CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

CONTOPIRE - 21 - LITORAL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E suficient să îţi acomodezi ochii cu strălucirea nemărginirii albastre, ca sufletul să-ţi fie imediat umplut cu bucurie. 
  
Apa limpede fremăta cu visele Mirei. Niciun pescăruş nu brăzda cerul de smarald. Acoperea cu dragoste întinderea neliniştită a mării, până la orizontul care o despărţea de ceruri. Trase aerul umed şi sărat, umflându-şi pieptul cu emoţia revederii. Se afundă apoi în adâncurile mării, îmbrăcându-se cu apele ei, ca într-o lungă îmbrăţişare. 
  
Sosiseră de puţină vreme pe litoral. Mona aşteptase cu aceeaşi nerăbdare vacanţa. Era fericită şi o săruta pe mama ei, de câte ori intrau în apă împreună. Îi plăcea să o vadă cum se scufundă, să îi urmărească ghiduşiile. Apoi o strângea şi mai tare la piept. Erau sirene, apoi balene, erau broscuţe şi apoi pluteau împreună, până când le trezea la realitate câte un val răzleţ. 
  
Adunaseră pietricele şi scoici, suveniruri pentru prelungirea în eternitate a acelor clipe frumoase. 
  
Briza mării le ostoia trupurile fierbinţi. Prilej de visare, de suspin surd, acoperit de nisipul fin. 
  
Avea vreo 5 ani când mergea cu părinţii pe litoralul Mării Negre, la Mamaia. Stâteau la hotel. Mirosul proaspăt şi curat din incinta hotelului o încânta. Văzuse străini la bar, stând pe scaunele acelea înalte, rotative. O fascinau luminile colorate, ambientul, clinchetul paharelor cu cocktail-uri. I se părea o lume paralelă. O lume la care nu avea acces. Sorbea însă fiecare gest al celor din încăpere şi, probabil, toată admiraţia i se citea pe chip. Se apropiase prea mult de cuplul străin. Domnul acela, îmbrăcat în haine albe, de in, o întrebă cum o cheamă,surprinzând-o cu gura căscată. O întrebase în limba engleză, dar înţelesese. Străinul îi pronunţă numele stâlcit şi o făcu să râdă. Imediat, apăru în spatele ei tatăl său. Schimbară câteva cuvinte şi apoi se îndepărtară cu zâmbetul pe buze, iar Mira le făcu semn cu mâna fericită. Se simţise atunci cineva. Sentimentul o însoţi toată ziua. Amintirea o va urmări toată viaţa. 
  
Era acum tot la Mamaia, cu soţul său, într-un hotel de 4 stele. Intrase în barul hotelului foarte relaxată. Florin îi împlinea toate capriciile. Îşi dorea să trăiască scena pe care o admirase în copilărie. Comandă un cocktail şi îşi aprinse o ţigară languros.Erau tineri, nu împliniseră încă 30 de ani. Pentru Florin, nu era o noutate. Avusese multe experienţe înainte de a o cunoaşte pe Mira. Ea însă, savura fiecare clipă şi încerca să se simtă confortabil, chiar dacă nu se baza decât pe amintirile de la 5 ani. Se apropie un băieţel de ei. Avea pe chip aceeaşi strălucir3e pe care o încercase şi ea cu peste 20 de ani în urmă. Îi zâmbi şi îl întrebă cum îl cheamă. Băieţelul nu îi răspunse. O privea, fascinat, în ochi şi apoi privea spre umbreluţa din paharul ei de cocktail. Repetă întrebarea, de această dată în limba engleză. Îi răspunse timid. Îi stâlci numele şi acesta începu să râdă zgomotos. Când apăru mama sa, Mira îi dărui umbreluţa şi îi făcu semn cu mâna. Aceeaşi fericire o încercă... 
  
Învârtea beţişorul în paharul de frappe. Mona asculta muzică la căşti. Florin citea. Doar Mira nu obosea visând şi contopindu-se cu marea... 
  
Referinţă Bibliografică:
CONTOPIRE - 21 - LITORAL / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2027, Anul VI, 19 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!