CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Contopire - 5
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trecuseră câteva zile de la întoarcerea lor la București. Home, sweet home! Mirei îi reveniseră migrenele, dar zilele erau din ce în ce mai călduroase și soarele îi umplea inima de fericire. Se așternea, tăcută, timdă, plăcuta primăvară.  
 
Viața se derula cu rapiditate, măsura timpului se repeta în week-end-uri. Rutină. Aceleași copleșitoare griji de zi cu zi se adunau în restul săptămânii. Serviciu, casă, dezmierdările serii cu acorduri muzicale, idei pentru cină, rufe întinse pe sârmă, nevoia de a învăța ceva nou, apoi... durerile, deja prea cunoscute, de articulații. Se apropie ploaia. Dar cât de frumoasă e, uneori, ploaia! Mira adora, în copilărie,să privească pe geam, ascunzându-se sub perdea, spectacolul romantic al ploii. Zgomotul ploii o liniștea de fiecare dată. Urmărea mișcarea dezarmantă a frunzelor în fața picăturilor căzute din înalturi. Cu câtă fericire și umilință, în același timp, primeau aceste corecții ale naturii. Cu câtă sete și recunoaștere se lăsau devorate de hazard! Asemeni lor se simțea și ea, cerând Cerului dovadă că este vie, că tot ceea ce simte este real. I-ar fi plăcut să alerge prin perdeaua de apă, să-și spele gândurile, să-și caute sensul, stropindu-se cu fericire!  
 
Cafeaua aburindă se odihnea acum lângă tastatură. Mira își amintea o furtună anume. Era în septembrie. Plecase împreună cu Florin de la serviciu. El o aștepta în parcare, cu emoția reîntâlnirii, cu muzica pornită. Melodii selectate, care știau că o să o încânte pe aleasa lui. Motorul pornit. Un zâmbet. Demarare în trombă. Impresie. Viteză, slalom printre mașini pe șosea. Emoție. Norii se strâng, se apropie, se luptă în văzduh. În pauza melodiilor, liniștea este desăvârșită. Florin îi cere o țigară. Ea știe că își dorește, de fapt, să îi simtă aroma buzelor ei. I-o aprinde și el o savurează satisfăcut. În apropiere de Arcul de Triumf, ploaia care abia începuse, se transforma în gheață, ce tropăia, cu copite nărăvașe pe plafonul mașinii. Nu se mai vedea drumul, iar autoturismele se opreau, cu avariile pornite, pe marginea șoselei. Pentru o clipă, Mira realiză cât de impredictibil poate fi următorul moment. Oprise și el. Oprise și muzica, și o privea cu înțelegere. O mângâia ușor, spunându-i că totul va fi bine. Așteptare. Confuzia unei clipe de detașare față de tot ceea ce cunoști, de tot ceea ce aștepți să vezi, să simți. Erau înconjurați de o cortină de gheață, ce parcă avea intenția să îi pună la zid. Ștergătoarele erau grele de mormanele de pietricele. Mira închise ochii, rugându-se să treacă și peste această încercare. Sărutul lui cald o readuse în simțiri. Filmul se derula. Sufletul ei se dezmorțea din împietrirea anxietății. Dulcele clipei se consuma în mijlocul furtunii. Contopire cu răvășire, cu dezmăț de iubire, cu fărâme de amintiri...  
 
Se îndreptă spre fereastră. Cafeaua era calduță acum. Ținea cana cu ambele mâini, privind, printre crengile desfrunzite, apusul soarelui de februarie. Oftă adânc. Interfonul începu să sune. Era Mona. Se întorcea de la școală. Își croi drumul cel mai scurt spre ușă, pregătindu-și zâmbetul dulce cu care să o întâmpine. Deschise ușa larg.  
 
- Bună, iubita! Cum a fost la școală?  
 
- Bună, mami! Bine!  
 
Ura cuvântul acesta: Bine! Nimic. Nicio descriere, niciun sentiment nu deslușea din acest „Bine!”. Ar fi vrut să asculte poveștile ei de la școală. Să retrăiască împreună cu fiica ei acea perioadă, care îi era atât de dragă, dar atât de îndepărtată... O urmă până în fața ușii camerei ei. Cu aceeași grabă de a rămâne singură, Mona îi închise ușa în față.  
 
„Nu voi reuși să ajung la sufletul ei...” – gândi Mira, deznădăjduită. Se retrase și ea în sufragerie. Căută melodii care să o destindă. Fiecare în lumea ei, așteptau întoarcerea lui de la serviciu.  
 
- Bună seara!  
 
- Bună seara! Unde-i fata?  
 
- În camera ei. - Mona, a venit tata!  
 
- Tatiiiiiiiiiiii!  
 
- Iubitaaaaaa! Ce face fata mea? Ți-a fost dor de tati?  
 
Aceeași conversație. Pe ea o uitaseră. Mira se retrase la bucătărie. Fruntea ei purta norii unei suferințe deja cronice. „Mai e timp...”  
 
Parcurgem zile și ani, așteptând o schimbare, o soluție, dar, cufundați în ritualurile vieții, ne pierdem, încet-încet, identitatea.  
 
Earth, Wind & Fire - September ♫♪♫  
 
Referinţă Bibliografică:
Contopire - 5 / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1898, Anul VI, 12 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!