CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Năstase Marin         Ediţia nr. 1782 din 17 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

TRANDAGIRUL SIRENEI-9
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
14-Un om supărat 
  
Bucă şi ai lui nu mai râseră. Pe masă mai erau atâtea sticle de Busuioacă şi ăsta zice gata? Nu se poate! Firfirică protestă vehement: 
  
--Nu se poate,Dane! Vrei să-l supărăm pe domnul Trache? Neobositul dansator pe care nimeni nu-şi permite să-l oprească? Nu se poate! Banii lui, maşina lui…Noi respectăm pe oamenii care ne fac cinste. 
  
--Trache e la dispoziţia mea şi dacă eu am spus gata, termină şi el dansul. 
  
În sfârşit, biata Raluca obosise de atâta dănţuială şi smotoceală cu năbădăiosul Trache şi dispăru pe uşa dintre stânci. Stinse şi spectacolul marin cu sirene. Lăsat în valurile care dispărură după fuga sirenei, neobositul Trache se duse în separeu. 
  
--Păi, ce faceţi aici? Haideţi, bă fraţilor, să vă arăt eu cum se bea gospodăreşte, ce mama dracului, numai apă, numai apă!? 
  
Firfirică şi ai lui chiuiră de bucurie: 
  
--Am spus eu că domnu’ Trache este de-al nostru? Gospodar de petrecere, da’…d-ăla ţapăn. 
  
Zamfirescu se opuse: 
  
--Domnu’ Trache, plecăm! Gata! Plăteşte ce-ai comandat şi…hai! 
  
Trache se uită lung la el: 
  
--Păi, se poate, domnu’…( era să zică Vasilescu, dar se opri la timp). Adică…eu am răbdat atâtea ore şi acum…hai?! Dumneata ştii cum beau eu când pierde naţionala? 
  
Zamfirescu se-ngrozi. Ştia. Trebuia să-şi dea seama şi să renunţe la serviciile sale de la început. Acum… 
  
--Cum bei, domnu’ Trache, fu curios Buhăianu. 
  
--Cu temei, domnule, cu temei! Numai aşa se stinge supărarea. Haideţi să bem temeinic, domnilor! 
  
--Nu mai bei nimic, domnule! Plecăm imediat! se oţărâ Zamfirescu. 
  
Toţi săriră pe el: 
  
--Se poate, Dane? Tocmai tu? Fost vătaf de gaşcă? 
  
--Puţin respect, Zamfirescule! Puţin respect pentru un om supărat! interveni ferm Buhăianu. 
  
Zamfirescu era disperat. Înciudat, îşi spuse hotărât în gând: le trag acum câte o înjurătură la fiecare, că prea m-au fraierit. Acum e momentul! Dar…n-avu curajul. Foştii lui colegi… 
  
imaginea lui de premiant…Şi dobitocul ăsta nu înţelege că-i vreau binele, că rămâne fără nici un ban? Dacă-i berbec, n-are decât, e problema lui. Mai întârzâiem o oră, două, doar Mery a spus că-l aşteaptă. 
  
--Bine, mă, rămân, dar nu mai mult de-o oră. Dacă domnul Trache are chef, tot respectul pentru dumnealui. Toarnă Firfirică! 
  
Toţi aplaudară. 
  
--Ştiam noi că Zamfirescu e băiat subţire. 
  
--Gaşca, săraca! Ţine la ea. 
  
--Şi din respect pentru supărarea domnului Trache. I s-a prăpădit revizia, fie-i ţărâna uşoară! 
  
Toţi izbucniră-n hohote de râs şi ciocniră cu voioşie paharele. Trache râdea şi el mânzeşte: 
  
--Dacă n-a fost să fie a mea…acum îi beau parastasu’. Mama ei de revizie! Uite, d-aia beau eu, bă, d-aia beau! Începu să plângă: şi naţionala…şi revizia…cum să nu beau? 
  
Uite-aşa, cheful se învioră, mai cu glume, mai cu lacrimi. Uitaseră şi de sirene cu spectacolul lor, pentru că Busuioaca le stingea aleanul. 
  
15- Şeful sirenelor în dificultate 
  
Dar în timpul ăsta, ce făceau sirenele? 
  
--Vai, fetelor, ce l-am jumulit pe nătăfleaţă! Hi, hi, hi! 
  
--Pe cine, Raluca? 
  
--Pe şoferul domnului Zamfirescu, şefa. Un tăntălău ce se crede şi el fante. Hi, hi, hi! O ţinea morţiş că el nu bea şi domnului George i-a venit ideea să-i dau wiscky din gura mea. 
  
--Şi ţie nu ţi-o fi plăcut, şmechero! 
  
--Ce să-mi placă? Mi-a fost o silă…că-i puţea gura…o duhoare insupotabilă de îmi venea să vomit. Şi, scârba dracului, ar fi vrut să bea numai din gura mea. Ca să scap de el l-am luat la dans. 
  
--L-am văzut. Hai, că dansa frumos! 
  
Ce dans? Ţopăia ca un maimuţoi şi mă smotocea ca un smintit. După ce că-i puţea gura, se lipise de mine şi-mi sufla în nări. A fost un chin, şefa, un adevărat chin. 
  
--Şi când ţi-a sărutat buricu’? Sau când ţi-a vârât în chiloţi milionul? Hai, că mă plictiseşti! Dezbracă hanţa de sirenă şi treci la servit! 
  
--Eu, la servit? Să-i mai miros duhoarea? Mai bine trec la spălatul farfuriilor. 
  
--Când plecăm şefa, se tângui Sofica. Sunt moartă de oboseală. Am să adorm din picioare. 
  
--După ce v-aţi făcut suma? Ia, tu şi Raluca! Scoateţi bacşişul din chiloţi, nu încercaţi să mă prostiţi! 
  
Cele două scoaseră bancnotele albastre suspinând: chiar pe toate, şefa? Noi de ce ne chinuim? 
  
--Ce, mă, aţi uitat regulamentul? Credeţi că nu v-a urmărit Umflatul? Iar vreţi scandal ca data trecută? 
  
Cele trei izbucniră-n plâns. 
  
--Am ajuns nişte sclave, şefa! Până când? 
  
--Până o să vă săturaţi. Până atunci, hai, la treabă, că muşterii noştri continuă… 
  
--Bravo, fetelor! intră brusc în bucătărie Buhăianu, cu o figură radioasă. Astă seară aţi fost de milioane. 
  
--Şi la propriu şi la figurat, îi zâmbi linguşitor Sofica. Dar noi cu ce ne-alegem? 
  
--Las’ că vă dau eu la fiecare, câte una mare. Să v-ajungă! Hă, hă, hă! 
  
--Tot porc ai rămas, nenorocitule! îi şuieră-n faţă Irina. Fetele astea îşi lasă demnitatea tăvălită în noroi de nişte porci ca tine şi tu ce le dai în schimb? Neruşinatule! Până când ai să-ţi baţi joc de ele? 
  
--Hă, hă, rânji Buhăianu. Eşti geloasă pe ele că s-au frecat de fostul tău iubit? L-am stors, fă curvo, l-am stors de ultimul leuţ. Acum poţi să te duci şi tu să te freci de el, dar pe degeaba, că Sofica i-a luat tot caimacul. Pentru tine a rămas doar zaţul. Hă, hă, hă! râse zgomotos Buhăianu, convins că făcuse o glumă bună. La care, nicio fată nu râse. În ochii lor sclipeau doar ura şi sila. Dar tăceau, scrâşnind din dinţi. Numai Irina zâmbea, privindu-l compătimitor cu mâna la gură. 
  
--Vezi că te-ai pişat pe tine, nesimţitule! N-ai fost în stare să-ţi…Şi te mai lauzi că faci la fiecare, când nu poţi să ţi-o foloseşti nici măcar la urinat. 
  
Fetele nu-l observaseră, dar, văzându-l cum arată, izbucniră într-un râs din care nu se mai puteau opri. Buhăianu se întoarse rapid cu spatele şi plecă împleticindu-se. Unde să se ducă şi cu ce să se schimbe? Nici nu mai intră în separeu, că acolo se hăhăia, se plângea şi se ciocneau paharele. 
  
Nu mă duc acolo, îşi zise, că o să facă hai de mine. Mai ales Zamfirescu, abia aşteaptă să se răzbune pentru ce i-am făcut. Se duse la huiduma din holul de la intrare şi-i spuse scurt: mă duci imediat acasă! 
  
--Gata, şefu’! se execută namila. Daţi-mi, vă rog, cheile! 
  
-va urma- 
  
Referinţă Bibliografică:
TRANDAGIRUL SIRENEI-9 / Năstase Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1782, Anul V, 17 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Năstase Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Năstase Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!