CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Literatura > Carti >  
Autor: Muguraş Maria Petrescu         Ediţia nr. 1669 din 27 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

Muguraş Maria PETRESCU - FLORICA BAŢU ICHIM – GRĂDINA CU ÎNGERI ŞI SFINŢI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A apărut „Grădina cu îngeri şi sfinţi”, carte scrisă de Florica Baţu Ichim, Editura Vremi, Cluj-Napoca, 2015, 526 pp. Sponsorizată de „’Romanian Brotherhood’’ of Romanian Orthodox Episcopate of America and Canada cu o prefaţă scrisă de Nathaniel, Arhiepiscop al oraşului Detroit şi al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii, îngrijită de Anca Tanase, cu o grafică semnată de Stela Roman şi Aurora Dabacan, cartea Floricăi Baţu Ichim este o expresie a unei credinţe de suflet exprimată prin gânduri împărtăşite şi împărţite în cele 12 luni ale anului (potrivit sărbătorilor religioase din lunile respective), gânduri transmise cititorilor, dar şi un dialog permanent de întrebări adresate părinţilor şi copiilor lor, redate şi din perspectiva unei adevărate mame şi preotese.  
 
Partea a doua a cărţii cuprinde ,,splendidele poezii ale Floricăi Baţu Ichim, expresie a inimii şi a sufletului ei, prin care părinţii se împărtăşesc din adâncimile iubirii ei materne. Tăria credinţei şi „aşteptarea a ceea ce poate să aducă viitorul” n-au părăsit-o nicio clipă. Nu există linişte în ceea ce priveşte „mâine” în scrisul ei, nici auto-compătimire, ci doar o neabătută bucurie de a trăi şi o determinare de neclintit în a le reaminti părinţilor că nu există nimic mai important decât credinţa în Dumnezeu şi că în această credinţă trebuie să trăim şi conform preceptelor ei trebuie să ne educăm copiii.’’ (Nathaniel, Archbishop of Detroit, Romanian Orthodox Epiascopate of America, ,,Florica Batu Ichim, născută Baţu: Maica Preoteasă, Prefaţă, pp. 8-9).  
 
Grădina cu îngeri şi sfinţi este un fel de catehism modern de educaţie creştină.  
 
Muguraş Maria PETRESCU  
Jurnalist cultural  
Membru UZPR  
iulie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Muguraş Maria PETRESCU - FLORICA BAŢU ICHIM – GRĂDINA CU ÎNGERI ŞI SFINŢI / Muguraş Maria Petrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1669, Anul V, 27 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Muguraş Maria Petrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Muguraş Maria Petrescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!