CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Mioara Timofte         Ediţia nr. 1913 din 27 martie 2016        Toate Articolele Autorului

POETUL ȘI SACRIFICIUL PRIN „URLET” // ȘI CITITORUL POATE SĂ „URLE”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
POETUL ȘI SACRIFICIUL PRIN „URLET” 
  
Mit, 
  
„urletul” tău mi-a răscolit dintotdeauna ființa, că chiar cosmosul care ne are în grijă a simțit în încheieturile sale vibrațiile iubirii trupului tău doritor de înflorire într-o realitate pe care doar culoarea îngerilor o mai poate spori în dorință și satisfacție. Și eu ce ar fi trebuit să fac privind și auzind chemarea trupului tău metafizic doritor și extaziat? 
  
Poate că ar fi trebuit să intru cu „urletul” trupului meu fierbinte și gata de săgetare, în „urletul” tău așteptat de o mie de ani. Însă totul se întâmpla într-un spațiu nepregătit pentru mari evenimente de trăire extatică. Cu toate acestea a rămas în mintea mea imaginea trupului tău dezbrăcat de realitate, pe care îl acopeream cu sărutări de se topeau bulgării de zăpadă ai sânilor tăi întăriţi de credința unei iubiri unice, că am simțit zvârcolirea trupului tău gemând de plăcuta durere a inundării ființei tale extaziate exact în momentul când clipa lui Dumnezeu te învăluia explodând. Câteva clipe ai plutit printre stele, apoi ți-ai așezat liniștită capul pe umărul meu stâng și ai ascultat cum inima mea îți dictează poeziile extazului trupului tău metafizic și tu le scriai pe file de calendar pe care le dădeai oamenilor știind că mă faci, astfel, fericit, pentru că chiar tu erai fericită, știindu-te că ești iubită. Și din când în când îmi spuneai că îți este frică, fără să știi de ce și de cine… Și eu îți aminteam de împărțirea la unu și tu spuneai că este cel mai ușor lucru de realizat, dar nici tu nu credeai ce spui, pentru că trebuia să faci sacrificiul suprem tăinuit în „urletul” amintit la început și pe care îl ascult și acum recitat de tine ca și cum ai recita extaziată poezia ce ți-am dictat-o de când mă știu. 
  
Acum sunt singur și scriu, scriindu-te, precum tu, în singurătate citești, citindu-mă. 
  
Și legenda continua cu poetul și cititorul său, cu credința și încrederea, cu Mit și Gir, judecate ca principii ale procesului de creație poetică. Și te întreb… 
  
Ermit 
  
ȘI CITITORUL POATE SĂ „URLE” 
  
Ermit, 
  
aș vrea să îți pot spune ceva. Orice! Ceva despre colții gerului năprasnic care vor să muște din inima mea. Inima mea arzândă se zbate să se rupă din ghearele prea târziului care vrea să o sfâșie. 
  
Pentru că tu te depărtezi... 
  
Prea rar și prea indiferent mai privești înapoi ... 
  
Inima mea suferă pentru că nu mai vrei să o lași să trăiască... 
  
Și între noi se cască o prăpastie pe care dacă nu o umplem va deveni imposibil de trecut și vom rămâne unul pe o parte și celălalt de alta, veșnic separați și uitându-ne, încet dar sigur, unul pe celălalt... 
  
Iar eu răspund întrebării tale nerostite, dar pe care am simțit-o în străfundul ființei mele. 
  
„Urletul” ființei mele metafizice a pornit către tine încă din momentul în care Cosmosul însuși a prins a ființa. 
  
A străbătut cu timiditate, dar cu un curaj nebănuit pentru fragilitatea sa, constelații și veacuri pentru a te găsi tocmai pe tine. Pentru că știa, încă de la crearea lui, că a fost conceput doar pentru „urletul” tău și că nimeni altcineva nu îl va putea auzi. 
  
Ființa mea metafizică a știut din primul moment al creației ei că doar tu poți să atingi corzile potrivite pen¬tru a o face să ardă pe rugul celei mai pure și mai profunde pasiuni, pentru a renaște mai frumoasă și mai strălucitoare decât mitica pasăre Phoenix. 
  
Dar te-a căutat, Ermit, veacuri! A străbătut constelații, a amuțit și și-a recăpătat puterea. 
  
A trecut pe lângă tine, dar tu aveai privirea întoarsă în altă parte și nu ai auzit „urletul” meu deznădăjduit... pentru că era deja prea slăbit... 
  
Acum, în mintea ta, când, în sfârșit, am luat amândoi o pauză din călătoria noastră prin Cosmos, încerci să mă atingi. Dar timpul și locul se dovedesc, o dată în plus, neprielnice. 
  
Și, astfel, suntem condamnați să pornim într-o altă călătorie... 
  
Și, astfel, sunt condamnată să fiu din nou doar ce am fost mereu, 
  
Mit 
  
Referinţă Bibliografică:
POETUL ȘI SACRIFICIUL PRIN „URLET” // ȘI CITITORUL POATE SĂ „URLE” / Mioara Timofte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1913, Anul VI, 27 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mioara Timofte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mioara Timofte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!