CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Mioara Timofte         Ediţia nr. 1875 din 18 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

POETUL, CREDINȚA ȘI ÎNCREDEREA II
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
POETUL, CREDINȚA ȘI ÎNCREDEREA 
  
II 
  
Mit, 
  
pentru poetul credinței tale, rodnicia inspirației harice este indiscutabil legată de cugetarea poetică a devotamentului său față de realitatea afectivă pe care tu o trăieşti. Așadar, gândirea sa poetică îți păstrează imaginea în miezul tainic al ființei sale aflată într-un spațiu spiritual dominat de mitologia ta estetică și etică ce exprimă și dă simțire libertății lăuntrice a poeziei sale. 
  
Acolo, în trăirea sa tainică, în tăriile cuprinse în inima sa asuprită de arderea unor aspirații unice, acolo a găsit poetul credinței tale cerința firească de a-și dezvălui sentimentele care îl leagă de tine ca de o datorie crescută organic în sufletul său. Și dacă vei voi să-ți apleci privirea pe poezia lui și să faci din ea legea destinului său artistic, va trebui să accepți imperativele spirituale ale creației sale poetice. 
  
Visează iubirea lui ca pe o speranță ireproșabilă gata să dea viață unei legende adevărate, pentru că numai libertatea interioară pune în mișcare mitul născător de legendă. 
  
Zidește în tine împărțirea la unu, cu perseverență, cu încredere, cu înflăcărare, în fiecare moment al trăirii exemplare. 
  
Exprimă în ființa și în spiritul tău limbajul poeziei poetului tău cel adevărat, căci numai acesta aduce în tine clipa lui Dumnezeu din care să mușcați împreună înțelesurile ei. Căci numai în clipa lui Dumnezeu poți afla veșnicia fericirii. 
  
Mit, nu e ușor să fii un cititor adevărat. Lângă un poet nu se trăiește comod, dar întotdeauna se trăiește frumos. De aceea credința și încrederea sunt de nedespărțit, precum cititorul și poetul său. 
  
Ermit 
  
DISCIPOLUL, CREDINȚA ȘI ÎNCREDEREA 
  
II 
  
Ermit, 
  
poet al credinței mele, poți să-mi spui tu, cel care le cuprinzi pe toate, cum pot să mă feresc pentru ca văpaia din trăirile tale să nu mă mistuie? Simt că eu nu voi putea renaște din propria-mi cenușă ca măiastra pasăre Phoenix și mă tem să nu dispar fără putință de a mă mai găsi vreodată. 
  
– Nu suntem noi, oare, doar un vis al Creatorului Universului? 
  
Să ne rugăm să mai viseze măcar puțin, pentru ca să mai existăm în acest vis. 
  
Sufletul îmi tremură sub mângâierea gândurilor tale, dar cum pot, oare, să-mi ridic privirea către cel care înțelege profunzimea zbaterilor mele într-un fel pe care eu însămi nu îl pot desluși? 
  
Ermit, cuvintele tale nespuse lasă în ființa mea urme mai adânci decât cele scrise în piatră. Mă dor aceste urme de parcă mi-ar răni existența prin veacuri. 
  
Poezia ta este ruptă din sufletul meu și doar tu puteai înțelege dimensiunea trăirilor mele atât de profund încât să o pui pe hârtie pe înțelesul tuturor. 
  
Lasă o fărâmă de putere ființei mele pentru ca să se mai poată bucura încă puțin de muzica din scrierile tale, să îți pot arăta că am înțeles imperativele spirituale ale creației tale, să pot exista ca ceea ce ai creat tu, 
  
Mit 
  
Referinţă Bibliografică:
POETUL, CREDINȚA ȘI ÎNCREDEREA II / Mioara Timofte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1875, Anul VI, 18 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mioara Timofte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mioara Timofte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!