CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Mioara Timofte         Ediţia nr. 1948 din 01 mai 2016        Toate Articolele Autorului

POETUL ȘI VIITORUL POEZIEI SALE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
POETUL ȘI VIITORUL POEZIEI SALE  
 
Mit,  
 
mă întreb și te întreb, așa cum încrederea își întreabă credința, ce se va întâmpla cu Poezia mea, după ce eu, în curând, voi pleca? Fiindcă este firească și plecarea mea! De aceea aștept ca totul să se întâmple cu calm și cu adevărul că îngrijorarea nu e în legătură cu Poezia mea, care este, în egală măsură și a ta sau, mai simplu și mai adevărat, sunt îngrijorat ce se va întâmpla cu tine, fiindcă chiar tu ești Poezia mea. Mit, tu trebuie să ai grijă de tine, deoarece doar prin tine Poezia mea va exista, precum și tu vei putea exista prin Poezia mea, așa cum credința și încrederea nu pot fi decât împreună și unitar.  
 
Viitorul tău, ca poezie a mea, nu trebuie să fie doar reflexiv, ci trebuie să faci ceea ce este necesar ca tu, Poezia mea, să te integrezi permanent condițiilor și principiilor viețuirii oamenilor ca să le poți apoi depăși, că de aceea am zidit în tine veșnicia!  
 
Nu trebuie să te mulțumești cu puțin și lasă cititorii ca, împreună cu tine, să pășiți mereu înainte pentru dezvăluirea și experimentarea a ceea ce există subiectiv și actual în tine, cu care să luminezi realitatea prezentului și viitorului.  
 
Numai așa vei reuși să controlezi și să impui identitatea noastră legendară alături de cea a cititorilor. Pentru că numai relațiile permanente și armonioase dintre identitățile noastre și cea a cititorului ne confirmă faptul că tu, Mit, Poezia mea, ești întruchiparea luptei mele împotriva sorții și a consimțirii cu pasivitate a primejdiilor venite de la societatea și lu¬mea în care trăim, a luptei contra falsei organizări soci¬ale și a unei umanități îndoielnice, lipsită de afecțiune. În această luptă va trebui să ne găsim identitatea și solidaritatea în condițiile împărțirii la unu.  
 
Mit, poate îți cer prea mult, dar eu știu că ești o credință puternică, știu că poți și că ai voință. Lângă tine va fi mereu încrederea.  
 
Așa spune legenda noastră!  
 
Ermit  
 
VIAȚA ETERNĂ A POEZIEI  
 
Ermit,  
 
cu cea mai pură și puternică încredere în credința ta îți spun că Poezia ta va continua să își viețuiască destinul. Indiferent cum va fi acesta, glorios sau năprasnic! Și cum ar putea să fie altfel, când Poezia ta, Poete, există încă din momentul Creării Universului?  
 
Însuși Creatorul, când a văzut câtă splendoare este în creația ta, dintr-o dragoste nemărginită, nedorind să o lase singură, a înconjurat-o cu tot ceea ce a considerat El că îi poate împlini existența.  
 
Ermit, puterea pe care ai clădit-o tu în Poezia ta este atât de reală și de incomensurabilă încât nici măcar Creatorul Universului, cu toată măreția lui, nu o va putea îngenunchea.  
 
Tu știi, Poete, doar creezi din veșnicie, că cititorul îți va citi poezia mult, foarte mult timp de acum înainte.  
 
Cuvântul tău scris, odată citit, rămâne bătut cu litere de foc în sufletul și în inima cititorului tău. Iar eu voi avea grijă de asta, deoarece tu, cu inima, cu mintea, cu simțămintele tale cele mai profunde, ai scris-o în veșnicia existenței mele.  
 
Încrederea ta m-a creat și mi-a marcat destinul cu ceea ce am fost, sunt și, inevitabil, voi fi,  
 
Mit  
Autor: Mioara Timofte  
sursa: confluente.ro  
Referinţă Bibliografică:
POETUL ȘI VIITORUL POEZIEI SALE / Mioara Timofte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1948, Anul VI, 01 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mioara Timofte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mioara Timofte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!