CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Miron Ioan         Ediţia nr. 2237 din 14 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

Ziua indragostitilor
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
14 Februarie este ziua in care oamenii sărbătoresc pe intreg globul, trimiţind gânduri de dragoste si de prietenie. Dragostea si stima sunt exprimate de cadouri, iar printre cele mai populare sunt florile si bomboanele de ciocolata. Chiar si copii fac schimb in flecare an de felicitări cu inimioare si cupidoni. Toata lumea cunoaşte aceasta sărbătoare ca fiind cea mai romantica sărbătoare a anului. Povestea acestei frumoase tradiţii este legata exclusiv de un personaj cunoscut ca Sf. Valentin. Prin urmare, se cade ca toti creştinii sa sărbătoreasca aceasta zi? Bineînţeles. Cu toate ca nu suntem foarte siguri cine a fost Valentin, aceasta este totuşi o zi speciala in care ne putem exprima dragostea fata de cei dragi, mai mult decât de obicei, si nu doar singura zi din an in care sa iubim. In Evul Mediu sărbătoarea de Sf. Valentin era una din cele mai populare sărbători din Europa. Pe cand era inchis in Turnul Londrei in anul 1415, Charles,Ducele de Orleans, i-a trimis soţiei sale o felicitare de Sf. Valentin, lucru care se practica si astăzi.O alta varianta ne spune ca Valentin a fost un preot care căsătorea cuplurile in secret, împotriva legii date de împăratul Claudius care interzisese căsătoria. Si inaceasta poveste el a fost dus la închisoare deoarece refuzase sa treacă la credinţa in zeii pagani. In închisoare, el se împrieteneşte cu fiica temnicerului pe care oconvinge sa creadă in Dumnezeu. El a fost executat in data de 14 februarie..Mesajele trimise intre cei doi îndrăgostiţi in aceasta zi sunt predecesoarele Cărţilor postale de Ziua îndrăgostiţilor din zilele noastre. Cărţile postale cu dedicaţii speciale au apărut de abia in 1780. Ele au avut un mare succes in Germania unde erau numite "cărţile prieteniei".In ultima vreme, Ziua îndrăgostiţilor a fost adoptata si pe meleagurile noastre.Tinerii sunt incantati ca exista si o zi a lor, a îndrăgostiţilor, un prilej de a sărbători împreuna cu cel (cea) iubit(a). Desi mai sunt voci care spun ca nu este o zi specifica tarii noastre, ea prinde rădăcini tot mai adânci cu fiecare an ce trece.  
 
Dr Ioan MIRON medic primar de familie si doctor in stiinte medicale  
 
Referinţă Bibliografică:
Ziua indragostitilor / Miron Ioan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2237, Anul VII, 14 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Miron Ioan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Miron Ioan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!