CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

CONTOPIRE - 10 - AMINTIRI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mira își adora părinții. Ideea unei familii fericite i-a fost încurajată încă din perioada copilăriei. Vacanțele petrecute mereu cu părinții, veselia, curățenia de weekend la care participau toți membrii familiei, sărbătorile atât de intime, dar tot atât de plăcute... De zilele de naștere, erau invitați și prietenii lor. Atunci totul devenea magic pentru Mira. Pregătirile febrile, fursecurile cu stafide, aranjarea mesei și apoi veselia ce urma. Oh, ce amintiri frumoase! Mira de-abia aștepta să îi revadă pe copiii prietenilor. Se simțea iubită, se simțea fericită alături de ei. Nu obosea nici când petrecerea se prelungea după miezul nopții. Totul avea culoare. Și totuși, unde încăpeau atâtea amintiri, într-un apartament atât de modest?! Pentru inimi primitoare, nu existau limite în spațiu. 
  
Părinții Mirei reprezentau pentru ea un cuplu ideal. Ea, blondă cu ochii albaștri, el brunet cu ochii negri, amândoi plini de viață, aventuroși, pricepuți la toate, iar între ei, atâta iubire cât să dureze la nesfârșit... Și-au dorit copii și Dumnezeu le-a dăruit băiat și fată, să le fie dragostea împlinită. Mira era, totuși, mai dornică de atenție, se simțea mereu mai puțin iubită decât era fratele său. Nu avea niciun motiv să ajungă la astfel de sentimente, însă dragostea, afișată prin orice gest, îi dăruia bucuria de a trăi. Viața ei a urmărit acest tipar. Mereu dornică de iubire, de tandrețe, de atenție, a avut parte de multe eșecuri și surprize neplăcute în satisfacerea acestei naive necesități. Acum era doborâtă de aceleași dileme și refuza să se obișnuiască cu gândul că nu poți avea parte de iubire în fiecare clipă, sau că există oameni care, sub măști joviale pot ascunde gânduri mârșave, sau furii nedomolite. 
  
Florin avea multe dintre calitățile tatălui ei. Știa să se facă plăcut și să monopolizeze discuțiile cu multă abilitate. Știa să fie și tandru, și să se joace cu ea, atunci când Mira se răsfăța. Se implica în diverse activități casnice, însă nu reușea să îl egaleze pe idolul inimii ei. Poate acesta era și motivul nemulțumirii. Căuta să îl compare mereu pe soțul ei cu tatăl ei. O greșeală care, de multe ori, a adus-o la impasul alegerii. Iar Mirei, i-a fost întotdeauna greu să aleagă. Balanța dintre bine și rău înclina tot timpul spre bine, chiar dacă binele era răul fără rău. Acum erau o familie. Orice hotărâre trebuia luată înainte de apariția copilului. Și totuși, privind în urmă, tot prin comparație, găsise multe asemănări cu amintirile ei frumoase. Concediile le petrecuseră împreună de când s-au cunoscut. Nici unul, nici celălalt nu a dorit să plece singur, sau cu copilul, undeva, atunci când intervenise vreo problemă în programarea vacanțelor. Poate lipseau acele calități pe care Mira le admira la tatăl său. Amintirile pe care ea le prețuia erau momentele în care acesta o învățase să meargă pe bicicletă, sau să înoate, momentele pe care le primise numai pentru ea. Florin nu cunoștea plăcerea de a simți vântul sărutându-ți fruntea, un fel de zbor, pe care îl poți trăi doar mergând pe bicicletă, sau pe patine cu rotile, sau pe gheață. O libertate pe care ți-o oferi și pe care o poți avea fără ajutorul cuiva, ci doar prin efortul propriu. Florin nu cunoștea nici plăcerea de a sta pe nisip privind spre soare prin apa mării, nici mângâierea pe care numai marea ți-o poate dărui atunci când îi străbați valurile. Reușise să îl învețe să plutească într-o vară. I-a simțit atunci fericirea. Zâmbetul îi luminase fața ca unui copil care a făcut primul pas. 
  
Rememora cu plăcere amintirile frumoase. Dar erau puține momentele de fericire. Prea puține! 
  
Probabil și despre părinții ei nu știa totul. Au fost, cu siguranță și zile cu neînțelegeri, cu certuri. Acum însă, sufletul Mirei nu mai accepta amintirile neplăcute. Frica pe care o simțea de câte ori auzea vocea tunătoare a tatălui ei, dispăruse complet. Și nu pentru că nu mai avea să o audă vreodată, ci pentru că acum iubea și acea frică. 
  
Curios cum, atunci când afli de suflete care se înalță la cer, devii nostalgic, iar amintirile se contopesc... 
  
Referinţă Bibliografică:
CONTOPIRE - 10 - AMINTIRI / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1927, Anul VI, 10 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!