CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

Contopire - cap.27 - Decembrie
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Luna decembrie se grăbise să își încheie zilele mult prea devreme.  
 
Petrecuseră un Crăciun diferit de cele de până acum. Florin era la dietă, și festinul tradițional, bazat pe carne de porc, nu se putea realiza. Cumpăraseră amândoi carne de vită pentru sărbători. Se întâmpla destul de des să cumpere aceleași lucruri fără a se consulta. (Un semn de iubire?) Prăjiturile erau, de asemenea, un desert interzis, iar Mira privea deznădăjduită frigiderul și nu știa ce să pregătească, pentru a nu strica magia serii de Crăciun. Avea atâtea lucruri de făcut. Știa că munca sa nu va fi observată, însă era necesară. Ca de obicei, toate pregătirile o extenuau. Avea voință, însă nu avea destulă putere să își ducă la indeplinire toate câte își punea în cap. Și nici vârsta nu o mai ajuta... Indiferent ce ar spune unii și alții, când ai trecut de 40 de ani nu mai ai energie! Iar când mai ai și alte probleme medicale, devine o corvoadă orice acțiune casnică suplimentară.  
 
Pomul aștepta să fie împodobit, însă Mira interzisese orice blocaj al zonelor în care ea își desfășura activitatea. Curățenia prima oricăror beculețe și sclipiciuri. Nu aveau spațiul necesar pentru a ocupa vreun colț al casei cu globulețe, iar balconul rămăsese singura opțiune pentru brad. Odată montat, nu mai reușea să întindă rufe, să acceseze borcanele de murături, sau să ude florile...  
 
O goană nebună, între bucătărie și celelalte camere. Rufe, aspirator, geamuri, praf, brad: o nebunie! Și totul trebuia terminat în ziua de vineri, pentru că sâmbătă era ziua pentru prepararea meniului de sărbătoare.  
 
A doua zi, Mira se trezi cu veșnicele dureri de spate, anchilozată, trăgând de ea ca să finalizeze într-un mod cât mai plăcut ziua de Ajun. Rămăsese singură, dar tocmai când era singură reușea să se organizeze mai bine. Sarmale cu carne de vită, friptură de vită, piftie de curcan, ciorbă cu perișoare de curcan, ouă cu maioneză light, și o salată de fructe pentru desert. Meniul era satisfăcător. Nu pe placul gurmanzilor, însă destul de variat pentru a nu se plânge nimeni.  
 
Pregătise totuși și niște sărățele, aperitiv pentru vinul rose pe care îl cumpărase special de la Domeniile coroanei Segarcea.  
 
Trecu și Crăciunul. Muzică din anii romantici, miros de brad și de sarmale. Se simțea rostul și se răsplătea truda de peste zi. Seara în familie era liniștită și se uitau la filme împreună. O stare de normalitate armonizată cu ideea de familie fericită.  
 
Se apropia Revelionul, iar Mira nu își dorea să rămână acasă singură. Florin lucra, iar ideea unei nopți în care să privească ferestrele celorlalte apartamente, unde sunt petreceri, să asculte veselia vecinilor, nu era ceva de imaginat. Reuși să convingă o prietenă să meargă împreună la un local. Grupul se mărise chiar înainte de noaptea dintre ani. O petrecere între fete. Aveau toate șansele să se simtă bine și să intre în Noul An vesele și fericite, atât cât permitea ocazia.  
 
Avea un fel de superstiție. Miezul nopții trebuia să o prindă într-un loc animat de bună dispoziție, să danseze, să râdă, să privească artificiile cu șampania în mână. Totul a decurs conform cerințelor. Era un local plin de tineri veseli, cu chef de distracție, cu muzică potrivită și mâncare bună. Nu aveau nevoie să se ghiftuiască. Era de ajuns un meniu variat, din care să guste cu plăcere. S-au simțit bine și nu au regretat alegerea făcută.  
 
Noaptea a contopit anii și visele.  
 
Un Nou An. Un nou capitol. Ce dorințe să își pună? Totul va fi bine. Sau, așa ar trebui...  
 
Referinţă Bibliografică:
Contopire - cap.27 - Decembrie / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2197, Anul VII, 05 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!