CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Contopire - 7
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce să nu trăim, atunci când sufletul nostru e dornic de trăire? Sentimentul se naște, crește până la limitele conștientului, apoi planează undeva deasupra rațiunii, fără a privi în jos, la problemele cotidiene, mărunte și neinteresante, după care, începe să respire și realizează că nu mai are aripi... Din când în când, zborul este reluat, ajutat de adieri de vânt, de norișori albi ce îți dezmiardă tâmplele, răcorindu-ți temerile. Cel mai rău este când picajul devine plăcut și pământul te primește înapoi cu palmele grele ale prezentului. 
  
Mira retrăia acum momentul în care a spus „DA” în fața primarului. Hotărâtă, plutind de fericire. Știa că și el simțea plutirea. Îi vedea trăirea minunată pe chip. Era atât de mândru pentru că își realiza visul. Florin știa că EA era aleasa. Îi ghicise cineva, în tinerețe, că îi va fi alături o fată cu părul lung și negru, cu ochii albaștrii sau verzi... și ea se potrivea descrierii exact. O ținea acum de mână strâns și nu avea de gând să o piardă. 
  
Florin a remarcat-o prima dată când venea la serviciu. Trebuia să semneze condica de prezență exact acolo unde lucra ea. De câte ori intra în încăpere o căuta din priviri. Mira avea mereu ceva de făcut și nu prea îi acorda atenția pe care și-o dorea. Colegii îl atenționau să nu insiste pentru că era măritată. Nu îi rămânea decât să o privească, cu coada ochiului și să aștepte. Și au trecut câțiva ani. A întâlnit-o, când nu mai credea că este posibil, la o petrecere. Surpriza a fost atât de mare când a dat mâna cu ea, încât nu mai avea cuvinte și simțea cum îi iau foc urechile de emoția ce-l încerca. O vedea acum cu alți ochi. O fată plină de viață, dorind parcă să recupereze anii tinereții în acele câteva ore de dezmăț. 
  
Dansau în cerc. Ea se simțea atât de liberă, de dezinvoltă. Dansul ei era o eliberare. Îi făcea atâta plăcere să o urmărească dezlănțuindu-se. Uitase să se mai miște privind-o. Rămăsese într-un colț, zăpăcit, consternat. Visul lui se împlinea! EA era acolo, lângă el, în fața lui și el nu se mai sătura să o privească. Râsul ei înveselea atmosfera dar și sufletul lui. Așa s-a derulat toată seara, și serile ce au urmat. Apoi, zilele în care o aștepta cu motorul pornit și muzica la maxim să o conducă acasă. O îndrăgea și spera să îi câștige inima cu fiecare gest. Îi descoperise mai târziu și latura sensibilă, tristă și începuse să îi cunoască stările sufletești urmărindu-i zâmbetul. Ochii o dădeau mereu de gol. Era atâta tristețe, atâta descurajare și prea puțină încredere în sine, în ochii aceia de o culoare nedefinită. Trebuia să o ajute. Trebuia să îi demonstreze că are multe calități și că, cel puțin pentru el, EA reprezenta lumea lui. 
  
Cu fiecare zi ce trecea se apropiau din ce în ce mai mult. Îi aflase povestea prin lungi discuții nocturne. Vroia să o facă să înțeleagă cât de mult a așteptat-o. Și a reușit. Florin cunoscuse multe femei la viața lui. Acum se obișnuise cu viața de burlac, cu petrecerile din cercul lui de prieteni, cu casa lui amenajată de părinții lui în ideea întemeierii unei familii în viitorul apropiat. Când a adus-o pe Mira în casa lui, nu știa cum să evite să o ducă în dormitor. Tapetul era pentru o cameră de copil și nu se potrivea cu pasiunea pe care o închipuia desfășurându-se în acea încăpere. Mira, însă, era înțelegătoare. Iar, în ceea ce privește pasiunea, nu o putea asemui nici unei alte femei de până atunci. Era un vulcan de dorință atunci când se apropiau de momentul împletirii fizice. Nu mai avea răbdare. Trebuia să legalizeze relația lor. Și-ar fi dorit să o facă de când a văzut-o la petrecere. Dar ar fi părut, probabil, ciudat să-i ceară mâna atunci. 
  
Acum se aflau în fața părinților și prietenilor, ținându-se de mână, fericiți, împlinți. Grozavă contopire. 
  
Trecuseră deja 20 de ani de la acea zi minunată. Mira își privea acum chipul în oglindă, închipuindu-și pletele lungi și negre pe umerii lui... 
  
Referinţă Bibliografică:
Contopire - 7 / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1909, Anul VI, 23 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!