CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

CONTOPIRE - 26 - Liniște
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Liniște. Acum e liniște. Natura când plânge, când râde. Păsările zboară la fel de grațios. Au mai plecat, au mai rămas. E timpul toamnei romantice. E timpul absenței și al împlinirii. Ultimele roade se pârguie. Ultimele flori își dezvăluie splendoarea. Octombrie are culoarea lui. E veselă și tristă în același timp. Roșu cu galben devine portocaliu sau arămiu. Așa sunt și sufletele noastre. Bucuroase pentru contopirea culorilor ce se imprimă plăcut pe retina amintirilor, sau triste la vederea desprinderii frunzelor într-un dans sentimental, cu zbor ușor spre așternutul blând al clipelor. Se aud doar scâncetele lor sub tălpile trecătorilor... 
  
Se trezise târziu. Era ziua ei liberă și avea ocazia, în sfârșit, să fie trezită de mângâierea blândă a soarelui. Mona era deja agitată. Trebuia să ajungă la petrecerea organizată de o colegă de liceu pentru aniversarea zilei sale de naștere. Avea emoții pentru că, pentru ea era un nou început de prietenie, un nou capitol al vieții. Mira o încuraja să se apropie de toți colegii și să simtă bucuria anilor de liceu. Nu se despărțise nici acum de amintirile acelor ani. Pentru ea, liceul devenise o perioadă de referință pentru visare și zâmbet interior. Acum era rândul fetiței sale să fabrice momente de neuitat. Mai avea puțin de luptat cu entuziasmul febril pe care îl observase la Mona și îi era teamă de dezamăgirile ce pot apărea, fără de veste, atunci când s-ar fi așteptat mai puțin. Va încerca să o îndrume, atât cât îi va permite ea, pentru a trece mai ușor peste episoadele neplăcute ale vieții. 
  
Există un timp pentru toate. Depinde de noi cum să îl imortalizăm în amintiri. Ne privește direct cum plămădim castelele din suflet, și felul în care deschidem culoarele spre camerele cele mai luminate, mobilate cu gândurile și sentimentele trăite, spre care să ne îndreptăm atunci când ne e dor. 
  
Număra anii. Erau mulți și se îngrămădiseră într-o carte pe care acum o răsfoia cu melancolie. Avea o familie frumoasă. Gândul unei cariere profesionale se risipise odată cu frunzele toamnei. Sentimental, avea mereu motive să se îndrăgostească. Pe fondul muzical al unei vieți insipide, găsea culoarea care să îi redea speranța și dorința de a merge mai departe... 
  
Contopire... 
  
*** Sfârșit*** 
  
Referinţă Bibliografică:
CONTOPIRE - 26 - Liniște / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2101, Anul VI, 01 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!