CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Cuvinte
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cuvinte pe care muzica le percepe ca note pe un portativ și le transformă în acorduri, dezmierdând simțurile. Cuvinte ce se culeg în versuri, arborând un aer liric și dominând suspinele sau accentuând zâmbetul unor amintiri plăcute. Cuvinte ce se cer rostite, însă devin cântecele sufletului. 
  
E liniște acum. Tăcut e și gândul. A adormit printre rânduri... 
  
M-am trezit adesea cu câte o melodie pe care o fredonau visele mele. O stare sublimă îmi inunda întreaga ființă. Mă urmărea apoi întreaga zi, parcă pentru a-mi aminti ce frumos am început ziua. Astăzi nu am cântat. Astăzi am ascultat doar melodiile fredonate de suflete triste, versurile lor răscolindu-mi sufletul deja obosit. Am simțit cum mă pierd într-o lume de nostalgii, de vise ce revin și valsează prin viața noastră, amorțindu-ne clipa, pentru a o trăi în deplinătatea ei. De ce doare? Doare dorul de tinerețe, doare graba anilor ce trec, doare trupul în neveșnicia lui, doare visul rămas printre amintiri? Așteptăm cuminți, dar neîmblânziți, un semn că totul se desfășoară așa cum ne-a fost scris, că nu am modificat urmele pașilor ce ne călăuzesc destinul. ”Așa trebuia să se întâmple!”, ne spunem, ca o încurajare, ca o asigurare a sinelui că totul va fi bine și de acum înainte. Dar cine să ne dea un răspuns? Revin la ideea de singurătate. Probabil sunt depresivă. Nu mi-am mai luat pastilele de vreo două săptămâni. Nu se mai distribuie pe piață sau nu se mai fabrică, cine știe?! Bolnavii cronici mă pot înțelege.... 
  
Am rămas datoare cu câteva cuvinte despre... iubire. Pentru mine, iubirea este esența vieții. Dăruiești iubire celor care au nevoie mai mult. Sunt mulți cei care consideră că oferă destul, dar au închis totul într-un cerc, în care se simt ei bine. Niciodată nu o să poți oferi toată iubirea de care au nevoie cei din jurul tău. Le poți oferi însă, o fărâmă de suflet fiecăruia, și aceea să fie cu sinceritatea nevoii tale de iubire. Golul există, în fiecare dintre noi, fie că recunoaștem sau nu. E sensibil la atenție, la cuvinte, la mângâieri, la încurajări, la muzică. Se umple cu clipele ce se ascund în amintirile care ne ridică umerii obrajilor în zâmbete de câte ori ascultăm o melodie, sau ne gâdilă nările un anumit parfum, sau revedem locuri cu o anumită rezonanță... 
  
Iubirea. Ce poate fi mai simplu și mai înălțător? Doar că ne mai punem, din când în când, ochelarii aceia mari, de cai, care ne obligă să privim doar înainte, sau să vedem doar cercul țarcului nostru... în care ne simțim bine. Tropăim, nechezăm, fornăim, și totul e bine!? 
  
Am iubit, iubesc, voi iubi mereu. E sensul meu de a trăi. Și pe tine, cel ce ai avut răbdare să îmi citești gândurile, te iubesc! Știai?! 
  
04.01.2016 
  
Referinţă Bibliografică:
Cuvinte / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1831, Anul VI, 05 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!