CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

CONTOPIRE - 4
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Îți place bluza mea? 
  
El urmărea meciul la televizor, absorbit de jocul de fotbal. Mira repetă întrebarea, defilând prin fața lui și a Monicăi, ca la o prezentare de modă. – Când s-au cunoscut, ea mai participa, ocazional, la evenimente la care era solicitată ca manechin. Se mândrea cu faptul că învățase să se miște și să pozeze. Părul său, atunci lung și nevopsit, era un atu pentru lumea modei. Stiliștii o puteau aranja așa cum doreau, dar coafura preferată de ea era cocul strâns. Îi dădea un aer ingenuu. Florin o plăcea însă cu părul lăsat pe spate, liber. Acum, nu o mai ajuta nici fizicul, nici tunsoarea, mult prea scurtă, pentru a poza în divă. 
  
Știa că nu îi poate capta atenția decât cu un gest spontan, așa că, își ondulă trupul într-o mișcare lascivă, chiar în fața ecranului. Îi reținuse atenția. Un zâmbet se înfiripă în colțul buzelor lui. Acum putea marșa pentru ca seara să devină mai plăcută pentru toți. Se învârti și încercă o figură de dans, din perioada disco. Fredonă, pe cu o voce schimbată, melodia care le descrețea frunțile atunci când simțeau nevoia de distracție: Fresh – Kool & The Gang. Monica lăsă imediat căștile și, cu un zămbet larg, se alătură mamei, imitând-o. Se simțeau bine acum. O admirară amândoi pentru achiziția vestimentară. Totul revenea la normal. 
  
Se retrase apoi. Îl lăsă să urmărească finalul meciului de fotbal, iar ea se apucă să croșeteze, întinsă în pat. Depășiseră cumpăna din relația lor, din nou. 
  
Noaptea, se trezi de câteva ori. Îi era cald, apoi îl auzi pe el ridicându-se și plimbându-se prin cameră. 
  
- Ce e, tată? Ți-e rău? 
  
- Da, dar îmi trece... 
  
- Să îți dau o pastilă? 
  
El se îndreaptă spre pat și își sprijină capul pe abdomenul ei. Ea îl mângâie. Bărbații simt, uneori, nevoia de a fi tratați ca niște copii. Îi face plăcere Mirei postura de mamă. Îi place să fie dorită mângâierea ei. O cuprinde cu brațele, modelându-i trupul, și își adâncește fața în pântecul ei. Fiorii iubirii se amestecă în toată ființa ei, uitând de ora târzie din noapte, uitând de clipele de neliniște pe care le-a experimentat în zilele ce au trecut, uitând de prezența copilului în camera alăturată... Contopire de suflet, de trup, de ființă... Febrilă căutare de clipe de uitare a sinelui... de plăcere absolută, culminând cu urletul surd al împlinirii... 
  
Primele raze de lumină o treziră pe Mira, cu surâsul întipărit pe buze. Își simțea trupul obosit, însă sufletul dansa pe acordurile unei dimineți fericite. Își căută ochelarii și mai zăbovi câteva clipe în așternuturile calde, citind. Își va pregăti cafeaua mai târziu... Iar soarele întârzie și el în ceafa munților adormiți. Din când în când, îi reveneau în minte cuvintele lui tandre de iubire, iar literele paginilor cărții deveneau ilizibile. Închise ochii, inspirând adânc, împăcată cu ea și cu gândurile ei. 
  
De multe ori, o clipă îți poate abate valurile sufletești spre țărmuri primitoare, însorite. Și atunci, nu ai altceva de făcut decât să te lași în voia destinului, legănat, purtat de veșnicia secundelor, fără a mai fi nevoie de alte căutări... 
  
02.03.2016 
  
Referinţă Bibliografică:
CONTOPIRE - 4 / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1889, Anul VI, 03 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!