CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

CONTOPIRE - 15 - BUCURIE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Acordurile serii se răsfrângeau în mireasma bujorilor pe care îi ținea aproape de sufletul ei. Asculta muzica lui Chris Rea. Toată ziua se derulase într-un ritm exorbitant. O înscrisese pe fiica ei la proba de evaluare pentru limba engleză și se simțea tare mândră. Soțul ei o așteptase cu mașina la întoarcerea spre casă. Cina fusese un ospăț pe cinste, pregătit de Florin cu sentimentul unei bucurii date de încrederea într-un viitor strălucit pentru fiica lor. Mona venise veselă de la școală. O lăudaseră profesoara de limba română pentru eseul prezentat la teză și doamna de engleză o remarcase în sfârșit și o rugase să se așeze în prima bancă. O zi însorită, un început de săptămână foarte promițător!  
 
De acum nu va mai privi spre viitor cu îndoială. Știa că ceea ce se va întâmpla, va fi fost scris, iar rugămințile ei îndreptate spre cer vor fi fost ascultate. O vedea pe fiica ei manifestându-se atât de exuberant. Povestea cu atâta poftă întâmplările care o marcaseră peste zi la școală. Râsul ei nu putea decât să îi bucure sufletul. Erau atât de fericiți! Nu își amintea când au mai trăit așa o stare de beatitudine ca în această seară... Totul lua o turnură atât de pozitivă, atât de plină de optimism.  
 
Mira aștepta cu nerăbdare finalul fericit al sentimentelor pe care le ascundea cu atâta grijă de mulți ani. Simțea că realizările fiicei sale o vor îndemna și pe ea la reușite profesionale și personale. Știa că bucuria trebuie întreținută pentru a da roade.  
 
Primise o veste bună și de la serviciu. Va pleca la o specializare pentru un domeniu la care visa de ani buni. Poate tocmai hazardul o va face fericită. Chiar și la final de carieră, chiar și atunci când nu credea să mai realizeze ceva.  
 
Când îl întâlnise pe Florin, viața ei se ancorase într-un carusel de probabilități matematice, nefiresc de aleatoare. Își dorise copilul datorită perseverenței lui de a împlini un vis. Își schimbase stilul de viață datorită încrederii lui în forțele ei de adaptare și reușită. Renunțase la viața socială, la prieteni, la familie, pentru a-l face pe el fericit și mândru de soția sa. Totul gravita în jurul lui, chiar dacă el nu simțea iubirea pe care i-o dăruia prin fapte, prin vorbe. Tot datorită insistențelor lui publicase și primul ei volum de poezii. Mona observase amănuntele importante dintre ei și se coalizase cu tatăl ei atunci când Mira se simțea nesigură asupra scrierilor sale în versuri sau în proză. Îi cerea de fiecare dată să imprime pe hârtie ceea ce scria, pentru a le citi seara, pe îndelete.  
 
Acum analiza trecutul cu ochii recunoștinței. Își iubea familia. Știa că are pentru ce lupta. Știa că are un suport moral fantastic în familia sa.  
 
Cu o săptămână înainte vizitase mormântul tatălui său. Se speriase de iarba atât de înaltă care invadase spațiul pe care ea îl sanctificase în memoria celui pe care l-a iubit atât de mult. S-a hotărât, fără rezerve, să îi amenajeze un loc în care să poată vorbi cu el și să se simtă aproape de el. O săptămână mai târziu se afla în fața unui sanctuar, cu flori, cu trandafirul tronând regește între cele două locuri de veci, stând pe băncuța pe care o construise special pentru aceste momente de reculegere. Îi povestise toate necazurile și îndoielile. Își ceruse iertare pentru toate lucrurile făcute și nefăcute. A primit atunci și iertarea. A primit binecuvântarea părintească pe care și-o dorea. Iată că, acum, totul se clarifica în viața ei. Iertarea era a ei de fapt. Își scrijelise durerea pe hrislovul timpului fără de hotar. Pentru ea, moartea era doar continuitate; desprinderea de carnea damnată putrezirii; înălțarea sufletului spre dimensiuni astrale, unde nu există durere, suspin sau tristețe... unde nu există degete arătând greșeala, sau vorbe împroșcând demnitatea umană cu stigmatul izolării. Moartea depășea bariera remușcărilor, dar și a idealismului abstarctizant al vieții imaginate.  
 
Adevăr halucinant, desprins de realitate, fiecare îl definește imaginând paradisul unei vieți perfecte. Contopire de bucurii, rămase fără sunet în amalgamul unei perpetue trăiri, suntem și vom rămâne visătorii unei clipe efemere.  
 
Referinţă Bibliografică:
CONTOPIRE - 15 - BUCURIE / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1970, Anul VI, 23 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!