CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  
Autor: Monica Bokor         Ediţia nr. 1582 din 01 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Când pustiul doare diferit
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mi-aduc aminte de pustiul zilelor de după anul nou, de pe vremea când eram singură-n doi. Mă măcina gândul unui nou ciclu de 365 de zile fade şi nopţi lacrimogene. Ajunsesem să urăsc anii bisecţi doar pentru că aveau în plus încă o zi de neîmplinire, şi mă refugiasem în muncă. Aveam trei jobb-uri şi tot simţeam că-mi rămâne prea mult timp pentru gândurile mele. Dimineaţa eram la şcoală, după-amiaza vindeam într-o alimentară, iar în weekend dădeam meditaţii. Şi cu toate astea era pustiu în jurul meu. Şi durea mai mult decât mintea mea poate să explice.  
 
Copilul creştea şi avea din ce în ce mai puţină nevoie de mine. Eu aveam din ce în ce mai puţină nevoie de mine. Am devenit o mirifică balenă urbană şi-mi purtam cu graţie cele 85 de kilograme, precum un tractoraş cu şenile şi trompete.  
 
Nici nu mai ştiu când şi cum m-a lovit inspiraţia că ar trebui să schimb ceva în viaţa mea. Am început să ies cu colegii, m-am înscris la facultate şi-am început să-mi cumpăr haine strâmte, pe care nu le puteam purta, dar visam c-o să le port într-o zi.  
 
Încă era pustiu, dar durerea era acceptabilă. Nu-l mai iubeam şi asta făcea pustiul mai puţin pustiu. Nu mai ţineam nici o cură de slăbire şi totuşi am slăbit 25 de kilograme în doi ani. Cam tot în perioada aceea am început să mă gândesc că mai bine ar fi singur-singur, decât singur în doi. Am mai făcut o schimbare şi-am divorţat.  
 
Era tot pustiu, dar mai frumoasă ca la 40 de ani nu mă simţisem niciodată, şi ... ghici ce? Pustiul nu mai durea.  
 
Acum sunt din nou în zilele de după anul nou, dar nu mai stau să-mi plâng de milă. Ieri am pictat, azi am scris, mâine voi râde de ce-am scris azi şi-n fiecare zi voi şti ca pustiul există doar atunci când noi înşine nu mai avem nevoie de noi. Cu cât ne iubim mai tare, noi pe noi, cu atât pustiul e mai puţin dureros.  
 
Aş vrea să fi scris ceva consolator pentru cei ce simt încă pustiul. Nu ştiu dacă am reuşit, dar credeţi-mă pe cuvânt: cine a inventat pustiul a făcut-o doar pentru a ne da nouă şansa să îl umplem.  
 
Un an nou plin si împlinit!  
 
Arad, 03.01.2014 Monica-Elena Bokor  
 
Referinţă Bibliografică:
Când pustiul doare diferit / Monica Bokor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1582, Anul V, 01 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Monica Bokor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Monica Bokor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!