat ţi-am făcut. Să discutăm, să ne lămurim sentimentele, Dane. 
  
Zamfirescu se opri din dans, însă Irina îl trase după ea. 
  
--Te rog dansează, nu te opri! Cei din separeu nu trebuie să observe că discutăm. 
  
--Ce vrei tu Irina este o nebunie. Încearcă să-mi înţelegi situaţia. Închipuieşte-ţi că şi eu, ÎNCĂ te mai iubesc, că în toţi anii care au trecut m-am gândit mereu la tine…Chiar când făceam dragoste cu soţia mea, tot la tine mă gândeam. Acum când am aflat de băiat…m-ai răvăşit cu totul, dar… 
  
--Dar, ce? 
  
--Irina, îţi dai seama ce aş risca dacă… 
  
--Eu am riscat, Dane, nu tu! Am furat cheia de la seiful ticălosului şi de-acolo, i-am furat 
  
banii, actele compromiţătoare şi pistolul. Dacă mă prinde Buhăianu acum… 
  
--Aoleu, Irina, mă-ngrozeşti! Du-te şi pune-le la loc! Încuie şi aruncă cheia lângă seif! Şi, hai, să trecem fiecare la loc.Îţi promit că rezolv eu toate problemele tale. 
  
--Când,Dane, când? Nu înţelegi că nu mai am timp, că toate cele furate le am în geanta pe care am lăsat-o pe hol, lângă uşa de la intrare? 
  
--Irina, hai să nu ne pripim! Să căutăm o ieşire din… 
  
--Laşule! Du-te acasă! Ai o soţie şi un copil legal. Ce să faci cu un copil ilegal şi cu o proastă care, în loc să te urască şi să-ţi dea otravă în noaptea asta, încă te mai iubeşte şi încearcă să scape de umilinţele lui Buhăianu. 
  
--Irina, stai, nu gândi aşa! Ţi-am spus că treburile se pot rezolva şi altfel. 
  
--Ştiu cum. Să mă-npuşc, să scapi de mine şi eu de Buhăianu. Adio! 
  
Cu paşi grăbiţi alergă spre uşă, îşi luă geanta şi deschise uşa, alergând spre maşina ei. Uluit, alergă şi el după ea, implorând-o: stai, Irina, să nu faci vreo prostie! Uite, merg cu tine şi am să fac ce spui tu. 
  
Hotărâtă, Irina îi spuse: chiar vrei să vii cu mine? Urcă imediat în maşină! Zamfirescu se prăbuşi pe bancheta din spate şi Irina porni maşina în trombă. 
  
va urma- 
  
Referinţă Bibliografică:
TRANDAFIRUL SIRENEI-11 / Năstase Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1788, Anul V, 23 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Năstase Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Năstase Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!